Recenzje książki "Zanim umrę"

Dodaj swoją recenzję

Zanim umrę / Before I Die - Jenny Downham

6.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nie chcę teraz umierać, pragnę najpierw dobrze pożyć. Nagle wszystko staje się jasne i oczywiste. Niemal budzi się we mnie nadzieja. To czysty obłęd. Chcę doświadczyć życia, zanim umrę. Tylko to ma sens." Fabuła książki jest dość prosta, a jednak wstrząsa i chwyta za serce. Tessa Scott jest szesnastoletnią dziewczyną. Ma białaczkę i jej los jest ... {} Recenzja książki Zanim umrę

„Życie składa się z szeregu chwil, z których każda jest podróżą do kresu.”

13.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dowiadujesz się, że zostało ci kilka miesięcy życia... Możesz rozpaczać, zamknąć się w sobie i w hermetycznym pokoju czekać na swój koniec. Możesz obwiniać wszystkich dookoła i mścić się na swoich najbliższych, którzy dzielą z tobą psychiczny ból. Możesz mieć ślepą nadzieję i nieustannie wmawiać sobie, że wszystko jeszcze ułoży się po twojej myśli... {} Recenzja książki Zanim umrę

Jenny Downham - Zanim umrę

28.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szesnastoletnia Tessa choruje na białaczkę, wszystkie terapie zawiodły i dziewczyna wie, że w najbliższym czasie czeka ją śmierć. Dziewczyna całkowicie świadoma wagi swojej choroby i upływającego z każdą chwilą czasu, który jej pozostał postanawia zrobić coś ze swoim życiem W tym celu sporządza listę rzeczy, które chce zrobić przed śmiercią. Na li... {} Recenzja książki Zanim umrę

@shoko@shoko {}

Żyjmy

6.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zanim umrę” to powieść o życiu. Tak, o życiu. O szacunku do życia, do każdej sekundy, do świata, który nas otacza i jak bardzo nie zdajemy sobie sprawy z cudu, który ma miejsce tuż obok, na naszych oczach. Tessa Scott ma szesnaście lat i od dwunastego roku życia choruje na białaczkę limfoblastyczną. Bohaterkę powieści poznajemy, kiedy zaprzestał... {} Recenzja książki Zanim umrę

Zanim Umrę

14.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeżeli masz 16 lat i jesteś typową nastolatką powinnaś właśnie leżeć z plotkarską gazetą i wyszukiwać co ciekawsze artykuliki o modzie, chłopakach, gwiazdach. Powinnaś przeżywać okres buntu, ale też doceniać wspólne chwile z rodzicami, śmiać się biegając po sklepach z przyjaciółkami. Zakochać się, iść na pierwszą randkę, płakać po pierwszym rozczar... {} Recenzja książki Zanim umrę

Zanim umrę – Jenny Downham

9.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szesnaście lat to wiek, w którym większość nastolatków dopiero dorasta, podejmuje ważne decyzje, co do swojej dalszej przyszłości – wybór szkoły, pierwsza prawdziwa miłość. Dla niektórych jest to także okres imprez, czasu gdzie mogą się wyszaleć, nawet nie zważając na konsekwencje. Ale co wtedy, kiedy ktoś nie ma takiego daru od życia? Kiedy wie, ż... {} Recenzja książki Zanim umrę

Gdy przyjdzie na mnie pora

11.03.2012

Ostatnimi czasy przeczytałam mało książek, które wzbudzały we mnie łzy. Bardzo mało. Ale do tej listy mogę dołączyć z czystym sumieniem „Zanim umrę”. Pochłonęłam ją bardzo szybko i nie mogłam powstrzymać się przed chlipaniem. „Jestem żywa, nasz związek został pobłogosławiony na ziemi, właśnie w tej chwili.” Strona 179 Tessa Scott to szesnastoletn... {} Recenzja książki Zanim umrę

"Zanim umrę"

25.02.2012

„Nie chcę umierać. Za krótko byłam kochana.” Są takie chwile w życiu, gdy zastanawiamy czy na pewno żyjemy pełnią życia. Częściej myślimy o przyszłości, niż o chwili obecnej. Przekładamy realizacje marzeń na później, bo wtedy będą ku temu lepsze możliwości. A co jeśli ten czas nigdy nie nadejdzie lub będzie go za mało? Tessa Scott ma szesnaście ... {} Recenzja książki Zanim umrę

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe