Recenzje książki "Światło ukryte w mroku"

Dodaj swoją recenzję

Ocalić od zagłady

19.03.2020

RECENZJA PRZEDPREMIEROWA Niebawem będzie miała swoją premierę niesamowita opowieść amerykańskiej pisarki Sharon Cameron pt. "Światło ukryte w mroku". Już 25 marca na półkach księgarń (także tych wirtualnych) znajdziecie powieść wydaną nakładem Wydawnictwa Kobiecego, która jest przepięknym świadectwem poświęcenia, odwagi, nadziei i miłości w tragi... Recenzja książki Światło ukryte w mroku

Bohaterskie siostry Podgórskie

18.03.2020

Życie w czasach kiedy każde pukanie do drzwi może oznaczać twoją śmierć. Czy decyzja podjęta przez Stefanie okaże się właściwą i uda jej się uratować przyjaciół w tych ciężkich czasach? Stefania, wyjeżdżając do Przemyśla, gdzie zamieszka u siostry nawet nie przypuszczała, że życie da jej tyle lekcji. Poznanie rodziny Diamantów rodziny żydowskiej, ... Recenzja książki Światło ukryte w mroku

Książka o niezwyczajnej młodej kobiecie

12.03.2020

Wiecie, że po książki o tematyce II wojny światowej sięgam równie chętnie jak po debiuty. Jak tylko zobaczyłam w zapowiedziach Wydawnictwa Kobiecego Światło ukryte w mroku wiedziałam, że z pewnością po nią sięgnę.Spójrzcie tylko na okładkę, która wręcz hipnotyzuje i woła poznajcie: " Świadectwo bohaterstwa sióstr Podgórskich, które podczas wojny u... Recenzja książki Światło ukryte w mroku

Książka, która zrobiła na mnie duże wrażenie

12.03.2020

„Światło ukryte w mroku” to niesamowita powieść inspirowana prawdziwymi zdarzeniami oraz autentycznymi osobami, których losy oraz historia odznaczają się bohaterstwem w czasach pełnych cierpienia i strachu. Powieść opowiada o Stefanii - niezłomnej młodej dziewczynie, która pragnęła szczęścia i rozwoju, ale wraz z nadejściem II Wojny światowej, jej... Recenzja książki Światło ukryte w mroku

Żeby zawsze dobro zwyciężało zło

WYBÓR REDAKCJI
23.03.2022

audiobook Sharon Cameron Światło ukryte w mroku (The Light in Hidden Places) przetłumaczyła Urszula Gardner czyta Dorota Landowska Wydawnictwo Kobiece data wydania: 2020-04-25 długość nagrania: 14H 2M ISBN: 9788366520707 Sharon Cameron jest uznaną, nagradzaną i znaną z list bestsellerów współczesną amerykańska pisarką. Jednak, gdy sięgał... Recenzja książki Światło ukryte w mroku

Światełko nadziei w mrocznych czasach.

WYBÓR REDAKCJI
24.08.2020

„Światło ukryte w mroku” to kolejna książka opisująca czasy II wojny światowej, którą miałam możliwość przeczytać. Ponieważ zawsze jest to dla mnie bardzo trudny temat, staram się go sobie dawkować. Jednak zawsze po jakimś czasie wracam do tej tematyki. Z prostego powodu. Aby nigdy nie zapomnieć. II wojna światowa, Przemyśl. Stefanię Podgórską,... Recenzja książki Światło ukryte w mroku

"Światło ukryte w mroku"

WYBÓR REDAKCJI
30.07.2020

"Strach przychodzi w ciemnościach, gdy leży się nieruchomo i czeka, aż rozlegnie się pukanie do drzwi" Przenosimy się do czasów II wojny światowej, do Przemyśla. Wojenna zawierucha i terror okupanta trwa w najlepsze. Stefania Podgórska nazywana przez bliskich Fusią ma niespełna osiemnaście lat, opiekuje się młodszą siostrą Heleną. Pochodzą ze wsi... Recenzja książki Światło ukryte w mroku

Niezapomniana historia, do której będę wracać.

WYBÓR REDAKCJI
11.06.2020

Nie mam wątpliwości, że to książka specjalna. Taka, o jakiej się długo nie zapomina, myśli o niej, wraca i chce czytać jeszcze raz z duszą na ramieniu, choć wiesz co się stanie dalej. Taka, która nie da Ci spać. Przemyśl, 1943 rok. Nastoletnia Stefania Podgórska, nazywana od dziecka Fusią, pracuje w sklepie rodziny Diamantów. Jest zaręczona z jed... Recenzja książki Światło ukryte w mroku

@karolcik@karolcik × 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl