Recenzje książki "Szukając Alaski"

Dodaj swoją recenzję

Jak znaleźć wyjście z labiryntu?

25.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pełna ciepła książka Johna Greena towarzyszyła mi w mgliste dni. Chodźcie ze mną poszukać Alaski – na taką wyprawę warto się wybrać. Miles, czyli Klucha, to młody człowiek, który właśnie stoi na progu samodzielności. Wyfruwa z rodzinnego gniazda i zaczyna naukę w Culver Creek, wyrusza na poszukiwanie Wielkiego Być Może. Jest trochę odludkiem, m... {} Recenzja książki Szukając Alaski

Szukając Alaski

20.10.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Poszukiwanie szczęścia to ważny element samorozwoju każdego człowieka. Chęć spełniania marzeń jest motywacją do osiągnięcia poczucia spokoju i bezpieczeństwa. Bliskie nam osoby: przyjaciele, rodzina, a także miejsca, w których czujemy się dobrze oraz często rzeczy materialne dają nam właśnie to poczucie. Bohater kolejnej powieści Johna Greena posta... {} Recenzja książki Szukając Alaski

Szukając Alaski

22.02.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są książki, po które sięgam w ciemno, nawet nie wiedząc dokładnie (lub wcale) o czym są. Lubię ten element zaskoczenia, gdy nie wiem czego się spodziewać, a jednocześnie jestem wręcz pewna, że się nie rozczaruję. Jest tak chociażby w przypadku książek Murakamiego. I tak też było w przypadku "Szukając Alaski". Miles Halter postanawia wybrać się do ... {} Recenzja książki Szukając Alaski

Szukając Alaski

15.02.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miles Halter- chłopak, w którego życiu nie dzieje się zbyt wiele, zaczyna naukę w szkole z internatem w Alabamie. Już na początku zaprzyjaźnia się z Chipem (pseudonim Pułkownik), swoim współlokatorem. Po raz pierwszy ma przyjaciela, a do tego poznał najcudowniejszą dziewczynę na świecie- Alaskę Young. Ma nadzieję, że jakoś mu się tu wszystko ułoży.... {} Recenzja książki Szukając Alaski

„ „Kiedyś nikt nie będzie nawet pamiętał, że w ogóle istniała” , napisałem w zeszycie, a chwilę później dopisałem „ani że ja w ogóle istniałem”. Ponieważ wspomnienia także giną.”

24.11.2013

Miles nie narzeka na nadmiar przyjaciół. W zasadzie przyzwyczaił się już do tego, że żadnych przyjaciół nie posiada. Ma jednak pewną niecodzienną pasję – czytanie biografii i zapamiętywanie ostatnich słów znanych ludzi. Pewnego dnia postawia wziąć sprawy w swoje ręce i pokierować swym życiem tak, aby nabrało znaczenia. Namawia rodziców na przenosin... {} Recenzja książki Szukając Alaski

Szukając Alaski - John Green

15.11.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Spędzasz całe swoje życie w labiryncie, zastanawiając się, jak któregoś dnia z niego uciekniesz i jakie niesamowite to będzie uczucie, wmawiając sobie, że przyszłość pomaga ci przetrwać, ale nigdy tego nie robisz. Wykorzystujesz przyszłość, aby uciec od teraźniejszości.” John Green to amerykański autor piszący książki przede wszystkim dla młodzie... {} Recenzja książki Szukając Alaski

Wydostać się z labiryntu cierpienia

26.10.2013

ohn Green podbił moje serce powieścią „Gwiazd naszych wina”, która wystawiła moją wrażliwość na ciężką próbę. Autor ujął mnie swoją szczerością i brakiem upiększeń, które podczas podejmowania pewnych tematów są nie na miejscu. Natomiast po lekturze „Papierowych miast” zyskałam pewność, że Jego twórczość mogę „czytać w ciemno”, bo nazwisko Green gwa... {} Recenzja książki Szukając Alaski

Szukając Alaski

17.10.2013

"Szukając Alaski" to literacki debiut Johna Greena. Autor w naszym kraju jest bardzo dobrze znany, dzięki bestselerowej powieści „Gwiazd naszych wina” oraz drugiej równie udanej książce „Papierowe miasta”. Po takich tytułach kolejne utwory pisarza można wziąć w ciemno i oddać się błogiej lekturze. Miles wyjeżdża do szkoły z internatem i rozpoczyn... {} Recenzja książki Szukając Alaski

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}