Recenzje książki "Trzydziestka"

Dodaj swoją recenzję

Świat polityki, machlojek i przekrętów

17.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Akcja toczy się współcześnie. W małym, prowincjonalnym miasteczku, które lepsze czasy ma już za sobą, podczas swoich trzydziestych urodzin zostaje zamordowany Tomek, syn trzęsącego miasteczkiem i zwierzęco przywiązanego do stanowiska burmistrza. Rozpoczyna się śledztwo, w które zaangażowani są m.in. lokalny dziennikarz, policjantka po przejściach ... {} Recenzja książki Trzydziestka

Potworny klops.

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Trzydziestka” to literacki debiut i ja uwielbiam polskich autorów, piszę wciąż o uwielbieniu jakim darzę rodzimych pisarzy, jednak pewnych kwestii nie jestem w stanie przeskoczyć. Emocje, w tej książce były określane głównie poprzez wulgaryzmy. Zaczęłam je liczyć, tak żeby mieć poparcie na swoją tezę, znalazłam zdanie składające się z cztern... {} Recenzja książki Trzydziestka

Trzydziestka

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tomasz Żak Trzydziestka, niewielka prowincjonalna miejscowość, lokalna, spoglądająca sobie na ręce społeczność, hermetyczne struktury władzy, sąsiedzi, którzy znają się od dziecka. Przed kolejnymi zbliżającymi się wyborami, które po raz kolejny ma wygrać Andrzej Pałecki, rządzący już od kilku kadencji burmistrz, zostaje zamordowany trzydziestolet... {} Recenzja książki Trzydziestka

Kryminał nie dla wszystkich

11.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z "Trzydziestką" mam pewien problem, bo tak naprawdę nie wiem jak powinnam ją ostatecznie ocenić, choć przeczytałam ją już jakiś czas temu i zdążyłam wiele rzeczy przemyśleć. Chcąc być obiektywną, musiałabym chyba rozdzielić moją ocenę tej książki na dwie części i w jednej skupić się na stylu pana Tomasza, a w drugiej na samej fabule. Zacznijmy za... {} Recenzja książki Trzydziestka

Niecodzienny prezent

9.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Urodziny, większości z nas, kojarzą się z przyjęciem, tortem, prezentami i świętowaniem w gronie najbliższych i przyjaciół. Nie każdemu jednak jest dane w ten sposób obchodzić swoje urodziny. Tomasz – syn burmistrza Pałęckiego, piastującego stanowisko w małym miasteczku, na swoje trzydzieste urodziny otrzymuje trzydzieści pchnięć nożem i w ten spo... {} Recenzja książki Trzydziestka

Wypełniona wulgaryzmami duszna atmosfera małego miasteczka

6.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pomysł na fabułę od samego początku wydawał mi się niezwykle intrygujący i oryginalny, ale styl użyty tu przez autora niestety nie jest w moim guście i ogromnie żałuję, że nie mogłam w pełni zaangażować się w tę historię. Tomek, syn burmistrza małego miasteczka, zostaje brutalnie zamordowany w dniu swoich 30 urodzin. Sprawę tą próbuje rozwiązać in... {} Recenzja książki Trzydziestka

Nasze przywary...

31.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak podchodzicie do książek, gdy komuś udało się w Was wzbudzić do nich dystans, a przeczytać trzeba? Przyznam się, że na początku uległam trochę niepotrzebnie oburzeniu na temat wulgarności języka tej książki, wrażenie to jednak szybko prysło, a z każdym następnym rozdziałem zastąpiło je rosnące zaciekawienie i przyjemność czytania. Z książki wy... {} Recenzja książki Trzydziestka

@czerwonakaja@czerwonakaja {}× 2

Każdy, kto twierdził, że władza nie uzależnia, nigdy naprawdę jej nie sprawował...

25.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Trzydziestka" to debiutancki kryminał Tomasza Żaka. Kilka tygodni przed wyborami samorządowymi, gnie syn urzędującego burmistrza, Andrzeja Pałeckiego. Chłopak został zamordowany w dniu swoich trzydziestych urodzin. Czy to zbieg okoliczności? Raczej nie. W takim małym miasteczku to niewyobrażalna tragedia, ale i też temat do plotek. Nie od dziś w... {} Recenzja książki Trzydziestka

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe