Recenzje książki "Szczelina"

Dodaj swoją recenzję

Jesteśmy w słoiku?

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Literatura popularna kocha everymanów" - wiedziałem, przeczuwałem to już od dawna, ale dopiero podczas lektury tej książki prawda ta dotarła do mnie z całą mocą. Może nie jako głównych bohaterów serii, oni mają nas jednak bardziej sobą zainteresować, ale jako centralne postacie pojedynczych powieści - owszem. Patrzcie na dorobek pewnego znanego z... {} Recenzja książki Szczelina

BA
@Bartlox
{}× 6

Szczelina

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tego autora poznałam przypadkiem dzięki instagramowi. Wszystkie opinie, z którymi się zetknęłam były pozytywne i mówiły o tym czego poszukuję w książkach grozy. Nie wahałam się więc długo i nie żałuję. . Do Józefa Kariki po publikacji książki "Strach" zgłosił się mężczyzna o imieniu Igor twierdząc, że niektóre sceny z książki są łudząco podobne do... {} Recenzja książki Szczelina

A może na Wielki Trybecz?

25.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trybecz to pasmo górskie w Słowacji z rezerwatem przyrody, zamkami i pozostałościami słowiańskich grodzisk, na które można natrafić w tamtejszych lasach. Z powodu zaginięć jakie miały tam miejsce, pierwsze w 1929 lub 1932 (źródła różnie podają), lasy te nazwano "słowackim Trójkątem Bermudzkim". Jedni znikali w nich bez śladu, innych znaleziono mar... {} Recenzja książki Szczelina

@czerwonakaja@czerwonakaja {}× 2

Trybecz

8.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Utwierdziłam się w przekonaniu, że horror to nie jest to, co lubię najbardziej. Być może ten horror, możliwe jednak, że cały gatunek literacki. Bardzo ciężko mi było przebrnąć przez narrację, nie mogłam znieść głównego bohatera, byłam raczej znudzona niż zainteresowana, a na pewno nie byłam przestraszona. Strasznie długi, rozwlekły wstęp, na konie... {} Recenzja książki Szczelina

@Nina@Nina {}× 19

Szczelina

13.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

" [...]uważaj na las, żeby Cię nie połknął uważaj na las, żeby cię nie połknął uważaj na las, żeby cię nie połknął oślacz oślacz i czerwony wrzos uważaj na las, żeby cię nie połknął oślacz i czerwony wrzos[...]" Bardzo wciągająca, pozostawiająca niepokój opowieść. Początkowo akcja rozwija się bardzo powoli, co trochę zniechęca, ale późniejsze... {} Recenzja książki Szczelina

SZCZELINA

28.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jozef Karika "Szczelina". Autor przedstawia w książce serię nagrań z Ogórek, który przeczytawszy książkę "Strach" postanowił opowiedzieć swoją historię. A tym samym historię Trybecza. To, co przeżył w tych lasach/górach, zmieniło go, a także osoby, które mu towarzyszyły. Trybecz. Legenda Trybecza. Zaginięcia. Swego czasu głośny temat trójkąta be... {} Recenzja książki Szczelina

@emmeneea@emmeneea {}× 5

"Szczelina" Jozef Karika wyd.StaraSzkoła

31.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trybecz,pasmo górskie na Słowacji.Od dziesięcioleci krążą o nim legendy z powodu tajemniczych zaginięć.Niektóre ofiary zostały znalezione martwe,niektóre zniknęły bez śladu.A jeszcze inne powróciły same i niezdolne do życia. Igor nasz główny bohater ma tytuł magistra.Rozpoczyna pracę jako pracownik budowlany.W starym budynku przeznaczonym do ro... {} Recenzja książki Szczelina

„Szczelina” Jozef Karika

26.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wszystko zaczęło się od tego starego budynku. Inwestor, który go kupił chciał tam zrobić remont i ktoś to niestety musiał posprzątać. On świeżo po skończonych studiach, zarejestrowany w Urzędzie dla bezrobotnych. Wyjścia nie było. W oparach kurzu i w pyle, nosił razem z kolegami z pośredniaka, metalowe łóżka, szafy i stoły. Gdy jedno piętro już op... {} Recenzja książki Szczelina

@ReniBook@ReniBook {}× 3
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl