Piotr Bikont

Autor 3 czytelników
Zostań fanem autora:
6.2 /10
10 ocen z 10 książek,
przez 1 kanapowicza

Książki

Maus
2 wydania
Maus
Art Spiegelman
8.4/10

"Maus" powszechnie jest uważany za najważniejszy komiks w historii. Art Spiegelman w formie powieści graficznej opowiedział historię życia swojego ojca, więźnia Auschwitz, Władka Szpigelmana. ...

Maus Opowieść ocalałego Mój ojciec krwawi historią I tu się zaczęły moje kłopoty
Maus Opowieść ocalałego Mój ojciec krwawi historią I tu się zaczęły moje kłopoty
Art Spiegelman
9/10

Maus jest książką, od której nie można się oderwać. Kiedy dwie myszy mówią o miłości, jesteś poruszony, kiedy cierpią - płaczesz. (...) a kiedy kończysz Mausa, jesteś nieszczęśliwy, że porzuciłeś ten ...

Maus: Mój ojciec krwawi historią
Maus: Mój ojciec krwawi historią
Art Spiegelman
7.5/10
Cykl: Maus, tom 1

Opowieść o Władku Szpigelmanie, polskim Żydzie ocalałym z Zagłady, i jego synu Arcie - rysowniku, który, nie doświadczywszy bezpośrednio tamtych wydarzeń, stara się zrozumieć historię swojego ojca i u...

Desery
Desery
Piotr Bikont, Robert Makłowicz
6/10
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne.

Dialogi języka z podniebieniem : książka kucharska
2 wydania
Dialogi języka z podniebieniem : książka kucharska
Piotr Bikont
8/10

Znajdziemy tu wspaniałe oryginalne przepisy i erudycyjne, a nie nudne historie dań i trunków, i fascynujące rozważania o narodowych kuchniach, i o obyczajach, i o gustach, i o kulinarnych tradycjach i...

Drób
Drób
Robert Makłowicz, Piotr Bikont
6/10
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne.

Dziczyzna
Dziczyzna
Robert Makłowicz, Piotr Bikont
6/10
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne.

Makarony i kluski
Makarony i kluski
Robert Makłowicz, Piotr Bikont
6/10
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne

Ryby
Ryby
Robert Makłowicz, Piotr Bikont
6/10
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne

Słodkie wypieki
Słodkie wypieki
Robert Makłowicz, Piotr Bikont
6/10
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne

Słownik miejsc wyobrażonych
Słownik miejsc wyobrażonych
Alberto Manguel, Gianni Guadalupi ...
9/10

Oto prawdziwa uczta dla miłośników literatury i nieskrępowanej wyobraźni. Podróż do Zamku Kafki, na wyspę Robinsona Crusoe, do Krainy Czarów Lewisa Carrolla, Hogwartu i Doliny Muminków, niewidzialnych...

Warzywa
Warzywa
Robert Makłowicz, Piotr Bikont
6/10
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne

Wieprzowina
Wieprzowina
Robert Makłowicz, Piotr Bikont
6/10
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne

Wołowina i cielęcina
Wołowina i cielęcina
Robert Makłowicz, Piotr Bikont
6/10
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne

Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko
Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko
Piotr Bikont

Napisana przez Piotr Bikonta książka poświęcona kuchni Żydów polskich. Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydows...

Listy pieczętowane sosem, czyli gdzie karmią najlepiej w Polsce
Listy pieczętowane sosem, czyli gdzie karmią najlepiej w Polsce
Piotr Bikont

Przewodnik po polskich restauracjach, których nie wolno ominąć! Świat kuchni od Bałtyku do Tatr, ogólnopolska karta sprawdzonych i polecanych dań, najlepsi z najlepszych szefów kuchni, smakowite tajem...

Listy pieczętowane sosem, czyli gdzie karmią najlepiej w Polsce. Przewodnik
Listy pieczętowane sosem, czyli gdzie karmią najlepiej w Polsce. Przewodnik
Robert Makłowicz, Piotr Bikont

Najlepsze restauracje, kawiarnie, puby, gospody w Polsce rekomendują cenieni w kraju i wiarygodni recenzenci kulinarni. Prezentowane w przewodniku lokale układają się w gastronomiczną mapę Polski z za...

Pierogi, naleśniki, placki
Pierogi, naleśniki, placki
Robert Makłowicz, Piotr Bikont
Seria: Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta

Przepisy kulinarne

Polska Nawigator kulinarny
Polska Nawigator kulinarny
Piotr Bikont

Biorąc w podróż tę książkę, zabieracie Państwo dodatkowego pasażera, który nie zajmie wiele przestrzeni ani nie będzie absorbować swoją osobą, ale chętnie zabierze głos, gdy dopadnie was głód lub po p...

Polska na widelcu
Polska na widelcu
Piotr Bikont

Najnowsza książka znanego szmakosza Piotra Bikonta pt. ?Polska na widelcu?, w której autor poleca najlepsze lokale gastronomiczne w kraju. Jest to pierwsze połączenie przewodnika kulinarnego z atlasem...

Stół z niepowyłamywanymi nogami. Książka kucharska Bikonta i Makłowicza
Stół z niepowyłamywanymi nogami. Książka kucharska Bikonta i Makłowicza
Robert Makłowicz, Piotr Bikont

Nic, co można zjeść, nie jest mi obce! Takie hasło przyświeca iskrzącym się humorem listom, które niestrudzenie piszą do siebie Piotr Bikont i Robert Makłowicz. Cudem ocalone spod pokryw rondli, z zak...

Warszawa na podniebieniu dziennik smakosza
Warszawa na podniebieniu dziennik smakosza
Piotr Bikont

Dziennki obejmuje lata 1991-1995. W części drugiej znajduje się wykaz 100 restauracji warszawskich, omówionych w kilku słowach.

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2025 nakanapie.pl