Recenzje książki "Wszystko pochłonie morze"

Dodaj swoją recenzję

Nie popływałam

15.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Najlepsza książka roku! Polska fantastyką stoi! Niesamowity baśniowy klimat! - mniej więcej takie hasła bombardowały mnie z wielu stron w internetowym czytelniczym świecie. Pomyślałam sobie, że może warto spróbować, wcisnę ją jakoś pomiędzy zaplanowanymi tytułami i zrelaksuję się trochę przy niezobowiązującym fantasy. W dodatku ta syrena na okładc... {} Recenzja książki Wszystko pochłonie morze

POCAŁUNEK SYRENY

28.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To nie będzie typowe fantasy, jak można sądzić po okładce, dość zwodniczej, przez którą można pomyśleć, że będzie to baśniowe spotkanie z legendarnymi syrenami, niczym ze znaną wszystkim Arielką. Nic bardziej mylnego, bo Autorka pod tą baśniową scenką serwuje czytelnikowi owszem baśniową fabułę, ale pełną morderstw, zamachów, tajemnic i zdrad oraz... {} Recenzja książki Wszystko pochłonie morze

@czerwonakaja@czerwonakaja {}× 2

Jedna z najlepszych książek tego roku? O "Wszystko pochłonie morze" pochlebnych słów kilka

24.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są takie książki, które uderzają w nas zupełnie z zaskoczenia. Nie spodziewamy się, że już za parę godzin, nie będziemy w stanie zapomnieć o tej historii. Nie spodziewamy się, że bohaterowie i ich czyny będą powracać do nas jeszcze długo po tym, gdy już przeczytamy ostatnie zdanie. Nie spodziewamy się, ile łez wylejemy podczas lektury. Powieścią, ... {} Recenzja książki Wszystko pochłonie morze

Wszystko pochłonie morze

23.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Magia, intryga, zdrada to trzy słowa, które definiują książkę pt "Wszystko pochłonie morze" autorstwa Magdaleny Kubasiewicz. W tej Opowieści Mrok i Światło toczą ze sobą walkę, a pewności kto wygra nie ma nikt. W tym świecie bycie czegoś i kogoś pewnym można przepłacić życiem. W Sieldige panuje pokój, a przynajmniej jest tak do momentu gdy przeszł... {} Recenzja książki Wszystko pochłonie morze

Wszystko pochłonie morze

14.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dawno, dawno temu, w czasach, kiedy syreny chodziły po świecie między zwykłymi śmiertelnikami, uznawane były za coś pięknego i zjawiskowego. Niestety, jedyne co zostawiły po sobie, to trucizna, substancja, która zatruwa ludzki organizm i nikt nie wynalazł na nią lekarstwa. Akcja książki dzieje się w mieście o nazwie Sieldige, a głównymi bohaterami... {} Recenzja książki Wszystko pochłonie morze

@pardobicka@pardobicka {}× 1

Wszystko pochłonie morze

12.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Od wczesnego dzieciństwa jej sny wypełniał bezkres morza. Stała w nich na pokładzie statku, spoglądała w dół z bocianiego gniazda, frunęła nad wodą jako mewa, lekka na skrzydłach wiatru...” Książę zostaje otruty Pocałunkiem Syreny. Niezwykle rzadką i silną trucizną, którą na ziemi zostawiły po sobie syreny, za czasów, kiedy jeszcze żyły między ś... {} Recenzja książki Wszystko pochłonie morze

Śmiertelny Pocałunek Syreny

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stare legendy i wierzenia dalej żyją w ludziach. Syreny kiedyś żyły wśród ludzi, jednak nasza natura sprawiła, że stały się mściwe i straszyły. Stworzyły truciznę, który od razu zabijała i nie ma na nią odtrutki. Pocałunek Syreny został podany księciu i teraz koma. Na jeszcze szczęście spożył jej na tyle mało, że jeszcze żyje. Umiera także jeden z... {} Recenzja książki Wszystko pochłonie morze

Niezwykle obiecująca fantastyka z domieszką thrillera i baśni

28.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wszystko pochłonie morze to moje pierwsze spotkanie z Magdaleną Kubasińską i jej twórczością, które wypadło o wiele lepiej niż się spodziewałem. Historii w moim odczuciu najbliżej do urban fantasy z wątkiem kryminalnym, gdzie staramy się odkryć kto stoi za spiskiem, który doprowadził do otrucia Księcia Pocałunkiem Syreny. Historię śledzimy z dwóc... {} Recenzja książki Wszystko pochłonie morze

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl