Avatar @Anna_Szymczak

Anna

@Anna_Szymczak
11 obserwujących. 8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 7 godzin temu.
annaszymczakbloog
Napisz wiadomość
Obserwuj
11 obserwujących.
8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 7 godzin temu.

Recenzje książek

236 recenzji, w tym 16 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Nie ma pięknych zbrodni, są tylko piękne ofiary ...

17.08.2022

Kiedy tylko dowiedziałam się, że wychodzi nowy cykl książek Katarzyny Bondy to wiedziałam, że z pewnością nie odpuszczę sobie tej przyjemności przeczytania jej! I choć z początku jakoś powieści Pani Katarzyny, po które już sięgałam nie za bardzo mi podchodziły, to powiem szczerze, że z czasem zaczęło się to zmieniać. Co do tej książki miałam nie t... Recenzja książki O włos

Ciężko jest chcieć być sławnym ...

16.08.2022

Zazwyczaj po książeczki takie jak ta raczej nie sięgam. A jeśli już mi się zdarzy to faktycznie musi być ona godna zainteresowania także osoby dorosłej. Przyznam szczerze, że po tę sięgnęłam z czysto ciekawości, o co w ogóle tutaj chodzi, o co tyle szumu. No bo jakby nie patrzeć to zapowiedzi, recenzję i ogólną promocję tego cyklu w internecie i r... Recenzja książki Dziennik Youtubera. Nie ma lekko

Czy zemsta to zawsze dobre rozwiązanie?

8.08.2022

Literatura obyczajowa czy romans to coś po co naprawdę mało kiedy decyduje się sięgnąć, a kiedy już to zrobię to powieści te są przeze mnie dość szczegółowo wybierane oraz selekcjonowane. Tak samo było z tą powieścią. Fakt, jestem w stanie to przyznać, że zarówno opis książki jak i sama jej okładka z lekka mnie urzekły, szukałam czegoś lżejszego n... Recenzja książki Wszystkie moje sekrety

Kiedy polujesz na drapieżcę, musisz się liczyć z konsekwencjami...

27.07.2022

Lubicie sięgać po debiuty literackie? Bo ja tak, dość często to robię. I choć tak naprawdę nigdy nie wiadomo czy się czytelnik na tym nie przejedzie i czas nie będzie straconym to jednak, moim zdaniem, warto zawsze dać szansę nowym pisarzom. Z tą powieść przyznam szczerze, że ryzykowałam. Dość opasłe, 600-stronicowe tomiszcze z początku mnie z lek... Recenzja książki Zły pasterz

Śmierć niejedną ma twarz ...

26.07.2022

Kolejnym kryminałem na mojej liście jest „Nie otwieraj drzwi” Izabeli Szolc. Zapowiedź książki jest bardzo interesująca, tytuł intryguje z lekka, ciężko tak naprawdę po tym tylko wywnioskować co sama powieść w sobie zawiera. A dokładniej - czy jest na tyle dobra, by polecić ją innym? Czy i tym razem się nie zawiodłam? Przyznam szczerze, że z pełna... Recenzja książki Nie otwieraj drzwi

Czy można uwierzyć w miłość po wielu rozczarowaniach?

25.07.2022

Powieści Ilony Gołębiewskiej to coś do czego naprawdę lubię wracać. Wiadomym więc było, że kolejnej ciekawej propozycji tej autorki przegapić nie będę chciała i sięgnę po nią kiedy tylko książka będzie dostępna. Czy i tym razem nie zawiodłam się na tym co autorka tu stworzyła? Sprawdźmy. Los bywa kapryśny. Raz nam daje, raz zabiera. Obsypuje szcz... Recenzja książki Twój uśmiech

W mroku czai się zło ...

22.07.2022

Kolejny już raz, dokładnie mówiąc to czternasty, sięgam po historię z mojego ukochanego Lipowa. Tym razem autorka powraca do serii nie tylko z historią łączącą elementy klasycznego kryminału i powieści obyczajowo-psychologicznej, ale także wplata nam tu wiele mitów i słowiańskich wierzeń. Czy faktycznie dobrze udało się połączyć te z pozoru nie pa... Recenzja książki Żadanica

Słodki?

20.07.2022

Kolejny raz sięgam po powieść z gatunku romansu, ale tym razem rolę są troszkę odwrócone co z lekka mnie zaciekawiło. Tym razem nie mamy do czynienia tu z kobietą pozostawioną samą z dzieckiem , ale … z mężczyzną. Mało kiedy mówi się o samotnym ojcostwie, więc odmienność od z reguły znanego nam schematu przyciąga. I właśnie tak było z tą powieścią... Recenzja książki Słodki tatuś

W mroku czai się okrutne zło ...

18.07.2022

Zdecydowanie rzadko sięgam po debiuty literackie ostatnimi czasy jeśli chodzi o thrillery i kryminały. A wiecie czemu? Bo naprawdę bardzo ciężko jest znaleźć coś dobrego w tym gatunku, coś co od samego początku nie tylko nas zaciekawi ale też sprawi, że książka na dłuższy czas utknie w naszej głowie, będziemy o niej często myśleć. Z początku co do... Recenzja książki Echo man

Świat, który przeraża ...

11.07.2022

Przyznam szczerze, że ta powieść zaciekawiła mnie swoją okładką oraz opisem z tyłu. Trudny temat jaki autorka tutaj porusza interesuje i ciekawi już po samym opisie, więc nie było innej opcji jak sprawdzić dokładniej o czym tak autorka mówi. Połączenie powieści obyczajowej z thrillerem nie zawsze wychodzi na dobre. A jak wyszło to tu? Człowiek z... Recenzja książki Zgliszcza

Przerażający dom ...

8.07.2022

To już moje drugie spotkanie z twórczością tego autora. Już za pierwszym razem byłam pod wrażeniem twórczości Pana Piotra i powiem Wam szczerze, że nadal to wrażenie się utrzymuje. Sięgając po jego nową książkę - DOM - wiedziałam, że będzie to coś naprawdę dobrego oraz mocnego. Ale że aż tak ... ? Wschowa to spokojne, niewielkie miasto, którego ... Recenzja książki Dom

Podejrzana?

6.07.2022

„Podejrzana” Brianny Labuskes to powieść, która miała zrobić na mnie dość duże wrażenie, według zapowiedzi jakie czasami zdarzało mi się widywać w internecie. Książka mnie zaciekawiła, dość długo czekałam na to aby ją w końcu przeczytać. A czy faktycznie było tak warto jak to z początku założyłam? Psycholog i kryminolog dr Gretchen White je... Recenzja książki Podejrzana

Szybka i mordercza rozgrywka!

29.06.2022

To już dziesiąty tom z cyklu „Milicjanci z Poznania” choć szczerze mówiąc ja poznałam tylko dwa albo trzy. I choć wcześniejszych tomów nie znałam to szczerze polubiłam te klimaty, te historię i te śledztwa. Czy ta powieść tak samo przypadła mi do gusty jak pozostałe po które udało mi się sięgnąć? Luty 1986 roku. Młoda studentka wysiada z pociągu... Recenzja książki Mordercza rozgrywka

Klopsiki na miar naszych czasów!

26.06.2022

Lubicie lekkie powieści kryminalne? Najlepiej takie z małym przymróżeniem oka? Ja przyznam szczerze, że tak. Ciężkie powieści często męczą, nudzą albo po prostu ma się potem dość przez dłuższy czas. Z powieścią napisaną przez te Panie jest inaczej. A jak dokładnie? Przekonajcie się! Jadwiga, po śmierci męża dowiaduje się, ze miał przed nią ... Recenzja książki Klopsiki, krokiety i inne zagadki

Nieskończone bicie serca

23.06.2022

Po literaturę młodzieżową sięgam ostatnio dość rzadko, przyznam. Ale szczerze mówiąc czasem i ja mam dość tych ciężkich i mrocznych klimatów jakie zazwyczaj są w powieściach, które na co dzień czytam. Z tą powieścią jest inaczej.Od początku kiedy przeczytałam jej opis z tyłu wiedziałam, że nie tylko będzie to coś dobrego ale także coś w sumie cięż... Recenzja książki Nieskończone bicie serca

Stare kości

20.06.2022

Przyznam się szczerze, że to moje pierwsze spotkanie z tymi autorami i nie do końca wiedziałam czego mogę spodziewać się sięgając po tę powieść. Fakt, zaciekawiła mnie już sama jej okładka no i opis z tyłu książki, ale wiadomo, że nie zawsze jest to jakimś odbiciem tego co znajdziemy w środku powieści. Więc jak to w końcu z tą było? Czy przypadła ... Recenzja książki Stare kości

A czy ty byłbyś w stanie wymierzyć sprawiedliwość sam?

17.06.2022

O „Kastratorze” usłyszałam w trakcie targów fantastyki w Łodzi i powiem szczerze, że od momentu gdy dostałam od autora ulotkę na temat powieści to już był punkt zapalny, zaintrygowała mnie ona dość mocno i wiedziałam , że z pewnością będę chciała po tę książkę sięgnąć. Przyznam szczerze, że z jej zakupem czekałam aż do kolejnych Targów, które miał... Recenzja książki Kastrator

Czy miłość przezwycięży mur?

15.06.2022

To moje pierwsze spotkanie z twórczością tej autorki i muszę przyznać szczerze, że nawet udane ono było. Choć zbyt często po tego typu powieści nie sięgam, w sumie to wcale po nie nie sięgam bo nie za bardzo mój gatunek to jednak ta powieść nie tylko zrobiła na mnie duże wrażenie, ale także sprawiła iż z chęcią poznam wcześniejsze tomy tej sagi ( ... Recenzja książki Viktoria. Miłość zza żelaznej kurtyny

Dość przerażająca wizja niedalekiej przyszłości...

13.06.2022

Zazwyczaj po fantastykę sięgam dość rzadko, ale tym razem postanowiłam zrobić dość duży wyjątek. Dlaczego? Po prostu zauroczyła i zaciekawiła mnie ta książka. Od pierwszego momentu kiedy tylko zobaczyłam jej okładkę i przeczytałam o czym będzie nie mogłam się po prostu jej doczekać. Liczyłam na to, że będzie ona dobra i będę mogła ją wam z czystym... Recenzja książki Empatajzer

Ryszard Ćwirlej w akcji!

10.06.2022

Kolejna powieść Pana Ryszarda Ćwirleja po którą sięgam to czwarty już tom cyklu Aneta Nowak - „Naga prawda”. Wcześniejsze powieści po które sięgałam tego autora mnie nie zawiodły. A jak będzie z tą ? Skomplikowane śledztwo, po mistrzowsku budowane napięcie i Aneta Nowak, młoda i ambitna Pani podkomisarz, która doskonale odnajduje się w zdominowa... Recenzja książki Naga prawda

Nie ukryjesz się tak łatwo ...

7.06.2022

Kolejna powieść kryminalna po którą postanowiłam sięgnąć przyznam szczerze, została przeze mnie wybrana ot tak po prostu. Wcześniejsza powieść tej autorki z lekka mnie zaciekawiła, ale no nie powiem żeby była jakaś mega super. No ale przecież czasem trzeba dać autorowi też drugą szansę, zawsze może być o niebo lepiej. Czy tym razem właśnie tak był... Recenzja książki Widzę cię

Czy ta miłość może przetrwać?

1.06.2022

Z tą autorką jest to moje pierwsze spotkanie i już na wstępie mogę zaznaczyć, że nie będzie ono na pewno ostatnie. Standardowo staram się omijać książki z podobną fabułą, ponieważ zazwyczaj okazują się nie za bardzo ciekawe. Jednakże z tą powieścią od samego początku było inaczej, w jakiś magiczny sposób to ona mnie przyciągała do siebie. Swoją ok... Recenzja książki Kolor miłości i krwi

Był sobie miś o bardzo małym rozumku ...

1.06.2022

Ostatnio coraz bardziej zainteresowały mnie książeczki dla dzieci. Te przepiękne wydania jakie wychodzą teraz to nie to samo, co gdy było w sprzedaży kiedy ja byłam mała. A te coraz piękniejsze wydania sprawiają, że dzieci z większą chęcią sięgają po książki! Tym razem postanowiłam dać się porwać historyjce o misiu o bardzo małym rozumku :) Czy ty... Recenzja książki Kubuś Puchatek. Był sobie miś

Fighter!

31.05.2022

I kolejny raz udaj mi się sięgnąć po coś co wyszło spod pióra Pani Pauliny Świst. Tym razem jest to jej najnowsza powieść „Fighter”, która - sami przyznacie - nawet okładką przyciąga do siebie. Ostry język, ostry seks i ostra jazda to coś co zazwyczaj znajduje się w powieściach tej Pani, coś co niesamowicie się czyta i przyciąga. Czy i tym razem t... Recenzja książki Fighter

Co kryje ośrodek w lesie?

24.05.2022

Zanim przyszła do mnie „Głusza” dostarczono do mnie niesamowicie interesujące artykuły reklamowe tejże książki. Zapowiedź jaka do niej była też była interesująca, okładka zachęca - ogólnie wszystko co się jej tyczy było zachęcające. Nic więc w tym dziwnego, że gdy tylko do mnie dotarła zabrałam się za jej czytanie. Dość długo zaś zajęła mi recenzj... Recenzja książki Głusza

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl