Avatar @ksiazkawautobusie

Książka w autobusie

@ksiazkawautobusie
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 dni temu.
{} ksiazkawautobusie
{} ksiazka.blogowo.eu
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 dni temu.

Recenzje książek

37 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Recenzja

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wczorajsza premiera Anny Falatyn zaskoczyła mnie i to bardzo. Jako że jestem zagorzałą fanką wszelakich mafijnych klimatów i co za tym idzie, gorących mafijnych romansów, nie mogłam przejść obok niej obojętnie. Przyzwyczaiłam się do opowieści, w których gangsterskie porachunki są jedynie tłem i szczerze mówiąc, spodziewałam się właśnie czegoś taki... {} Recenzja książki Skorpion

Recenzja

15.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Twórczość Pani Pauliny to jest coś, po co sięgam w ciemno, chociaż przyznaję się bez bicia, że mimo iż posiadam chyba wszystkie jej książki, to niestety kilku jeszcze nie przeczytałam. Jednakże dzisiaj chciałabym Was zabrać na wycieczkę nad jezioro Chechło i mniej więcej opowiedzieć cóż tam się wydarzyło. Mam nadzieję, że jesteście tego ciekawi? ... {} Recenzja książki Chechło

Recenzja

14.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wielki powrót Legendy to coś, na co bardzo czekałam. Autorka kończąc poprzednią część, zostawiła czytelnika w prawdziwym zawieszeniu, a bohaterów ze złamanym sercem. Ku mojej wielkiej radości, na dalsze losy Scarlett i Gabriela nie musieliśmy zbyt długo czekać. Jak myślicie, warto było sięgać po kontynuację? Tak, tak i jeszcze raz tak. Muszę pr... {} Recenzja książki Scarlett

Recenzja

7.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak zapewne doskonale wiecie, bardzo lubię sięgać po debiuty. Więc nic dziwnego, że nie mogłam przejść obojętnie koło kolejnej „świeżynki”. A co z tego tym razem wynikło, zaraz Wam opowiem. Autorka zabrała nas na spotkanie z młodą niezależną Aleksandrą, właścicielką agencji reklamowej, która po fatalnych doświadczeniach z poprzedniego związku, ... {} Recenzja książki Przekonaj mnie

Recenzja

2.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubicie takie historie, gdzie ON to idol całego uniwersytetu, a ONA to szara myszka, której nikt nie dostrzega? Jeżeli tak, to z pewnością książka dla Was. Nie dajcie się jednak zmylić, bo znajdziecie w niej o wiele więcej niż wielka miłość. Zaciekawieni? Zapraszam na krótką recenzję. Kristen Callighan po raz kolejny pod otoczką banalnej i ckli... {} Recenzja książki Na jedną noc

Recenzja

28.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szok, szok, szok i niedowierzania. To jedno zdanie idealnie opisuję „Złą dominę”, która zdecydowanie jest kontrowersyjna i absolutnie nie dla każdego. Zaciekawieni? Zapraszam na kilka słów. Tytułowa domina to czyste zło w pięknym i młodym opakowaniu. Córeczka milionera, która zawsze dostawała, to co chce i kiedy chce. Chociaż jej stosunki z ojc... {} Recenzja książki Zła domina

Recenzja

26.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ten enigmatyczny tytuł wróży niebanalną historię o wielkiej miłości, która aż zapiera oddech w piersi. Czy debiutancka powieść Katarzyny Garczyk właśnie taka była? Dowiecie się tego, już za moment. Autorka wprowadziła nas w świat młodej i skromnej dziewczyny z Katowic – Korneli, w momencie, gdy po raku od ostatniego spotkania, w jej życiu znów ... {} Recenzja książki Ostatni oddech

Recenzja

25.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już za kilka dni, bo 2.06.2021 będzie miała swoją premierę najnowsza książka K.A. Figaro, którą miałam przyjemność przeczytać już kilka dni temu. Przyznaję się bez bicia, że to było moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki. Jesteście ciekawi, jak ono wypadło? Razem z autorką wkraczamy w pozornie idealne życie Małgorzaty Piłat. Kobiety dojr... {} Recenzja książki Serce na walizkach

Recenzja

24.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dawno nie czytałam tak dobrej książki, która zaciekawiła mnie od samego początku. Nie umiem albo co bardziej prawdopodobne, nie chcę jej ocenić, bo traktuję ją jako wprowadzenie do większej całości i już nie mogę się doczekać następnego tomu. Postaram się jednak choć trochę Wam ją przybliżyć. „Upadek legendy” to pierwsza część zapowiadanej tryl... {} Recenzja książki Upadek legendy

Recenzja

21.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rzadko sugeruje się okładką w wyborze kolejnej lektury, ale w tym przypadku to właśnie ona przykuła moją uwagę. Zahipnotyzowała mnie do tego stopnia, że koniecznie chciała poznać skrywaną za nią historię. Macie też tak czasami? Czy tylko ja jestem odosobnionym przypadkiem? Jeżeli jesteście, choć trochę ciekawi, to dzisiaj chciałabym Wam pokazać wy... {} Recenzja książki Pokaż mi swój świat

Recenzja

19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj przychodzę do Was z krótką recenzją kolejnego debiutu, kolejnej młodej polskiej autorki. Cieszę się ogromnie, że na naszym rodzimy rynku pojawia się co raz więcej książek naszych pisarek i pisarzy. Trzeba przyznać, że większość jest naprawdę dobrą i widać ogromne potencjały. Jak myślicie, czy i tym razem to czytelnicze spotkanie było udane... {} Recenzja książki Tone. Ocalenie

Recenzja

18.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tajemnicza okładka i intrygujący tytuł, prawda? Przyznaję, że mnie zaciekawiła i bardzo chciałam się dowiedzieć jaką historię przedstawiła nam autorka. Jak myślicie, było warto ją poznać? Tym razem mamy okazję poznać losy stroniącej od ludzi Andrei – młodej samotnej matki, która wychowuję swoją ukochaną córeczkę Lily wraz ze swoją matką i najle... {} Recenzja książki Obsesje

Recenzja

14.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj przedstawiam Wam kolejny mafijny romans. Wiem, wiem, myślicie sobie „o matko znowu mafia”, ileż przecież można?! Ja akurat taką tematykę lubię i jeszcze nie mam jej dosyć, ale doskonale rozumiem, że można już odczuwać lekki przesyt takich treści. Mnie zawsze jednak ciekawi co tym razem wymyśli autor czy autorka i czym nas zaskoczą. Jeżeli ... {} Recenzja książki Król Midas

Recenzja

{} WYBÓR REDAKCJI
12.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O książkach Pani Katarzyny słyszałam wiele i to same pozytywne opinie. Aż wstyd mi się trochę przyznać, że do tej pory nie miałam przyjemności żadnej poznać. Teraz już wiem, że koniecznie muszę je nadrobić w wolnej chwili. Dawno moje szare komórki tak się nie przegrzały, wciągając się w tę misterną intrygę. Co prawda „Nikt nie musi wiedzieć” je... {} Recenzja książki Nikt nie musi wiedzieć

Recenzja

8.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chciałabym Was dzisiaj przywitać pewną recenzją i to uwaga przedpremierową. Wow?! Ekstra, prawda?! Cieszę się ogromnie, że miałam przyjemność poznać kolejną debiutującą polską autorkę. Serdecznie zapraszam na kilka słów. J.C. Green wprowadziła nas w świat Luizy, młodej pani chirurg, która jest gotowa na bardzo wiele, aby zebrać upragnione fundu... {} Recenzja książki Ukochany pacjent

Recenzja

7.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj przychodzę do Was z nową recenzją intrygującego debiutu Anny Wrzesińskiej. Który początkowo swoim rozmiarem mnie przeraził, ale za to zakochałam się w okładce. Muszę przyznać, że nie przepadam za takimi „grubaskami”i zdecydowanie wolę cieńsze książki. A Wy? Jednakże czy zawarta treść w „Skrzydłach życia” mnie zachwyciła, dowiecie się tego ... {} Recenzja książki Skrzydła życia

Recenzja

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jako że ostatnio lubuję się w książkach mafijnych, nie mogłam przecież przejść obok tego tytułu obojętnie. Czytając opis, pomyślałam sobie ” o to jest to, co lubię, on wielki złoczyńca o dobrym sercu”, nic nie poradzę, naprawdę lubię takie historie. Czy jednak moje wyobrażenie o treści było adekwatne do przeczytanych stronic? A może książka okazał... {} Recenzja książki Iwan. Jej rosyjski obrońca

Recenzja

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy tylko otworzyłam paczkę z „Amandine”, od razu wiedziałam, że to będzie coś, co lubię. Już w samej okładce się zakochałam, zdecydowanie wyróżnia się na tle innych. To, co zaś dostałam w środku, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Tytułowa Amandine to młoda kobieta, której życie od dzieciństwa nie rozpieszczało. Poznając Ethana myślała, że... {} Recenzja książki Amandine. Pragnienie miłości

Recenzja

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejny tajemniczy i mroczny mężczyzna na okładce i kolejna mafijna historia. Odnoszę wrażenie, że w ostatnim czasie temat ten jest bardzo egzaltowany, wręcz maglowany na okrągło. Książek w o tej tematyce, oczywiście połączonych z romansem wychodzi naprawdę sporo. Tak prywatnie się przyznam, że mnie osobiście to nie przeszkadza i raczej należę do ... {} Recenzja książki Miasto mafii

Recenzja

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Choć o książkach Pani Kasi słyszałam już niejedno, a w swojej prywatnej biblioteczce mam trzy jej książki, to nie wiedząc czemu, swoją przygodę z jej twórczością zaczęłam właśnie od „Złego miejsca”. Czy było to udane spotkanie, czy raczej zniechęciłam się na starcie do dalszych pozycji Pani Haner? Jeżeli Was zaciekawiłam, to zapraszam na moją krót... {} Recenzja książki Złe miejsce

Recenzja

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z twórczością autorki mam przyjemność spotkać się już drugi raz. Za pierwszym razem „Konsorcjum” bardzo przypadło mi do mojego czytelniczego gustu, a czy „Piekielny układ” również? Jak myślicie? Zapraszam serdecznie na krótką recenzję. Od momentu zobaczenia „Piekielnego układu” w zapowiedziach przeczuwałam, że to będzie idealna książka dla mnie... {} Recenzja książki Piekielny układ

Recenzja

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mimo iż nie miałam przyjemności czytać pierwszej części z serii VIP, to z ciekawością sięgnęłam po „Niegrzecznego Managera”. Jak myślicie lektura przypadła mi do gustu? No cóż……. zapraszam na krótką recenzję. Jeżeli podobnie do mnie nie znacie „Niegrzecznego Idola”, a chcielibyście sięgnąć po Managera, to nic nie stoi na przeszkodzie. Otóż hist... {} Recenzja książki Niegrzeczny manager

Recenzja

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Płonący lód”po raz drugi gości w moich skromnych czytelniczych progach. Tym razem jednak miałam okazję przeczytać „Grę pozorów”, gdzie owszem spotkamy dobrze znanych nam bohaterów, ale nie są oni głównymi postaciami w tej historii. Jesteście ciekawi czy ta książka przypadła mi do gustu? O tym już za moment Autorki wykreowały postać Mikayli skr... {} Recenzja książki Płonący lód. Gra pozorów

Recenzja

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Kasta. Granice pokusy” kusiły mnie od samego początku, przyciągała i wabiła interesująca okładka, umieszczone oznaczenie „18+” mamiło gorącymi momentami, ale czy to wszystko spełniło swoją obietnicę? O tym już za moment. Tytułowa „Kasta” to w moim odczuciu nic innego jak studenckie elitarne bractwo, do którego każdy chce się dostać. To właśnie... {} Recenzja książki Kasta. Granice pokusy

Recenzja

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Niebezpieczny trójkąt” kusił mnie z daleka, mamił mnie intrygującym podtytułem i obiecywał niezapomniane wrażenia, ale czy rzeczywiście tak było? O tym już za chwileczkę. Główną bohaterkę Nikole Pstryk poznajemy, gdy na zakończenie wakacji postanawia ostro zaszaleć. Wiedziała doskonale, że nazajutrz wraca do rodzinnego miasta i nie wie, kiedy ... {} Recenzja książki Niebezpieczny trójkąt

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe