Recenzje książki "Wołanie kukułki"

Dodaj swoją recenzję

Cormon Strike nasłuchuje wołania kukułki

17.04.2021

Robert Galbaraith kolejny literacki pseudonim J. K. Rowling, bestsellerowej pisarki, której nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Oczarowała serca wielu czytelników, ba, u wielu z nas miłość do czytania zaczęła się właśnie od książek Harry'ego Pottera. Jestem bardzo ciekawa, dlaczego na swoją kryminalną odsłonę, zdecydowała się pisać pod innym naz... Recenzja książki Wołanie kukułki

Angielski flegmatyzm trzymający w napięciu

15.02.2021

J.K. Rowling ma w sobie coś takiego, co każe sięgać po każdą jej kolejną książkę. Cormoran Strike, prywatny detektyw, a właściwie inwalida i życiowy nieudacznik podejmuje się zadania karkołomnego. Na zlecenie brata denatki (bez więzów krwi) ma dowieść, że samobójstwo supermodelki Luli było morderstwem. Pomagać ma mu sekretarka z Tymczasowych Rozwi... Recenzja książki Wołanie kukułki

Dopytywanie kukułki

28.12.2019

W historii supermodelki rozbryzgniętej na chodniku obecność Strike'a wydaje się absolutnie zbędna. A jednak brat zmarłej upiera się, że w tym bójstwie więcej jest "za" niż "samo", więc dobrze by było, gdyby nasz detektyw się tym zajął. Spłukany Strike obciążony niedopasowaną protezą i obecnością nowej asystentki z przypadku z niechęcią przygląda s... Recenzja książki Wołanie kukułki

@KazikLec@KazikLec × 1

Wołanie kukułki

11.02.2015

Lulę Landry poznajemy, kiedy jest już trupem. Cormoran Strike jest znany głównie z tego, że jest synem TEJ fanki i TEGO muzyka. Chociaż dzielnie służył ojczyźnie w czasie wojny, na której stracił nogę - jego nazwisko budzi reakcję typu:" Hej, Ty jesteś synem TEGO Rokeby'ego Strike'a?" Cormoran prowadzi biuro detektywistyczne. Choć umysł do zagad... Recenzja książki Wołanie kukułki

Wołanie kukułki

16.10.2014

„Wołanie kukułki” to powieść kryminalistyczna znanej i lubianej autorki J.K. Rowling, która ukrywa się pod pseudonimem Robert Galbraith. Po napisaniu serii o Harrym Potterze, autorka spróbowała swoich sił pisząc książkę dla dorosłych pod tytułem „Trafny wybór”. Książka okazała się strzałem w dziesiątkę. Choć niektórym czytelnikom pani Rowling bardz... Recenzja książki Wołanie kukułki

Nazywano ją Kukułką...

3.06.2014

Pani J. K. Rowling jest na pewno wszystkim znana. W końcu jej seria o nastoletnim czarodzieju to bestseller, a filmy powstałe na jej podstawie również zdążyły zaskarbić sobie fanów na całym świecie. Aż mi wstyd, że do tej pory nie udało mi się przeczytać żadnej z części Harry’ego Potter’a. Tak się złożyło, że swoją historię z tą autorką zaczęłam od... Recenzja książki Wołanie kukułki

"Wołanie kukułki"

24.04.2014

Wołanie kukułki to historia, która może się podobać. Ja osobiście nie przewidziałam zakończenia i byłam zaskoczona (być może nie mam zdolności i zadatków na detektywa)a co ważne czytając czytelnik się nie nudzi. Powiedziałabym, że jest to lekki i przyjemny kryminał. Ma kilka mocnych atutów, przede wszystkim nasz główny bohater, jest oryginalny i ni... Recenzja książki Wołanie kukułki

„Wołanie kukułki” Robert Galbraith

16.04.2014

Dobry chwyt marketingowy. Oto, co napędza książkowy biznes (nie tylko książkowy z resztą). Intrygujący tytuł, to drugi krok do sukcesu, z czego zdaje sobie sprawę chyba każda osoba parająca się pisaniem, a chwytliwa nazwa przykuwa zdecydowanie większą uwagę potencjalnego czytelnika. Ta prawda sprawdza się świetnie, zwłaszcza w przypadku mało znanyc... Recenzja książki Wołanie kukułki

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl