Recenzje książki "Zabij Mrok. Black Bird Academy."

Dodaj swoją recenzję

Przygody z demonem i egzorcystami

12.07.2024

~Przysięgam, jeżeli natychmiast nie przestaniesz śpiewać Celine Dion, wbiję sobie w uszy te cholerne druty i położę temu krwawy kres.~ W ciele Leaf Young zadomowił się demon, tuż po tym jak przystojny mężczyzna wbił jej nóż w serce. Wszystkiego tego dowiaduje się w lochach Black Bird Academy. Na jednej z nowojorskich wysp mieści się akademia, w... Recenzja książki Zabij Mrok. Black Bird Academy.

„Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę”, czy początek...

6.07.2024

Zabij mrok to pierwszy tom serii Black Bird Academy autorstwa Stelli Tack. Do tej historii przyciągnął mnie opis, który zwiastował ciekawą opowieść fantasy. Miałam nadzieję, że poczuję się tak, jakbym pierwszy raz oglądała jeden z moich ulubionych seriali – Supernatural (Nie z tego świata), gdzie również mamy demony, egzorcystów i opętania. Reklam... Recenzja książki Zabij Mrok. Black Bird Academy.

BLACK BIRD ACADEMY

18.06.2024

Demony, egzorcyści, powracający i wiele wiele innych stworzeń…witajcie w Akademii Black Birds. Leaf to młoda dziewczyna, która na co dzień pracuje jako kelnerka w niewielkiej restauracji. Po przykrym rozstaniu z chłopakiem próbuje wrócić na właściwe tory, a w tym pomagają jej dwie przyjaciółki oraz przyrodni brat. Gdy pewnego dnia wychodzi z dzi... Recenzja książki Zabij Mrok. Black Bird Academy.

Black Bird Academy

9.05.2024

Cóż to była za książka! Wiedząc, jest zaliczana do young adult nie obiecywałam sobie po niej zbyt wiele, a tu tak fantastyczne zaskoczenie! Wciąga od pierwszych stron. Choć momentami ma nieco “niedojrzały” wydźwięk, jak to klasyka tego gatunku, ale ogólnie wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie! Intrygi, spisek, morderstwa, twory nadprzyrodzone... Recenzja książki Zabij Mrok. Black Bird Academy.

Demoniczne połączenie mroku i miłości

7.05.2024

Jakiś czas temu na Instastories zapytałyśmy naszych obserwatorów jaką książkę wydawnictwa Jaguar powinnyśmy przeczytać w pierwszej kolejności? Większość wskazała pierwszy tom Black Bird Academy i wiecie co? To był strzał w dziesiątkę! Historia totalnie odświeżająca, która zabiera czytelnika do fenomenalnie wykreowanego świata egzorcystów, któryc... Recenzja książki Zabij Mrok. Black Bird Academy.

Opętana przez demona

26.04.2024

Leaf Young jest zwyczajną nie rzucającą się w oczy dziewczyną, pracującą w jednym z nowojorskich barów. Jednak pewnego dnia, kiedy przez przypadek znajduje się w nieodpowiednim dla siebie miejscu i czasie, zostaje opętana przez demona o imieniu Lore, za którym podąża bezwzględny egzorcysta o imieniu Falco. Leaf trafia do siedziby tajnej nowojorski... Recenzja książki Zabij Mrok. Black Bird Academy.

@Oczytana@Oczytana × 3

Black bird academy

17.04.2024

"Black bird Academy" to książka, która przyciągnęła mnie samym swoim wyglądem, a po przeczytaniu opisu, wiedziałam, że koniecznie muszę ją przeczytać! Jednak nie spodziewałam się, że tak mnie wciągnie i po jej skończeniu będę miała ochotę na więcej! A uwierzcie mi, że tam się tyle dzieje, iż ta historia siedzi w głowie non stop! Po pierwsze to b... Recenzja książki Zabij Mrok. Black Bird Academy.

Zabij mrok. Black Bird Academy #1

17.04.2024

Czy demony mogą być dobre ? Samo słowo “demon” jest negatywnie nacechowane, a jednak im dłużej Leaf Young jest “nadziana” takowym demonem, tym więcej ma wątpliwości czy to istota do cna zła. Z kolei Falco w to nie wątpi i chce to stworzenie wewnątrz niej unicestwić, nawet jeśli “przy okazji” zabije też ją. Taka trochę nieciekawa sytuacja, co ?... Recenzja książki Zabij Mrok. Black Bird Academy.

© 2007 - 2024 nakanapie.pl