Recenzje książki "Złoty Most"

Dodaj swoją recenzję

Złoty most

17.02.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Anna po przygodach w Wenecji oficjalnie dołączyła do grona podróżników w czasie. Jej życie zostało ubarwione niesamowitymi przygodami w historii tego malowniczego kraju. Wszystko szło dobrze. Do czasu. W okresie egzaminów maturalnych dostaje wiadomość. Jej chłopak jest w niebezpieczeństwie. XVII-wieczny Paryż. Rządy kardynała Richelieu. Czasy muszk... {} Recenzja książki Złoty Most

Złoty most

6.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Magiczna gondola czyli pierwsza część serii podbiła moje serce. Cały czas pamiętam emocje jakie towarzyszyły mi podczas lektury. Na szczęście czytałam ją na feriach zimowych i mogłam się w niej zatopić. Z niecierpliwością czekałam na premierę Złotego mostu, a wraz z nią na powtórkę z rozrywki;) Od wydarzeń rozgrywającej się w poprzedniej części mi... {} Recenzja książki Złoty Most

W XVII-wiecznym Paryżu

12.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pokuta i żal to dwie różne rzeczy, jedno bez drugiego jest niewiele warte.” Gdy jesteś podróżnikiem w czasie nigdy nie wiesz kiedy będziesz musiał wyruszyć w przeszłość z kolejnym zadaniem. Nie wiesz również co cię tam czeka i czy będziesz mógł wrócić do domu gdy coś pójdzie nie tak jak powinno. Owszem to dobra zabawa i możliwość poznania histori... {} Recenzja książki Złoty Most

Paryż siedemnastego wieku

9.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Prozę Evy Völler poznałam przy okazji lektury "Magicznej gondoli", od której rozpoczęłam swoją przygodę z książkami o podróżach w czasie. Byłam wówczas zachwycona możliwościami, jakie daje taka tematyka, a Annę i Sebastiana, głównych bohaterów, bardzo polubiłam i zapamiętałam na naprawdę długo. Polski wydawca sprawił mi niemałą uciechę, bo w niedł... {} Recenzja książki Złoty Most

@Tenshi@Tenshi {}

Złoty most

5.09.2013

Pół roku temu miałam przyjemność zapoznać się z pierwszym tomem spod pióra niemieckiej autorki Evy Völler, która uraczyła nas piękną Wenecją w książce pt. Magiczna Gondola. Nie miałam pojęcia, czy kontynuacja się ukaże, czy autorka zostawi nas z jednotomową przygodą, ale na szczęście moje obawy były całkowicie bezpodstawne i oto jest, "Złoty most".... {} Recenzja książki Złoty Most

Kolejny krok w przeszłość

31.08.2013

"Złoty most" to druga część przygód Anny i Sebastiano. Od zakończenia przygody w Wenecji minęło już półtorej roku, a zakochani wciąż wypełniają zadania zlecone przez Starców. Rozpoczynając książkę zastajemy ich podczas wyciągania z więzienia niejakiego Giacomo Casanovę. Już pierwsze zdania potrafią wprawić czytelnika w doskonały nastrój. " - Mówił... {} Recenzja książki Złoty Most

Złotym mostem w przeszłość

28.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czas nie jest ciągłą, trwałą linią. Nie jest strumieniem, który płynie tylko w jednym kierunku, nie oddając żadnych odgałęzień. Czas jest zmienny. Niejednostajny. Wije się i zaplata. Nigdy nie można być pewnym, że wydarzenia, które miały miejsce w przeszłości, nagle nie potoczą się zupełnie inaczej. Ktoś inny zginie, ktoś inny przeżyje, ktoś znikni... {} Recenzja książki Złoty Most

Złoty most

21.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pokuta i żal to dwie różne rzeczy, jedno bez drugiego jest niewiele warte”. Od czasu, kiedy Anna poznała prawdę o podróżnikach w czasie w Wenecji minęło półtora roku. Właśnie tyle czasu jest z Sebastianem, którego kocha bezgranicznie i zrobiłaby dla niego wszystko. Przez to półtora roku przygoda goniła przygodę i razem wyruszali niezliczoną ilość... {} Recenzja książki Złoty Most

@Elaine@Elaine {}
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe