Recenzje książki "Uwikłana"

Dodaj swoją recenzję

Zaginięcie siostry i dziwne znaki od losu

26.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po ,,Uwikłaną" Alicji Sinickiej sięgnęłam, ponieważ bardzo podobała mi się jej ,,Obserwatorka", a ,,Stażystka" również okazała się dobra. Niestety, z ciężkim sercem, bo bardzo lubię styl pisania autorki, tę książkę muszę zaliczyć do grona rozczarowań. Coś mi tu nie zagrało. Poetka Zuza Wilk, rok po zaginięciu siostry Zosi, przeprowadza się wraz z... {} Recenzja książki Uwikłana

@aalexbook@aalexbook {}× 7

Uwikłana

9.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Alicja Sinicka – o tym nazwisku jest ostatnio dość głośno, autorka ma na swoim koncie już kilka bestsellerów. Lekturę książek autorki odkładałam na później, ale przecież nie mogłam robić tego w nieskończoność, w końcu musiałam sama się przekonać o co tyle szumu. Mój wybór padł na Uwikłaną – najnowszą pozycję autorki. Główna bohaterka jest poetk... {} Recenzja książki Uwikłana

Królowa domestic noir jest tylko jedna!

28.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już po kilku stronach to wiedziałam. „Uwikłana” jest fenomenalna! I mówię to ja- czytelniczka, którą ciężko tak w pełni zachwycić. Sinickiej się udało! I to w jakim stylu! Nie bez powodu jest w końcu nazywana „królową polskiego domestic noir”. W „Uwikłanej” nie znajdziecie akcji pędzącej na łeb na szyję. Wszystko toczy się spokojnie, ale niespok... {} Recenzja książki Uwikłana

Pierwsza styczność z Domestic Noire

15.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Uwikłana” Nie wiem na ile Wy znacie twórczość Alicji Sinickiej ale ja wcześniej przeczytałam tylko jedno jej opowiadanie, którego styl i zaskakujące zakończenie , bardzo przypadły mi do gustu. Obserwowałam opinie o jej książkach i postanowiłam poznać je dokładniej . Padło na “Uwikłaną”. Zaczynając tę książkę, zapoznałam się lepiej z pojęc... {} Recenzja książki Uwikłana

"Uwikłana"

14.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Uwikłana” – Alicja Sinicka „Do tej pory samotność nie była dla mnie problemem, ale od jakiegoś czasu mi doskwiera” Główną bohaterką książki jest Zuza Wilk – dwudziestodwuletnia poetka, które swoje wiersze publikuje na Instagramie, gdzie zachwyca swoją twórczością. Zuza wychowała się w rodzinie adopcyjnej, lecz nigdy nie odczuwała, że jest tym „... {} Recenzja książki Uwikłana

@sylwia923@sylwia923 {}× 1

Wciągająca historia

13.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To już moje trzecie spotkanie z twórczością autorki i muszę przyznać, że jak zawsze pióro pani Sinickiej mnie zachwyca i jest w moim guście. Pisarka pisze lekko, przystępnie a jej powieści mają świetny styl i czyta mi się je szybko oraz przyjemnie. Ta lektura jest troszkę inna od znanych mi poprzedniczek, ma wyjątkowy, mroczny klimat, ale czyta s... {} Recenzja książki Uwikłana

@Izzi.79@Izzi.79 {}× 1

Kiedy rzeczywistość zaczyna przerażać...

11.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Żyjemy w świecie, w którym social media są naszą nieodłączną codziennością. Coraz więcej osób w Internecie dzieli się z innymi swoimi przeżyciami, pragnie pokazać się z jak najlepszej strony, czy też pokazać swoje hobby, to, co pochłania nasz wolny czas i z czego jesteśmy dumni. Do takich osób należy Zuza Wilk, nieśmiała dziewczyna, która zupełny... {} Recenzja książki Uwikłana

Uwikłana

11.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bohaterką i zarazem narratorką najnowszej powieści Alicji Sinickiej, thrillera psychologicznego w nurcie domestic noir, jest dwudziestodwuletnia Zuza. Poetka, której twórczość podbija Instagram. Dziewczyna pragnąc uporać się z trudnymi doświadczeniami ostatnich lat, stracie adopcyjnych rodziców oraz tajemniczym zaginięciu siostry, postanawia opuśc... {} Recenzja książki Uwikłana

@linaewe85@linaewe85 {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl