Avatar @mandarynkaa87

@mandarynkaa87

Kanapowicz od ponad 10 lat.
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od ponad 10 lat.

Recenzje książek

14 recenzji

..

4.04.2012

W życiu każdej kobiety przychodzi moment, w którym pragnie zostać mamą. Macierzyństwo dla większości z nas jest jednym z największych marzeń. Poznajemy odpowiedniego mężczyznę i pragniemy dziecka. Potem następuje cudowny czas- w którym nosimy pod sercem nasze maleństwo. Każdy wyczuwany ruch dziecka jest jak pukanie z innego świata. Cud narodzin zmi... {} Recenzja książki Cisza pod sercem

..

13.02.2012

"Jej mężczyźni" to książka którą koniecznie musiałam przeczytać. Wiedziałam to od momentu zobaczenia zapowiedzi na stronie wydawnictwa. Jednak gdy powieść była już w moich rękach, długo zwlekałam z lekturą. Właściwie nie wiem dlaczego. Może ze względu na trudną tematykę książki. A może po prostu szukałam odpowiedniego momentu. Odpowiedni moment i n... {} Recenzja książki Jej mężczyźni

Jak bańki mydlane

7.02.2012

Elizabeth Flock to jedna z moich ulubionych autorek. Po jej powieści sięgam w ciemno gdyż wiem , że są one gwarancją dobrze spędzonego czasu. Podobnie było z "Dognić rozwiane marzenia"- gdy tylko zobaczyłam zapowiedź tej książki wiedziałam, że muszę koniecznie ją przeczytać. Nawet nie czytałam opisu na stronie wydawnictwa- i tak wiedziałam, że ksią... {} Recenzja książki Dogonić rozwiane marzenia

Tajemnice Panny z dobrego domu...

6.02.2012

"Tajemnice Panny Hamilton" to moje pierwsze spotkanie z twórczością Candace Camp. Autorka przenosi nas w czasy wiktoriańskiej Anglii. Piękne suknie( co widać na okładce), konwenanse, tło historyczne epoki- to wszystko składa się na bardzo udany obraz Anglii tamtych czasów. Dochodzi do tego gorący romans, skrzętnie stworzona intryga oraz tajemnica... {} Recenzja książki Tajemnica panny Hamilton

...

31.01.2012

C.S. Lewisa większość z Was kojarzy zapewne z "Opowieściami z Narnii". Ja nie czytałam tego cyklu, tak więc "Dopóki mamy twarze" to mój pierwszy kontakt z autorem. Książka nie należy do najłatwiejszych w odbiorze. Długo leżała u mnie na półce, zanim wreszcie zdecydowałam się ją przeczytać. Mimo wcześniejszych oporów bardzo mi się spodobała... W cz... {} Recenzja książki Dopóki mamy twarze

..

26.01.2012

Seks- to temat , który towarzyszy nam w życiu codziennym. W dzisiejszych czasach na każdym kroku spotykamy się z mniejszymi bądź większymi aluzjami i podtekstami seksualnymi. Telewizja, internet, kolorowa prasa- wszędzie znajdziemy ten temat. Do tego bilbordy na ulicach- często w reklamach jest wykorzystywany ten temat.W końcu jest chwytliwy i może... {} Recenzja książki Intymne sprawy 21 pytań na temat seksu które zadają sobie kobiety

..

23.01.2012

"Niebezpieczna układanka" autorstwa Jayne Ann Krentz to książka idealna na długie zimowe wieczory. Można schować się pod ciepłym kocykiem i zagłębić w lekturze. Dzięki niewielkiej ilości stron z pewnością przeczytamy ją w ciągu jednego wieczora. Przyjemny język, pogmatwane wątki, tajemnica oraz romans- to wszystko sprawia, że od lektury nie będziem... {} Recenzja książki Niebezpieczna układanka

Zemsta bywa słodka

23.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Słodycz zemsty" to moje pierwsze spotkanie z romansem historycznym. Podchodziłam do tej książki jak do jeża- długo nie miałam chęci po nią sięgnąć. Jak każda kobieta lubię czasami przeczytać jakiś romans. Zazwyczaj są to słodkie opowieści o miłości, takiej która często nie ma nic wspólnego z naszym życiem. Miłości tak cukierkowej, że aż pozostając... {} Recenzja książki Słodycz zemsty

Smak życia

29.12.2011

Po długiej przerwie i niemałych problemach (z dotarciem) zagościła u mnie kolejna książka z akcji Włóczykijka -''Smak życia'' Katarzyny Sarnowskiej.Autorkę miałam już przyjemność ''poznać'' przy okazji lektury tomiku ''I grając ze śmiercią''. Jako,że fanka poezji nie jestem,zastanawiałam się czy proza w wykonaniu Pani Sarnowskiej przypadnie mi do g... {} Recenzja książki Smak życia

Przedśmiertny neuroleptyk

17.06.2011

'Przedśmiertny neuroleptyk' to debiut literacki Kamila Czapiela. Niewielka książeczka,około 60 stron objętości,ale jakże mocna w swoim przekazie.Dziesięć opowiadań,odmiennych w formie i stylu ,ale posiadających wspólny mianownik.Łączy je temat śmierci i wszystko co się z tym tematem wiąże. Przyznam ,że nie przepadam za opowiadaniami.Zdecydowanie ba... {} Recenzja książki Przedśmiertny neutoleptyk - zbiór utworów

"Pudełko ze szpilkami"

30.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To mój pierwszy kontakt z Grażyna Plebanek.Mimo iż ksiażka mnie nie porwała mam zamiar jeszcze wrócić do tej autorki. Powieść czyta sie lekko i przyjemnie.Zaczyna sie od banalnej historii- przypadkowy romans Marty kończacy sie dwiema kreskami na teście ciążowym.Potem budowanie życia we dwoje,trudny poród,ciekawie opisana rodzina głównej bohaterki(... {} Recenzja książki Pudełko ze szpilkami

"Krzyk ciszy"

30.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo dobra ksiażka. Uważam że powinien ja przeczytac każdy kto za wszelką cene dąży do perfekcji w tym co robi.Dlaczego?Ponieważ pokazuje co może stać sie z człowiekiem ciągle goniącym za nieuchwytnymi ideałami.Z człowiekiem który żyje w ciągłym stresie,nie ma czasu na nic poza pracą. To dotyczy każdego z nas. A może czasami warto zwolnić,dać sob... {} Recenzja książki Krzyk ciszy

..

30.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Gdyby można cofnąć czas, co zmieniłbym w swoim życiu?"-na pewno kazdy z nas zadawał sobie kiedys to pytanie. Elliott dostał szanse -mógł zmienić swoje życie.Ale żeby nie było zbyt różowo-wszystkie zmiany w przeszłosci niosą ze soba zmiany w terazniejszym zyciu bohatera...No i tutaj zaczynają sie schody... Jestem pod wrażeniem tej książki.Mimo iż ... {} Recenzja książki Będziesz tam?

..

30.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ksiazke przeczytałam dwa razy-za kazdym razem odnajdujac w niej cos innego. Przeczytałam wiele pozycji o tej tematyce,sama kiedys byłam na skraju choroby i wydawało mi sie że juz wiele wiem o anoreksji.Jednak książka Karoliny Otwionowskiej uświadomiła mi że tak nie jest. Każdy przypadek jest inny-inna historia,inne motywy działania,inne demony... ... {} Recenzja książki Dieta (nie) życia

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl