Recenzje książki "Zieleń szmaragdu"

Dodaj swoją recenzję

Książka dla młodszych odbiorców

6.10.2020

(Moja recenzja będzie odnosić się do całej trylogii, nie tylko do ostatniej części.) Cała akcja powieści rozgrywa się w Londynie i o ile miejsce jest łatwe do określenia z czasem jest tutaj gorzej, ponieważ nie jest on jednoznaczny. Dlaczego? Autorka porusza wątek podróży w czasie, tak rozległy i ciekawy. Właśnie on zachęcił mnie do sięgnięcia p... Recenzja książki Zieleń szmaragdu

Fenomenalne zakończenie trylogii czasu

22.05.2020

Ohhh czy już wspominałam jak ja kocham Kerstin Gier? Zapewne miliard razy. Ale bardzo słusznie!!!! Zieleń szmaragdu to ostatnia książka trylogii czasu, wszytko co dobre kiedyś się kończy...niestety. Gwen na złamane serce przez Gideona i wypłakuje się Lesii. Przyjaciółka stawia ją na nogi i zmusza do trzeźwego myślenia (taka przyjaciółka każdemu ... Recenzja książki Zieleń szmaragdu

Zaskakujący finał podróży w czasie i historii Gwendolyn

25.03.2019

Pora na ostatni tom trylogii - "Zieleń szmaragdu". Gwendolyn ma złamane serce, ale musi się pozbierać. Hrabia de Saint Germain jest coraz bliżej realizacji swojego planu. W przeszłości i teraźniejszości pojawiają się zasadzki czyhające na każdym kroku. Mimo, że wychodzą na jaw kolejne fakty. Coraz bliżej jest rozwiązanie zagadki z nieśmiertelności... Recenzja książki Zieleń szmaragdu

koniec podróży w czasie

7.05.2014

Niestety to już było ostatnie moje spotkanie z bohaterami podróży w czasie. Jako,że bardzo polubiłam tę trylogię przedłużałam samą chwilę zabrania się za czytanie, a później jej zakończenie. Czy ta ostatnia część była taka jak oczekiwałam? Po części tak, ale mam pewien niedosyt... Autorka rozpoczyna trzeci tom od momentu gdy Gwendolyn rozpacza z p... Recenzja książki Zieleń szmaragdu

Kerstin Gier - "Zieleń szmaragdu"

28.04.2014

Trylogia czasu przyniosła niemieckiej pisarce Kerstin Gier międzynarodową sławę. Jej seria została pokochana przez miliony czytelników na całym świecie i zresztą nic dziwnego - to prawdziwy literacki fenomen ostatnich lat. "Zieleń szmaragdu" to trzeci, a zarazem finałowy tom, zwieńczenie całej historii opowiadającej o nastolatkach obdarzonych genem... Recenzja książki Zieleń szmaragdu

Ostatnia wyprawa

28.04.2014

Motyw podróży w czasie nigdy nie zaskarbił sobie szczególnego miejsca w moim sercu. Czy to chodzi o filmy czy o książki. Bez względu na rodzaj dzieła, jest mi on zupełnie obojętny. Absolutnie nie kieruję się nim podczas wybierania powieści. Niestety, nie wiedzieć czemu raz, postanowiłam zacząć moją przygodę z podróżami i na nieszczęście na początek... Recenzja książki Zieleń szmaragdu

"Zieleń Szmaragdu" Kerstin Gier

13.01.2014

Kerstin Gier ze swoją Trylogią Czasu już dawno podbiła moje serce. O ile w pierwszej części się nie zakochałam, wręcz przeciwnie, bo trochę mnie nawet zniechęciła, o tyle już kolejne były przemiłym zaskoczeniem i w 100% przekonały mnie do pokochania tej serii. Zieleń Szmaragdu jest już niestety ostatnią częścią trylogii, co niezmiernie mnie zasmuci... Recenzja książki Zieleń szmaragdu

„Właściwie to dziwne, że złamane serce w ogóle jeszcze może bić"

5.01.2014

"Trylogię czasu" mogę zaliczyć do przeczytanych. Postaram się w tej recenzji zamieścić moją opinię na temat całej serii. Książki w skrócie, opowiadają o podróżach w czasie. Gwendolyn i Gideon wykonują tajemniczą misję, rozwiązując przy tym zagadki oraz szukają odpowiedzi na pytanie : Co się stanie, kiedy krew wszystkich podróżników w czasie, zostan... Recenzja książki Zieleń szmaragdu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl