@zaczytanaania

Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 3 dni temu.
zaczytanaania
Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 3 dni temu.

Recenzje książek

8 recenzji

Bonda nie słabnie

5.09.2021

Katarzyna Bonda po raz kolejny powraca z opowieścią z Hubertem Meyerem w tle – legendarnym policyjnym profilerem. I choć tym razem zabiera nas do świata pełnego brutalności, ale i też pożądania, to z pewnością nie zanudza czytelnika. Co mnie zaskoczyło w tej opowieści? Wątek BDSM rozwinięty ze smakiem, ale też ogromną wiedzą w tej dziedzinie. Wida... Recenzja książki Klatka dla niewinnych

Kim jesteśmy?

14.06.2021

„W sieci możesz być, kimkolwiek zechcesz. Masz filtry, dzięki którym możesz wyglądać, jak tylko zechcesz, a twoje zdjęcie może odzwierciedlać każdy nastrój.” Kim jest młoda kobieta, która budzi się w szpitalu z amnezją powstałą na skutek urazu głowy? Jedyne co ma, aby odkryć swoją tożsamość, to telefon i konto na Instagramie, na którym była bar... Recenzja książki Siri, kim jestem?

Pozory

28.02.2021

„…to nie powieść z logicznym wstępem, rozwinięciem i zakończeniem, lecz samo życie. Niekonsekwentne, nieprzewidywalne, no i w ogóle… I nie da się tak od razu nabyć życiowego rozumu…” Pozory – to z nich czasem składa się ludzkie życie. A nie ma niczego bardziej mylnego niż pozory… Mirka Sawicka to kobieta po pięćdziesiątce, która stara się... Recenzja książki Mogło być gorzej

W cieniu niepozorności

16.02.2021

„Albo ty strącisz pionki, albo to one ciebie zrzucą z planszy” Leżała na półce niemal trzy tygodnie. Nie mogłam się do niej zabrać, nabierała mocy prawnej. Wiecie jak to jest, kiedy jednak okładka książki do Was nie przemawia i trudno Wam się zabrać do czytania? Taka niemoc twórcza w stosunku do danego tytułu… Moi drodzy, ale „nie szata zdobi c... Recenzja książki W pułapce cieni

Najpiękniejszy kolor

4.02.2021

Wojny wybuchają przez kobiety takie, jak antyczna Helena. Wojny wybuchają przez wielkie ego małych ludzi, takich jak Napoleon. Wojny wybuchają też w walce o najpiękniejszy kolor świata – BŁĘKIT. Genevieve z pochodzenia jest Francuzką, jednakże w sercu jest Angielką. Jej największym marzeniem jest malować i uczyć się malarstwa w świecie, k... Recenzja książki Błękit

Ujęła mnie magia i nieoczywista okładka...

11.01.2021

„…do pokoju weszła samotność, zupełnie tak, jak wiatr wchodzi przez otwarte okna.” „Czasem tak się zdarza, że potrzebne słowa są głęboko ukryte, nim wypłyną na powierzchnię. Czas temu sprzyja, bo podobno leczy rany.” Jeśli szukacie książki z tajemnicą w tle, w której do ostatnich stron czytelnik nie wie, czego się złapać, to polecam właśnie ... Recenzja książki W kolorze morza

Może najsłabsza część, ale liczę na kontynuację...

4.01.2021

Najpierw był Rhys. Potem Antonio. A na końcu – niczym bomba – pojawia się Luca! Mamy tym samym Synów Zemsty w pełnym składzie. Trzecia część cyklu mafijnego Agnieszki Siepielskiej jest niestety najcieńszą z części i aż żal, że tak szybko skończył się czas Luci, bo wiele wątków uważam za niedokończone. Wydaje mi się, że autorka poświęciła temu boha... Recenzja książki Luca

Rozdzieleni

25.11.2020

Początek XX wieku, nastoletnia Aniela – piękność wsi o hipnotyzujących błękitnych oczach, zostaje zmuszona do małżeństwa. Tymczasem jej bracia postanawiają szukać szczęścia za oceanem. Rodzeństwo zostaje rozdzielone, a gdy bracia postanawiają zabrać Anielę do siebie, ta postanawia wraz z rodziną zostać w Polsce. Wtedy wybucha wojna i już na zaw... Recenzja książki Rozdzieleni

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl