Moja ocena:
Sól przemysłowa w wędlinach, „masło”, w którym jest bardzo mało tłuszczu zwierzęcego, nastrzykiwane azotynami ryby… Co jakiś czas wybuchają afery związane z fałszowaniem żywności. Zdarza się, że oszu...
Po przeczytaniu książki Andrzeja Fiedoruka Uczta Szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów, można od razu zadać sobie pytanie: Jeść czy nie jeść? Jeść trzeba, bo nie mamy wyjścia. Musimy dostarcz...
Głód to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. Od zarania dziejów ludzie starali się jej zapobiec, by przetrwać. Pełna spiżarnia była powodem spokoju i zabezpieczeniem. Wraz z rozwojem skupisk ludzi...
O serii „Sekrety” dotyczącej różnych miejsc w Polsce i za Granicą słyszałam same dobre opinie. Kiedy zobaczyłam egzemplarz dotyczący Saskiej Kępy wiedziałam, że nadszedł...
Recenzja książki Sekrety Saskiej KępyGorączka jest tematem bardzo dobrze znanym wszystkim, a zwłaszcza małym dzieciom i ich rodzicom. Ci, którzy przeczytali poprzednią książkę Pana Tabletki "Gorączka. Przew...
Recenzja książki To ja: Gorączka"Ta dziewczyna ciągle ukrywa się za murem wzniesionym z tajemnic i pozorów, więc tak naprawdę może trzymać...
Recenzja książki The Science of Affection"Serce nigdy nie kłamie, nieważne, czy chcesz poznać prawdę, czy nie. Serce nie jest zdolne do oszustwa. Przyzn...
Recenzja książki W rękach mordercyDiament i Róża" to fascynująca podróż przez gąszcz emocji i tajemnic, gdzie marzenia splatają się z rzeczywistością w n...
Recenzja książki Diament i róża