Recenzje książki "Wrzask"

Dodaj swoją recenzję

Zagadkowy i brutalny sponsor oraz charyzmatyczny duet

2.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Wrzask" Izabeli Janiszewskiej to pierwszy tom kryminalnego cyklu o Bruno Wilczyńskim i Larysie Luboń. Niezależna dziennikarka Larysa wpada na trop mężczyzny, nazywanego sponsorem, który płaci studentkom za brutalny seks. Tymczasem Bruno Wilczyńskim zostaje przydzielony do sprawy samobójstwa studentki. Sprawa ta, niezwykle przypomina mu pewną spr... {} Recenzja książki Wrzask

@aalexbook@aalexbook {}× 6

Gdy autorka bardzo by chciała mieć super pomysł na powieść

25.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ależ pani bardzo starała się mnie przekonać, że miała pani świetny pomysł na tę książkę, pani Izabelo. Swoją drogą też bardzo pani zależało na innych rzeczach, bym uwierzył, że tak dokładnie pani wszystko rozplanowała, że kontrolowała pani całą akcję powieści, ale to jest chyba mniej ważne. Ważniejsze jest właśnie to, że tak bardzo chciała pani, b... {} Recenzja książki Wrzask

BA
@Bartlox
{}× 7

Pierwsza książka, którą polecam, gdy ktoś pyta mnie o dobry polski kryminał

27.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tak, daję 9 na 10 polskiemu, współczesnemu kryminałowi! I jest to ocena jak najbardziej zasłużona i obiektywna, bo nikt mi tej książki nie proponował, ani nikt nie prosił o recenzję. Powiem więcej – zaczynałem uprzedzony ponieważ na jakimś #bookstagramie obiła mi się o oczy jakaś niepochlebna opinia, więc czytając czekałem aż się wszystko popsuje,... {} Recenzja książki Wrzask

@atypowy@atypowy {}× 2

Największy gniew rodzi się w ciszy

9.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio Izabela Janiszewska wydała trzecią część trylogii, którą właśnie zaczęłam. Wszędzie czytam, że ,,Amok" jest świetny, że to super zakończenie historii. Pomyślałam, kurczę trzeba by go przeczytać. No ale najlepiej zaczynać od początku i tak oto rozpoczęłam swoją przygodę z Larysą i Brunem. Larysa Luboń to młoda kobieta, która po tragiczn... {} Recenzja książki Wrzask

Dlaczego krzyczysz...

11.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

🌿Witajcie :) 🌿Rozpoczynam dziś cykl recenzji trylogii o komisarzu Brunie Wilczyński oraz dziennikarce Larysie Luboń. 🌿Gdy @Link zdecydowała się powierzyć mi przedpremiorowo przeczytanie oraz zrecenzowanie książki @Link „Amok” dowiedziałam się, że jest to ostatnia część trylogii. Co za tym idzie, postanowiłam najpierw poznać poprzednie części. I to... {} Recenzja książki Wrzask

@aditka@aditka {}

Wrzask

7.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Larysa Luboń to dziennikarka, która ceni sobie niezależność. Jest tajemnicza i silna. Nie potrzebuje innych, aby brnąć przez życie. Podczas jednej ze spraw trafia na ślad sponsora, który jest bardzo brutalny w swoich zapędach. Bruno Wilczyński to policjant, który jest postacią bardzo ekscentryczną. Kiedy trafia na sprawę samobójstwa młodej student... {} Recenzja książki Wrzask

Wrzask

23.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Siegając po "Wrzask", czułam, że czeka mnie dobra lektura. Recenzje osób, których zdanie niezwykle cenię, nie pozostawiały żadnych wątpliwości. A jednak to nie była dobra książka... to była prawdziwa czytelnicza uczta. Izabela Janiszewska stworzyła powieść genialną i kompletną. Kryminał, od którego nie sposób się oderwać. Wiele wątków, które ani ... {} Recenzja książki Wrzask

Najlepsza książka 2020 roku

21.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwielbiam debiuty na książkowej arenie polskiego kryminału. To okazja dla czytelnika, by stawiać wspólnie z autorem jego pierwsze kroki, towarzyszyć mu w podróży od samego początku, a w konsekwencji iść dalej wraz z jego twórczością. Debiut to nie tylko pierwsze, artystyczne dziecko autora, na które z egzaltacją się chucha i dmucha, dbając by nie ... {} Recenzja książki Wrzask

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl