Recenzje książki "Światło ukryte w mroku"

Dodaj swoją recenzję

Światło ukryte w mroku

22.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

TA KSIĄŻKA JEST GENIALNA! Jest to historia dwóch młodych, odważnych sióstr, które narażając swoje życie, postanowiły uratować 13 innych, niewinnych... Jestem pod ogromnym wrażeniem postawy dziewczynek. Potrafiły wyrzec się własnego bezpieczeństwa, jedzenia, a nawet życia, na rzecz trzynaściorga ludzi, skazanych na śmierć za nic. Naturalnym dla nic... {} Recenzja książki Światło ukryte w mroku

Światło rozpraszające ciemności

29.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mało jest takich książek po lekturze których nie wiem co mam napisać. Minęły dwa dni od przeczytania, a ja dalej nie umiem ubrać myśli w słowa. A emocje po tej powieści zostaną ze mną na długo. Tym bardziej, że to nie fikcja literacka, to prawdziwa historia życia, wielkiej odwagi i bohaterstwa młodej dziewczyny, Stefanii Podgórskiej. O czasach wo... {} Recenzja książki Światło ukryte w mroku

@karolina92@karolina92 {}× 2

Światło ukryte w mroku

3.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Świetna pozycja, przedstawiająca życie dwóch sióstr w czasie wojny. Główną bohaterką jest Stefania. Wiedzie w Przemyślu spokojne życie razem z żydowską rodziną, która staje jej się tak bliska jak własna. Niestety kiedy wybucha II wojna swiatowa cała rodzina Diamantów trafia do getta, a Stefania zostaje sama. Pewnego dnia przepełniona żalem wyrusza... {} Recenzja książki Światło ukryte w mroku

@paulina.260@paulina.260 {}× 1

Trudna, wojenna historia

15.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są często takie książki, które po przeczytaniu zmuszają nas do tego by usiąść, pomyśleć i podziękować, za to co mamy i w jakich czasach przyszło nam żyć 🙏🙏🙏 Na pewno książki o tematyce drugiej wojny światowej takie są, a,, Światło ukryte w mroku" jest jedną z nich. Chciałabym przedstawić Wam siostry Podgórskie, które podczas wojny ukrywały trzynaś... {} Recenzja książki Światło ukryte w mroku

@paulinkaw@paulinkaw {}× 1

Światło ukryte w mroku

7.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiem, że tematyka obozowa to trudne i bolesne historie, ale czytając tą książkę myślałam o tym, że jeszcze bardziej doceniam to co mam. Mamy teraz trudne czasy, ale bywało gorzej. Cieszmy się, że nie żyjemy w czasach wojny.. A wracając do książki. Autorka opisuje historie na faktach. Stefania i Helena - dwie siostry- przeżyły bombardowanie, głód, ... {} Recenzja książki Światło ukryte w mroku

Książka o niesamowitej odwadze

9.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubię książki historyczne, jednak ograniczam się raczej do czasów II wojny światowej. Ten okres jest dla mnie najbardziej wstrząsający. "Światło ukryte w mroku" Sharon Cameron jest właśnie taką historią. Cieszyłam się, że tym razem nie była to opowieść dziejąca się w obozie koncentracyjnym. Mało tego, to książka oparta na faktach, tym bardziej jes... {} Recenzja książki Światło ukryte w mroku

@pola841@pola841 {}× 1

Ocalić od zapomnienia

12.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zanim jeszcze przystąpiłam do lektury zastanawiałam się, czy autorka, która nie pochodzi z Polski będzie w stanie odpowiednio opisać tę trudną część naszej narodowej historii. Moje obawy były bezpodstawne, bo Sharon Cameron doskonale przygotowała się do tematu. Swoją opowieść oparła nie tylko na pamiętnikach Stefanii Podgórskiej, ale także licznyc... {} Recenzja książki Światło ukryte w mroku

@czytunia@czytunia {}× 1

Ludzi należy dzielić na dobrych i złych

20.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Opis swych przemyśleń zacznę od jakże prawdziwych i ponadczasowych słów Ireny Sendlerowej "Ludzi należy dzielić na dobrych i złych. Rasa, pochodzenie, religia, wykształcenie, majątek – nie mają żadnego znaczenia. Tylko to, jakim kto jest człowiekiem". To motto, którym od zawsze kieruję się w moim życiu odbierając je jako jedyne słuszne i oczywiste... {} Recenzja książki Światło ukryte w mroku

@coolturka104@coolturka104 {}× 8
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl