Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne

Cosima Bellersen Quirini
Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowy smak mogą mieć również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Wędzić można tylko w wędzarni? Nic podobnego! Można także na grillu, w woku, w wędzarni stołowej, pod kloszem do wędzenia, w piekarniku czy nawet w puszce po ciastkach… Tym, którzy nie boją się eksperymentować, autorka niniejszego poradnika prezentuje cały wachlarz różnych metod wędzenia. Na czym polega wędzenie na zimno, na ciepło i na gorąco Jak wędzić, co wędzić i w czym wędzić Ponad 200 wyjątkowych i sprawdzonych przepisów na znakomite wędzonki
Data wydania: 2017
ISBN: 978-83-7993-282-5, 9788379932825
Wydawnictwo: REA
Stron: 144

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat