Po przeczytaniu książki Andrzeja Fiedoruka Uczta Szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów, można od razu zadać sobie pytanie: Jeść czy nie jeść? Jeść trzeba, bo nie mamy wyjścia. Musimy dostarczać swojemu organizmowi pożywienia. Na pewno zdajemy sobie sprawę, że jedzenie w obecnym czasie sporo się różni od tego, co jeszcze nam serwowano z XX ... Recenzja książki Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów
Głód to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. Od zarania dziejów ludzie starali się jej zapobiec, by przetrwać. Pełna spiżarnia była powodem spokoju i zabezpieczeniem. Wraz z rozwojem skupisk ludzi i tworzeniem się ośrodków mieszkalnych, potrzeby spożywcze rosły. Pożywienie stawało się często walutą, a gdzie w grę wchodzą pieniądze, do głosu doc... Recenzja książki Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów
Okładka i tytuł nie pozostawiają złudzeń co do treści tej książki. "Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów" Andrzeja Fiedoruka to seria opowieści o tym, jak przez lata kształtowały się działania niezliczonych oszustów, którzy za wszelką cenę dążyli do tego, by się wzbogacić. Czasem ofiarą padał portfel konsumenta, innym razem ginęły s... Recenzja książki Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów
Temat żywienia, tego co jemy i gdzie to kupujemy żywność jest mi od pewnego czasu bardzo bliski. Oczywiste było więc, że nie przejdę obojętnie obok książki “Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów” Andrzeja Fiedoruka. Bliska mi osoba zobaczywszy jaką książkę czytam stwierdziła “No to teraz już nic normalnego nie zjesz”. Na pytania: "Co... Recenzja książki Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów
"Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów." to książka z gatunku literatura faktu. Jej autorem jest Andrzej Fiedoruk, członek "Polskiej Akademii Smaku". Pisarz ma w swoim dorobku ponad 50 książek, głównie o tematyce kulinarnej. Jego artukuły ukazują się w tygodniku Polityka, dotyczą historii jedzenia. Do przeczytania tej książki nikt n... Recenzja książki Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów