Avatar @ksiazkawautobusie

Książka w autobusie

@ksiazkawautobusie
6 obserwujących. 4 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 5 dni temu.
ksiazkawautobusie
ksiazka.blogowo.eu
Napisz wiadomość
Obserwuj
6 obserwujących.
4 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 5 dni temu.

Recenzje książek

185 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Mistic 2

18.09.2023

„On ma władzę” gwarantuje powrót do tajemniczego klubu „Mistic”. Do elitarnego miejsca, o którym wiedzą tylko nieliczni a samo wejście do niego powiedzmy to sobie szczerze, odpowiednio kosztuje. Czy Wy moje kochane Moliki chcielibyście przekroczyć jego sekretny próg, gdyby nadarzyłaby się Wam taka okazja? Za sprawą autorki tym razem poznajemy n... Recenzja książki On ma władzę

Recenzja

15.09.2023

Hejka moje kochane Mole Książkowe, dopiero co dzieci rozpoczynały swój kolejny rok szkolny, a już po dwóch tygodniach przygoda szkolno — przedszkolna rozkręciła się na dobre. Kolejny rok i kolejne wyzwania, kolejne sympatie i pierwsze miłości, poważniejsze relacje i trudne dylematy. A co zrobić, gdy po zakończeniu szkoły średniej trzeba dokonać tr... Recenzja książki Geek Friend 2

Recenzja

5.09.2023

Wakacje dobiegły końca, dzieci powróciły do szkół i przedszkoli, a rodzice do codziennej rutyny, aby na najbliższe dziesięć miesięcy zapomnieć o labie i beztroskich chwilach. Ilu z Was (kiedyś) wracając z letnich wojaży, pozostawiło gdzieś tam swoje wakacyjne miłości? Czy którekolwiek z nich wytrzymało próbę czasu i odległości? Z założenia takie m... Recenzja książki On One Condition

Recenzja

25.08.2023

Jak już zapewne zdążyliście się zorientować (a jeśli jeszcze nie, to uwaga) uwielbiam pióro Pani Pauliny Świst — najbardziej enigmatycznej polskiej autorki z nieprzeciętnym wręcz poczuciem humoru, który zdecydowanie jest jej znakiem rozpoznawczym. Dzisiaj zaś postaram się poddać wnikliwej analizie jej najnowszej trzynastej już książki o równie taj... Recenzja książki Incognito

Recenzja

21.08.2023

Moje Kochane zaczytane Moliki, czy zdarzyło się Wam kiedyś w czasach szkolnych, czy też studenckich zrobić jakąś głupotę nie zważając na żadne konsekwencje, a zwłaszcza taką, która uderzyła w kogoś innego i niewinnego? No cóż, niby się mówi, że młodość rządzi się swoim prawami, ale nie wszystko da się wytłumaczyć niedojrzałością prawda? Za spra... Recenzja książki Uparty prezes

Recenzja Secret

18.08.2023

Lato ponownie zawitało do nas w pełnej wręcz upalnej odsłonie i choć dzisiaj centralną Polskę jedna burza goni drugą i dostarcza nam ciekawych wrażeń, to aż nie chce się wierzyć, że już za chwilę przyjdzie nam przywitać wrzesień, szkołę, przedszkole i zdecydowanie krótsze dni. Zanim to jednak nastąpi, cieszmy się ciepłem i słońcem, a korzystając z... Recenzja książki Secret

Recenzja

3.08.2023

Moje Kochane Moliki, czy zdarza się Wam mieć takich książkowych bohaterów, których najchętniej byście zamordowali z zimną krwią? Ja przyznaję i to nawet bez bicia, że doświadczyłam właśnie takiego uczucia i pałałam prawdziwą żądzą mordu po zakończeniu pierwszego tomu dylogii „KodeX”. Miałam ochotę udusić szanownego pana mecenasa Wojciecha Bielecki... Recenzja książki Hazardzista

Dla młodszych czytelników

31.07.2023

Kochane moje Moliki te młodsze i te troszkę starsze, Pan Marek, autor nie tylko książek dla dorosłych, ale przede wszystkim twórca niesamowicie kolorowych i świetnych książeczek dla dzieci, powraca z przygodami lubianych dzieci — Julki i Krzysia. Sympatyczne rodzeństwo, które tym razem za cel swoich pieszych wycieczek obrało Koronę Gór Polski i tu... Recenzja książki Korona Gór Polski. Szczyty powyżej 1000 m n.p.m.

Recenzja

27.07.2023

Ahoj Książkowe Szczury Lądowe! Dzisiaj chciałabym Wam opowiedzieć o książce, którą udało mi się w ostatniej chwili zabrać ze sobą na Mazury i choć to nie bezkresne morze czy wzburzone oceaniczne fale, myślę, że nasza rodzima kraina jezior także przypadła jej do gustu. Drugi tom „Czarnych żagli” to opowieść, na którą baaaaardzo czekałam, jego po... Recenzja książki Żądza

Recenzja

26.07.2023

Moje kochane Moliki, urlop bardzo mnie rozleniwił, a do tego bolący ząb nie dawał mi spokoju od jakiegoś czasu, ale teraz biorę się ostro do pracy i chcę Wam nadrobić wszystkie zaległości, a nie powiem, trochę się tego zebrało. No to co, idąc za ciosem, zapraszam Was serdecznie na krótką recenzję pierwszego tomu nowej serii Maghan March. Oczywiści... Recenzja książki Dirty Girl

Recenzja

12.07.2023

Moje kochane Moliki, muszę Wam koniecznie powiedzieć, że straszeni nie mogłam się doczekać, kiedy ta historia trafi w moje ręce. W tym przypadku to nie okładka (choć też ma w sobie to coś) ani nie opis wzmogły moje czytelnicze pragnienie, a samo nazwisko autorki. W różnych social mediach, czy też na przeróżnych stronach poświęconych literaturze, z... Recenzja książki Skruszyć lód

Recenzja

10.07.2023

Czy po zakończeniu trudnego i kilkuletniego związku odważylibyście na jednorazową upojną noc z szalenie seksownym i inteligentnym nieznajomym, którego już nigdy więcej nie spotkacie? Bez imion, bez nazwisk, bez zobowiązań? A gdyby na dodatek ta noc okazała się Waszą najlepszą w życiu, a te kilka wspólnie spędzonych godzin wyryłyby się w Waszej pam... Recenzja książki Last Resort

Recenzja

5.07.2023

Po raz kolejny w moich czytelniczych progach gości twórczość Pani Any Rose oraz K.A. Zysk, ale tym razem obie autorki postanowiły połączyć swoje literackie siły. Nie ukrywam, że zawsze bardzo ciekawią mnie takie duety, choć nie zdarzają się one tak często, jednak zawsze zastanawiam się, jak to wygląda z technicznego punktu widzenia, czy obie Panie... Recenzja książki Colombian mafia. Niezapomniane wakacje

Recenzja

2.07.2023

Moje kochane Moliki, dawno nie miałam dla Was nic z moim ukochanym motywem i uwierzcie mi, jestem tym faktem mocno zażenowana. Oczywiście w ramach zadość uczynienia oraz naprawy tego kardynalnego błędu, spieszę z kolejną krótką opinią kontynuacji gangsterskiej historii, której naprawdę nie mogłam się doczekać. Myślicie, że była warta tego czekania... Recenzja książki Związani zemstą

Recenzja

24.06.2023

Pani Marta Zbirowska już po raz trzeci podbija nasz rodzimy rynek czytelniczy i tym razem czymś zupełnie innym niż gangstersko — mafijnymi porachunkami. Moje Moliki, sugerując się jedynie opisem, spodziewałam się prawdziwej książkowej bomby, a intrygująca okładka podsycała jeszcze to założenie i zadziałała jak najlepsza przynęta. A jak było w rzec... Recenzja książki Scandals.com

Recenzja

16.06.2023

Ahoj Książkowi Kamraci! Zastanawialiście się kiedyś, jak to jest budzić się na pirackim statku, biesiadować i pracować wraz z kamratami od nocy do zmierzchu i mknąć przez fale w stronę horyzontu? Toż to byłaby dopiero przygoda, prawda? Jak już Wam kiedyś wspominałam, uwielbiam takie korsarskie historie pełne ciekawych przygód, skrzyń skarbów, p... Recenzja książki Kłamstwo

Recenzja

10.06.2023

Hej hej Moliki, czy mamy tu na pokładzie fanów pokręconej i nieoczywistej relacji między głównymi bohaterami? Coś takiego klimatycznie jak między Phixem i Blair z serii Pani Kasi Haner? Jeśli tak, to mam coś idealnego dla Was i bez zbędnego przedłużania zapraszam Was na krótką recenzję. Autorka bez najmniejszego ostrzeżenia wrzuciła nas w zimny... Recenzja książki Jesteś tylko zleceniem

Recenzja

8.06.2023

Zastanawialiście się kiedyś jakie to uczucie, gdy siedząc za kierownicą szybkiego auta, dociskacie pedał gazu i mkniecie po jezdni jak mistrz kierownicy rodem ze „Szybkich i wściekłych”? Albo jak to jest pędzić w określonym kierunku, aby zostawić daleko w tyle wszystkie swoje problemy i zmartwienia? Właśnie za sprawą uwielbianej i kochanej Dilerki... Recenzja książki Tajfun

Recenzja

4.06.2023

Moje kochane Moliki, zabieram Was dzisiaj na ponowne spotkanie z młodą Polką Wiktorią Wasilewską i niebezpiecznym i bezwzględnym Antonio Venturi, z którymi całkiem niedawno próbowałam Was bliżej zapoznać. Pierwszy tom zbierał same pozytywne opinie i opisywany był w samych superlatywach. Sama byłam pod jego wrażeniem i nie ukrywam, byłam cholernie ... Recenzja książki Odkupienie Venturi

Recenzja

31.05.2023

Zapewne wielu z Was, jak nie wszyscy, macie swoje grono ulubionych autorów czy autorek, po które sięgacie w ciemno. Zobaczycie nazwisko i boom, wiecie, że tę historię musicie po prostu poznać. W moim przypadku właśnie tak jest z książkami spisanymi ręką Pani Agnieszki. Dlatego też, gdy „Topiąc stal” zobaczyłam w zapowiedziach, wiedziałam, że wcześ... Recenzja książki Topiąc stal

Recenzja

28.05.2023

Książka „On tu rządzi” kusiła mnie od samego początku. Okładka przyciągała mnie i wabiła piękną i nietuzinkową grafiką z pięknym błyszczącym brokatem. Do tej pory po wszystkie powieści autorki sięgałam w ciemno i w tym przypadku było podobnie. Założyłam, że po raz kolejny nie zawiodę się na najnowszej historii autorki, czy jednak miałam rację, o t... Recenzja książki On tu rządzi

Recenzja

25.05.2023

Jak bardzo kolokwialnie to zabrzmi, jak powiem Wam, że mam dla Was „kozacką” książkę? Tylko że w moim odczuciu tak właśnie z nią jest. Kolokwializm czy też nie, idealnie i wymownie odzwierciedla maje wrażenia po przeczytaniu najnowszej książki Pani Leny M. Bielskiej, która swoją premierę miała zaledwie wczoraj. Nie pozostaje mi nic innego jak serd... Recenzja książki Oskarżona

Recenzja

24.05.2023

W środku tygodnia przybywam do Was z kolejną krótką recenzją książki, którą właśnie skończyłam. I moi drodzy uwaga — to zdecydowanie nie jest kolejny mafijny romans (choć znajduje się w niej delikatny poboczny wątek gangsterski), nie jest to również romans zdolnej i biednej pracownicy z obrzydliwie bogatym i przystojnym szefem, ani nie jest opowie... Recenzja książki Zabójcze uczucie

Recenzja

22.05.2023

Hejka Mole i Moliki, dzisiaj przychodzę do Was z kolejną miłą, lekką i przyjemną lekturą, o dwójce sympatycznych licealistów, których od najmłodszych lat łączy silna i nierozerwalna przyjaźń. Spędzają ze sobą dosłownie każdą wolną chwilę i znają się jak łyse konie. Myślicie, że taka relacja damsko — męska oparta jedynie na przyjaźni jest w ogóle m... Recenzja książki Geek Friend

Recenzja

19.05.2023

Kochane Mole i Moliki, lubicie sięgać po serie książkowe? Czy zdecydowanie wolicie jednotomówki? Domyślam się, że to jest akurat temat rzeka i każdy wybór ma swoich zwolenników. Przyznaję, że w ostatnim czasie osobiście wybieram częściej pojedyncze historie, ale oczywiście zdarza mi się również zaczytywać w dylogiach, trylogiach i innych tomach z ... Recenzja książki Ocalenie gangstera

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2023 nakanapie.pl