Recenzje książki "Wyleczeni"

Dodaj swoją recenzję

Nie choruj, omijaj szpitale

11.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie mam żadnych znajomych lekarzy, ale może wy macie. Oni naprawdę tak często rozmawiają o zabijaniu?! Wow, co to była za książka. Przeczytana w jeden dzień wywołała we mnie wiele emocji, chociaż chyba nie wszystkie były zamierzone przez autorkę... To był debiut i to czuć. Styl jest poprawny, nie wyróżnia się ani na plus, ani na minus. Początkow... {} Recenzja książki Wyleczeni

@mysilicielka@mysilicielka {}× 2

Recenzja Wyleczeni Alicja Horn

7.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta autorka jeszcze namiesza. Zauważyli to już i Węglarczyk i Ziębiński. Bo ona "potrafi w układanki". Wyleczeni to klimatyczny, delikatny thriller z szeroko rozumianego gatunku ‘crime and mystery’. Ten worek jest głęboki. Demony przeszłości nie dają o sobie łatwo zapomnieć, ale można je, z odrobiną szczęścia, spacyfikować – dowodzi pani Horn. Mor... {} Recenzja książki Wyleczeni

Wyleczeni

3.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyleczeni Alicja Horn Zysk Czy zdarzyło się wam, że bohater, którego polubiliście, okazuje się być nie takim pozytywnym i dobrym jegomościem? Czy kłócicie się z tym bohaterem, bądź co bądź fikcyjnym źródłem waszych literackich emocji? Ocenianie, krytykujecie czy raczej podchodzicie do tego co robi z dystansem? Mi się to zdarza, szczególnie wtedy ... {} Recenzja książki Wyleczeni

Wylwczeni

29.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiecie, że ja zawsze mówię, że uwielbiam debiuty, ich świeżość i nieprzewidywalność. Tym razem, skusiłam się na „Wyleczeni” Alicji Horn, która ukaże się już 29 czerwca nakładem @Link Przyznam szczerze, że była to książka, którą czytało mi się rewelacyjnie, i tak, przebiła niektóre debiuty. W niektórych momentach, aż miałam ciarki na plecach, zwła... {} Recenzja książki Wyleczeni

"Wyleczeni"

25.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zrób rachunek sumienia zanim trafisz do szpitala.” Marta jest lekarzem, ma trzydzieści lat, jest rozwódką. Ma za sobą przerażające, traumatyczne przeżycia. Przed laty, jako dziecko była świadkiem bestialskiego zabójstwa swoich rodziców. Sprawców nigdy nie odnaleziono. W szpitalu, w którym pracuje, zauważa pacjenta, którego twarz regularnie nawie... {} Recenzja książki Wyleczeni

(Wy)leczeni

19.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wyleczeni" to polski thriller z obszaru medycyny, ale czy Polska i polacy są gotowi na tą tematykę? Pewnie znajdzie się wielu miłośników tego typu medycznych perturbacji. Jednak do wciągającej fabuły, interesującego pomysłu i zasadniczo niewielkiego dorobku w tymże gatunku na naszym krajowym polu brakuje jeszcze sporo i nie zapowiada się, by ktoś... {} Recenzja książki Wyleczeni

Wyleczeni?

16.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wyleczeni" to thriller medyczny, co dla mnie było wystarczającą zachętą do tego, by po tę książkę sięgnąć. Jasne, to debiut i wiem, że wiele osób nie chce dawać takim szansy, ale szczerze? Często zdarza się, że właśnie te pierwsze powieści są tak dopracowane, tak przemyślane, że ma się wrażenie, jak by czytało się książkę doświadczonego autora... {} Recenzja książki Wyleczeni

Sprawiedliwości niech stanie się zadość

13.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nadal jestem pod silnym wpływem emocji wywołanych lekturą debiutu pani Alicji. Co to była za książka! Trzymający w napięciu mroczny thriller, z wątkiem romantycznym, traumą z przeszłości, a także z bohaterami, którzy na pewno nie są czarno -biali. Ekscytująca i wbijająca w fotel lektura ! Marta Wolska jest lekarką w słynnym warszawskim szpitalu k... {} Recenzja książki Wyleczeni

@karolina92@karolina92 {}× 1
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe