"Maus" powszechnie jest uważany za najważniejszy komiks w historii. Art Spiegelman w formie powieści graficznej opowiedział historię życia swojego ojca, więźnia Auschwitz, Władka Szpigelmana. ...
Maus jest książką, od której nie można się oderwać. Kiedy dwie myszy mówią o miłości, jesteś poruszony, kiedy cierpią - płaczesz. (...) a kiedy kończysz Mausa, jesteś nieszczęśliwy, że porzuciłeś ten ...
Opowieść o Władku Szpigelmanie, polskim Żydzie ocalałym z Zagłady, i jego synu Arcie - rysowniku, który, nie doświadczywszy bezpośrednio tamtych wydarzeń, stara się zrozumieć historię swojego ojca i u...
Przepisy kulinarne.
Znajdziemy tu wspaniałe oryginalne przepisy i erudycyjne, a nie nudne historie dań i trunków, i fascynujące rozważania o narodowych kuchniach, i o obyczajach, i o gustach, i o kulinarnych tradycjach i...
Przepisy kulinarne.
Przepisy kulinarne.
Przepisy kulinarne
Przepisy kulinarne
Przepisy kulinarne
Oto prawdziwa uczta dla miłośników literatury i nieskrępowanej wyobraźni. Podróż do Zamku Kafki, na wyspę Robinsona Crusoe, do Krainy Czarów Lewisa Carrolla, Hogwartu i Doliny Muminków, niewidzialnych...
Przepisy kulinarne
Przepisy kulinarne
Przepisy kulinarne
Napisana przez Piotr Bikonta książka poświęcona kuchni Żydów polskich. Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydows...
Przewodnik po polskich restauracjach, których nie wolno ominąć! Świat kuchni od Bałtyku do Tatr, ogólnopolska karta sprawdzonych i polecanych dań, najlepsi z najlepszych szefów kuchni, smakowite tajem...
Najlepsze restauracje, kawiarnie, puby, gospody w Polsce rekomendują cenieni w kraju i wiarygodni recenzenci kulinarni. Prezentowane w przewodniku lokale układają się w gastronomiczną mapę Polski z za...
Przepisy kulinarne
Biorąc w podróż tę książkę, zabieracie Państwo dodatkowego pasażera, który nie zajmie wiele przestrzeni ani nie będzie absorbować swoją osobą, ale chętnie zabierze głos, gdy dopadnie was głód lub po p...
Najnowsza książka znanego szmakosza Piotra Bikonta pt. ?Polska na widelcu?, w której autor poleca najlepsze lokale gastronomiczne w kraju. Jest to pierwsze połączenie przewodnika kulinarnego z atlasem...
Nic, co można zjeść, nie jest mi obce! Takie hasło przyświeca iskrzącym się humorem listom, które niestrudzenie piszą do siebie Piotr Bikont i Robert Makłowicz. Cudem ocalone spod pokryw rondli, z zak...
Dziennki obejmuje lata 1991-1995. W części drugiej znajduje się wykaz 100 restauracji warszawskich, omówionych w kilku słowach.