Recenzje książki "Upiorna szkoła"

Dodaj swoją recenzję

,,Nie bądź jak inni - wyróżniaj się z tłumu!''

30.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie bądź jak inni - wyróżniaj się z tłumu! Każdy z nasz na pewno dobrze wie, jak w dzisiejszych czasach trudno jest być oryginalny. Nie chodzi o to, że nasza wyobraźnia się wyczerpała, bo to chyba nie nastąpi nigdy. Przynajmniej mam taką nadzieję. Nie wyobraźnia jest tu problem, a inni ludzie. Zwracamy teraz bardzo dużą uwagę na opinię innych i cz... {} Recenzja książki Upiorna szkoła

@Drrim @Drrim

Monster High i komercyjna otoczka

23.08.2012

Merston High – niewielka szkoła w legendarnym Salem – z pozoru niczym się nie wyróżniająca. Jednak, jak się okaże pozory mylą. Do Salem, prosto z głośnego Beverly Hills, trafia Melody. Wraz ze swoim przeciwieństwem – jasnowłosą przebojową siostrą musi odnaleźć się w nowej sytuacji i wśród nowych ludzi. Podobny problem spotyka Frankie – i choć istni... {} Recenzja książki Upiorna szkoła

@sewia @sewia

"Upiorna szkoła. Monster High" Lisi Harrison

7.07.2012

Co Ci przychodzi na myśl, gdy słyszysz słowo „potwory”? W Twojej głowie powstaje na pewno obraz zniekształconego człowieka, zwierzęcia lub czegoś tam innego, co próbuje Cię zabić. Albo potwór chowający się w szafie lub pod łóżkiem, którego bałeś się w dzieciństwie. Jak zareagowałbyś na to, gdyby wszyscy nagle zaczęli uważać, że w Twoim mieście mies... {} Recenzja książki Upiorna szkoła

@April @April

Upiornie cool

5.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubicie horrory? Strach? Monstra wyciągnięte z książek i filmów, których zwykle nikt nie bierze na serio? Co byście zrobili, gdyby okazało się, że tak naprawdę wszyscy kłamią i nikt nic nie wie. Jak byście postąpili, dowiedziawszy się, że wilk jest tylko zwykłą owieczką. Czarną owcą w stadzie białych, które za bardzo jej nie lubią? Moi drodzy… ... {} Recenzja książki Upiorna szkoła

@BlairAngel @BlairAngel

Monster High. Upiorna szkoła

3.02.2012

"Monster High. Upiorna szkoła" autorstwa Lisi Harrison jest pierwszą częścią serii opowiadającej o przygodach uczniów szkoły w Salem w Oregonie. Amerykańska autorka książek młodzieżowych w Polsce jest znana z serii takich jak „Elita” czy „Alfy”. Jej najnowszy cykl o upiornej szkole zdobył dużą popularność na całym świecie, także w naszym kraju. Do ... {} Recenzja książki Upiorna szkoła

@Grafogirl @Grafogirl

Monster High :D

28.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka w przeciągu kilku miesięcy stała się bardzo popularną lekturą. Sięgają po nią dzieci jak i starsi czytelnicy. Byłam niesamowicie ciekawa co takiego skrywa w sobie ta powieść. Gdy zaczęłam czytać wiedziałam ,że zapowiada się ciekawie, śmiesznie i nawet oryginalnie. Ale czy moje przypuszczenia były słuszne? I czym może wyróżniać się ''Monster... {} Recenzja książki Upiorna szkoła

@Ola.123 @Ola.123

Upiorna szkoła

12.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Opis i okładka interesujące, oczekiwałam świetnej lektury, ale zawiodłam się. Już po przeczytaniu prologu miałam ją ochotę odłożyć i więcej do niej nie wracać, ale tego nie zrobiłam i nie żałuję swojej decyzji. Pomysł świetny, w końcu potwory grają główne role, co się często nie zdarza :) Ale z wykonaniem niestety gorzej. Ale nie zniechęcajcie się... {} Recenzja książki Upiorna szkoła

MO
@morelka11

Monster High. Upiorna szkoła

16.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„- Ta głowa potrafi fruwać! - Lewituje! - Unosi się w powietrzu! - LATA! - LATAJĄCA GŁOWA! (…) - TO POTWÓR!”* Inność jest naprawdę taka straszna? Przecież ona ma tylko zieloną skórę! Ta obok, futro, trzecia zaś kły, a ten przystojniak zmienia wzrokiem w kamień. Czy wygląd naprawdę ma takie znaczenie? A to że czują, lubią się bawić, ubier... {} Recenzja książki Upiorna szkoła

@Bujaczek @Bujaczek
{}