Opinia na temat książki Sztuka usługiwania. Jak zostać dobrym kelnerem

@Babi @Babi · 2019-11-18 19:55:59
Przeczytane 2015 Posiadam
w książce nie dowiadujemy się niczego z technicznego punktu (na rynku jest już wiele książek na temat pracy kelnera, co, jak, po co, kiedy, po czym, itd.), tutaj znajdziemy jedynie aspekt psychologiczny - jak kelner powinien wybrnąć z ciężkich sytuacji, jak powinien się zachowywać i mniej więcej, dla kogo taka praca jest odpowiednia, bo to nie tylko wysiłek fizyczny, ale i właśnie, psychiczny

książka bardzo mi się podobała, szczerze, dowiedziałam się kilku przydatnych rzeczy, jeśli ktoś myśli na poważnie o pracy kelnera, albo ogólnie w usługach gastronomicznych czy hotelarskich, to bardzo mocno zachęcam do przeczytania, w sumie dla gości restauracyjnych też może się przydać, aby zobaczyć sytuacje z innego punktu widzenia, "wejść w buty" kelnera, który was obsługuje (NIE USŁUGUJE!)

dodatkowo na sam koniec są wywiady z różnymi osobistościami właśnie tego rynku, jak np. Adam Chrząstowski czy Philippe De Givenchy
Ocena:
Data przeczytania: 2015-08-21
Polub, jeżeli spodobała Ci się ta opinia!
Sztuka usługiwania. Jak zostać dobrym kelnerem
Sztuka usługiwania. Jak zostać dobrym kelnerem
Aldona Janasik, Dorota Zarczuk
8/10

Pierw­sza książ­ka wy­da­na w ję­zy­ku pol­skim, po­świę­co­na sztu­ce no­wo­cze­snej ob­słu­gi kel­ner­skiej. Sku­pia się na tym, co w za­wo­dzie kel­ne­ra jest naj­waż­niej­sze – na umie­jęt­no­ści...

Komentarze
© 2007 - 2024 nakanapie.pl