Avatar @slodka-humanka

@slodka-humanka

6 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj około 5 godzin temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
6 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj około 5 godzin temu.

Recenzje książek

41 recenzji

Miłosny rebus

25.04.2022

Jest 1900 r., tuż przed wyborami prezydenckimi. Caroline Delacroix jest sekretarką pierwszej damy Stanów Zjednoczonych. Mimo tego, że złożyła wypowiedzenie i przyznała się do prawdy o swoim bracie bliźniaku, Luke'u, prezydent zdecydował o dalszym jej zatrudnieniu. Nic w tym dziwnego, bowiem po stracie dzieci, małżeństwo traktowało ją jak własną c... Recenzja książki Pozłacana dama

"Zróbmy wszystko, żeby tabletki nie były potrzebne, a jeśli to niemożliwe to wybierzmy najlep...

1.04.2022

mgr farm. Marcin Korczyk - farmaceuta praktyk, twórca internetowy, key opinion leader, autor książki "Odporność. Czy Twoje dziecko może nie chorować?" Absolwent Uniwersytetu Jagiellońskiego na wydziale farmaceutycznym. Po studiach pracował w aptece całodobowej w Nowym Sączu - i w trakcie pracy rozpoczął tworzenie bloga @Link - zapisując odpowiedzi... Recenzja książki Zdrownik. Tradycyjne i naturalne przepisy na zdrowie i odporność.

Tak pokrótce o czym to jest?

22.03.2022

Przyznaję, że z początku było mi ciężko wgryźć się w ten świat. Później, jak już wsiąkłam, to całkowicie przepadłam. Ach! Cóż to za niesamowita wizja przyszłości, zbudowana z dbałością o szczegóły. Bogate słownictwo, ogrom charakternych postaci, multum odniesień do popkultury i nie zapominajmy o tytułowym wymyślnym wynalazku - tym całym empatajzer... Recenzja książki Empatajzer

W imię nauki

25.02.2022

Graficzna strona książki jest niesamowita, piękna i wciągająca. Nie ma przepychu, więc czytając i oglądając książkę czytelnik jest zaskakiwany pojawiającymi się ilustracjami. Dopracowane szczegóły sprawiają, że książka przypomina film interaktywny, a na sam ich widok przechodzą dreszcze. Wydawnictwo Black Monk bezwątpienia przykłada uwagę do na... Recenzja książki Samotnie przeciwko mrozowi

...bo po co psuć niespodziankę.

16.02.2022

Lana LeBlanc to młoda, 25-letnia kobieta, która przegrywając zakład ze swoją najlepszą przyjaciółką musi wybrać się do klubu i spędzić jednonocną przygodę z nowopoznanym mężczyzną, co prowadzi do tego, że kobieta spędza niezapomniane chwile, a nad ranem znika z sypialni nieznajomego. Zaczynając pracę jako menedżer sali w renomowanej restauracji ni... Recenzja książki I want you

„Miłość to największe ryzyko, jakie można podjąć w życiu...”

3.02.2022

,,Anioł" to wymowna ksywka niebezpiecznego człowieka, brutalnego zabójcy, członka mafii, nie jakiegoś tam podrzędnego cyngla, a zaprawionego w bojach profesjonalisty od mokrej roboty. To wysoki, przystojny, dobrze zbudowany, opalony facet z krwi i kości, w markowym garniturze i z uśmiechem na twarzy, któremu nie może się oprzeć żadna kobieta🔥. Ani... Recenzja książki Pocztówka z Arles

"Rywalki"

25.01.2022

Wprawdzie nie miałam sięgać ponownie po "Rywalki", ale naszła mnie ogromną ochota, by przypomnieć sobie książkę, przeczytaną jako jedną z pierwszych, dzięki której rozpoczęła się moja czytelnicza przygoda. Ponownie zakochałam się w cudownym i uroczym "księżniczkowym" klimacie tej książki, pełnej życia na zamku, rywalizacji o względy przyszłego kr... Recenzja książki Rywalki

Najpierw zachwyciła mnie okładka

18.01.2022

Najpierw zachwyciła mnie okładka, potem zraziły niskie oceny. Zrezygnowałam. Książka jednak przyciągała mnie w jakiś dziwny sposób. I słusznie. Wbrew opiniom postanowiłam, że sprawdzę zawartość i ta okazała się akurat dla mnie niezwykle wartościowa. Uważam, że książki tego typu ciężko ocenić, ponieważ mają swoją określoną grupę odbiorców, a sięga ... Recenzja książki Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie

Miasteczko Fairfold

18.01.2022

Miasteczko Fairfold to miejsce absolutnie jedyne w swoim rodzaju, gdzie magia nie jest czymś obcym, tylko miesza się ze zwykłymi ludzkimi życiami. Wszystko jednak zmienia się, gdy pewnego dnia okazuje się, że szklana trumna została stłuczona, śpiący królewicz wcale nie jest taki śpiący, a dodatkowo w miasteczku zaczyna grasować bestia. Na szczęści... Recenzja książki Las na granicy światów

W literaturze mam słabość

16.01.2022

W literaturze mam słabość do wielu rzeczy. Zaliczają się do nich między innymi wątki mitologii greckiej oraz książki Alexandry Bracken. Połączenie tych dwóch czynników stworzyło coś, czego potrzebowałam, choć nie byłam tego świadoma. I było to coś, co przekroczyło moje wszelkie oczekiwania. "Lore" to przede wszystkim znakomity pomysł z równie dobr... Recenzja książki Lore

Cóż mogę o "Władcy" powiedzieć?

16.01.2022

Wreszcie skończyłam jedno z moich najważniejszych wakacyjnych postanowień . Przeczytałam całego Władcę Pierścienia. Wprawdzie ostatni tom wypadł już we wrześniu i przez natłok szkolnych obowiązków czytałam go dwa tygodnie to zadowolona jestem i tak. Cóż mogę o "Władcy" powiedzieć? Klasa sama dla siebie. Trylogię Tolkiena czytałem już dziesięć razy... Recenzja książki Władca Pierścieni Tom 3. Powrót króla

Harry jest sławny

16.01.2022

Jak tylko zobaczyłam nowe wydanie „Harry’ego Pottera”, to od razu chciałam je mieć na swojej półce. Podskoczyłam z radości, gdy listonosz przyniósł mi paczkę od Wydawnictwa Media Rodzina — mimo że teoretycznie powinnam wyrosnąć już z czytania książek dla dzieci. Rowling to autorka, która trafia do każdej grupy wiekowej, a więc nie bacząc na przekr... Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry, Ron i Hermiona wchodzą właśnie w okres dojrzewania

16.01.2022

Harry, Ron i Hermiona wchodzą właśnie w okres dojrzewania, zmieniają się i uczą wielu nowych rzeczy. Zaczynają postrzegać świat inaczej i wiedzą już, że nie jest on piękny i kolorowy. W Hogwarcie jest jak zwykle tajemniczo, magicznie i przyjaźnie, ale w tej części powoli czuć nadchodzącą grozę i mrok, czego zwiastunem są chociażby dementorzy. Hist... Recenzja książki Harry Potter i więzień Azkabanu

Z każdym kolejnym tomem,

16.01.2022

Z każdym kolejnym tomem, ta seria robi się coraz lepsza. Nie tylko pod względem fabularnym, bo również styl pisania J.K. Rowling powoli dojrzewa. W czwartej części kończy się słodki i niewinny czas dzieciństwa głównych bohaterów, a ich przygody stają się już naprawdę niebezpieczne i coraz bardziej skomplikowane. Oprócz tego możemy zaobserwować, że... Recenzja książki Harry Potter i Czara Ognia

To dziwne, ale

16.01.2022

„To dziwne, ale kiedy człowiek się czegoś boi i oddałby wszystko, byle tylko spowolnić upływ czasu, czas ma okropny zwyczaj przyspieszania swego biegu.” W „Insygniach Śmierci” nie wracamy z Harrym, Ronem i Hermioną do Hogwartu. Nie spędzamy beztroskich chwil na błoniach i nie odwiedzamy Hagrida w jego chatce na skraju Zakazanego Lasu ani nie wybi... Recenzja książki Harry Potter i Insygnia Śmierci

Uważam, że...

16.01.2022

Uważam, że póki co to część, którą najlepiej mi się czytało. Pokładałam w niej spore nadzieje, bo jednocześnie była to też część, na którą najbardziej czekałam spośród wszystkich siedmiu. I w sporej mierze spełniła te moje oczekiwania. Historia staje się tu już naprawdę mroczna i przygnębiająca. Opustoszałe miejsca, instrukcje od ministerstwa ja... Recenzja książki Harry Potter i Książę Półkrwi

Sięgając po raz kolejny....

16.01.2022

Sięgając po raz kolejny po piątą część przygód Harry'ego Pottera cieszyłam się tak, jakbym zagłębiała się w niej po raz pierwszy. Mimo, że historia ta jest mi dobrze znana, od nowa poznawałam przygody młodego czarodzieja spisane na kartach tej książki. Harry razem z przyjaciółmi po raz piąty wraca do Hogwartu - szkoły magii i czarodziejstwa. Tym ... Recenzja książki Harry Potter i Zakon Feniksa

Dzieciństwo

16.01.2022

Pierwszy raz czytałam "Władcę Pierścieni" jeszcze przed powstaniem ekranizacji Petera Jacksona. Teraz wróciłam do niej po latach, kupiłam jednotomowe, poprawione wydanie w tłumaczeniu Marii Skibniewskiej. Książka, mimo, że liczy prawie 1300 stron nie jest niewygodna czy za ciężka podczas czytania. Co do samej powieści, to napisano już o niej tak w... Recenzja książki Władca Pierścieni

Doskonale-niedoskonali

13.01.2022

Przez kilka minionych dni przeczytałam książkę autorstwa Denielle L. Jensen pod tytułem „Niedoskonali”. Publikacja ta jest kolejną pozycją z cyklu Trylogia Klątwy. Książka ta opowiada historię kuzyna przyszłego króla Trollus- Marca oraz Penelope. Ci młodzi trolle niespodziewanie zakochują się w sobie. Niestety Penelope jest chora i jej ojciec ksią... Recenzja książki Niedoskonali

Losing hope

13.01.2022

Colleen Hoover posiada niewątpliwie dar przekazywania najważniejszych wartości w życiu człowieka. W powieści „Hopeless” skupia się na miłości, którą przedstawia w sposób zupełnie nowatorski, zupełnie inny, ale taki który trafia do serca czytelnika i mało tego pozostawia w nim ślad. Miłość widziana oczami Colleen Hoover jest niezwykła, maksymalnie ... Recenzja książki Losing Hope

I po wszystkim.....

13.01.2022

Miriam zabija lwa nemejskiego prawie przypłacając to życiem. Po tych wydarzeniach spędza cudowną noc w ramionach Davida. Mimo że zdaje sobie sprawę iż nigdy nie będzie jego partnerką życiową, nie potrafi sobie odmówić tych cudownych chwil. Iwan zrywa zaręczyny z Nadią, która go zdradziła. Zrozpaczony w towarzystwie Miriam topi smutki w alkoholu. ... Recenzja książki Uwikłana

Ahh te trylogie

13.01.2022

Miriam nadludzkim wysiłkiem zabija Geriona, poświęcając tym samym swoje życie. Umiera w ramionach Davida. Na ostatnich stronach ,,Przeklętej" możemy zorientować się, że Miriam jednak nie umarła, a obudziła się w prosektorium. Wychodzi na ulicę, tam spotyka kogoś z kim nie chce rozmawiać. Zakapturzona postać podaje jej białą kopertę, którą Miriam w... Recenzja książki Przebudzona

Urban fantasy

13.01.2022

Wolne Miasto Rades to miejsce, w którym ścierają się różne siły. Jedni żyją w nieświadomości, inni muszą walczyć. W ciemnych zakamarkach miasta czai się zło i z każdym dniem, w niejasnych okolicznościach ginie coraz więcej zmiennokształtnych. Fakt ten niepokoi władcę zmiennokształtnych, Davida. Zmiennokształtni to istoty, które potrafią się zmieni... Recenzja książki Przeklęta

Wattpadowo

13.01.2022

Oprawa wizualna tej książki jest absolutnie przepiękna. Okładka przyciąga wzrok i sprawia, że zostaje w głowie. Od chwili gdy pierwszy raz ją zobaczyłam, nie mogłam o niej zapomnieć i tak znalazła się na mojej półce. A czy treść jest równie piękna? Penny, aspirująca pisarka, wyjeżdża na studia do Austin w Teksasie. To około sto kilometrów o... Recenzja książki Kontakt alarmowy

No Szklany tron to to nie jest.

8.01.2022

Ale oczywiście to wciąż Sarah J. Mass, której sposób pisania sprawia, że książki spod jej pióra czyta się bardzo szybko, dosłownie wszędzie i na każdym możliwym urządzeniu elektrycznym. (Co jak się okazało, w tym przypadku dotyczyło jedynie dwóch pierwszych książek tej trylogioserii.) Kiedy był taki czas, że ludzie zaczytywali się i jarali obiem... Recenzja książki Dwór cierni i róż

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl