Avatar @dorsz29

Agnieszka

@dorsz29
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat.
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat.

Recenzje książek

39 recenzji

Sekret jej oczu.

16.04.2012

W styczniu tego roku nakładem wydawnictwa Świat Książki na polskim rynku wydawniczym pojawiła się powieść "Sekret jej oczu" autorstwa argentyńskiego pisarza, Eduardo Sacheri. Pisarz jest autorem wielu wybitnych i docenionych na całym świecie powieści i opowiadań. "Sekret jej oczu" został doceniony w dziedzinie filmu i na podstawie tej powieści n... Recenzja książki Sekret jej oczu

Kto skrzywdził moją rodzinę.

11.04.2012

Czy ktoś się zastanawiał co się dzieje w sercu i umyślę matki ratującej swoje dziecko w objęć niebezpieczeństwa? Co się czuje, gdy ciało odmawia posłuszeństwa, gdy jego zdolności są najbardziej nam potrzebne? Czy powinniśmy dać odejść bliskim , gdy medycyna nie daje żadnych szans na wyzdrowienie? Czy należy trzymać się kurczowo wiary w cud? Czy my ... Recenzja książki Potem

Tajemniczy gość.

6.04.2012

Przy wczorajszej brzydkiej pogodzie na dworze postanowiłam wziąć kocyk, szklaneczkę cieplutkiego kakao i poczytać dla odmiany coś lekkiego i nieskomplikowanego w treści. Stanęłam przed biblioteczką i wybór padł na "Tajemnicę panny Hamilto" , która wyszła spod pióra amerykańskiej pisarki Candace Camp. Candace Camp zaczęła spisywać swoje opowiadan... Recenzja książki Tajemnica panny Hamilton

Wszystkiego najlepszego.

3.04.2012

Urodziny- większość z nas je obchodzi.Oczekujemy na ten cudomy dzień z wyczekiwaniem i z kołataniem serca.Każdy z nas z każdą dodatkową świeczką na urodzinowym torcie marzy by dotychczasowe życie wkroczyło na nowe, lepsze tory lub by nasze dotychczasowe szczęście nigdy nie przeminęło. Podobne oczekiwani w dniu urodzin mają bohaterowie książki "Ha... Recenzja książki Happy Birthday

Fałszująca "Serenada"

2.04.2012

Gdy zobaczyłam tę książkę na półce w księgarni byłam szcześliwa, ponieważ po książkach Małgorzaty Gutowskiej-Adamczyk spodziewam się wiele niezwykłych literackich doznań. W pamięci wciąż mam żywe emocję związane z sagą "Cukierni pod Amorem". Więc sięgając po "Serenadę" liczyłam na podobne emocję i zachwyt. Wprawdzie wiedziałam ,że historia jest... Recenzja książki Serenada, czyli moje życie niecodzienne

Czy są na świecie jeszcze dobrzy ludzie??

31.03.2012

Wędrując po księgarni pomiędzy półkami od razu zwróciłam uwagę na tę książkę. Zainteresowała mnie okładka. Ciemna postać idącego mężczyzny.Nie widzimy twarzy i to już zapowiada tajemnicę fabuły. Kupiłam , przeczytałam i pokochałam tę książkę. Na okładce widnieję niby autor A.J. Kazinski.Nazwisko tak polsko brzmiące. Natomiast pod pseudonimem A.J.... Recenzja książki Ostatni dobry człowiek

Fantazyjna śmierć.

24.03.2012

„Śmiertelna fantazja” to książka autorstwa amerykańskiej autorki Nory Roberts, która kryminały piszę pod pseudonimem J.D. Robb. Powiem ,że jest to moja kolejna książka tejże autorki z serii”In death”.Do zakupu książki zachęciła mnie szata graficzna okładki , tytuł oraz opis zapowiedź wydawcy. Od pierwszej książki od razu stałam się wielbicielką Nor... Recenzja książki Śmiertelna fantazja

Szwedzcki kryminał.

21.03.2012

Powieść "Zamknięty pokój " jest to kryminał publicystyczny. Autorami jest szwedzkie małżeństwo , które swoimi powieściami kryminalnymi zainspirowali m.in. Stiega Larssona czy chociażby Henninga Mankela.Pisarze mogą się pochwalić 10-cio tomowym zbiorem.. serii , gdzie głównym bohaterem jest komisarz szwedzkiej policji Martin Beck. Wcześniejsza powie... Recenzja książki Zamknięty pokój

Między książkami.

21.03.2012

Na okładce widnieje napis "Lubisz zagłębić się w lekturze?Uważaj...To może być śmiertelny nałóg". Jakże ta sentencja jest adekwatna do tejże książki. "Biblioteka cieni" pochłonęła mnie bez reszty.Nie mogłam oderwać wzroku od tekstu , stałam się jak bo..haterowie tej książki , którzy czytając mają wpływ na odbiorcę .Nadawca tekstu potęguję wrażenia ... Recenzja książki Biblioteka cieni

Spętani strachem.

19.03.2012

Książki z gatunku thriller, sensacja, kryminał to pozycje po które sięgam najczęściej i najchętniej ostatnimi czasy. Tak też się stało w przypadku książki autorstwa Johna Katzenbacha. John Katzenbach to były reporter sądowy "Miami Herald" i "Miami News". Jest w Stanach Zjednoczonych ceniony na równi z innym wybitnym pisarzem Johnem Grishamem. Jo... Recenzja książki Profesor

Smak leśnych jagód

16.03.2012

Po książkę "Lato w Jagódce" sięgnęłam z trzech zasadniczych powodów. Pierwszy z nich to autorka. Z twórczością Katarzyny Michalak zetknęłam się już wcześniej i byłam zachwycona jej sposobem opisywania świata , losów bohaterów jej książek. Myślałam ,że "Poczekajka " będzie tą ulubioną pozycją , który wyszła spod ręki Katarzyny Michalak. I była do te... Recenzja książki Lato w Jagódce

Smak bazylii.

15.03.2012

Po przeczytaniu opisu książki można by odnieść wrażenie ,że autorem jest kobieta. Nic bardziej mylnego , otóż autorem jest mężczyzna. Krzysztof Mazurek. Mężczyzna ciekawy świata, żeglarz, dżudoka , znawca tanga argentyńskiego, smakosz kuchni włoskiej ale przede wszystkim tłumacz , wykładowca literatury angielskiej i teraz pisarz. Krzysztof Mazurem ... Recenzja książki Podróż na liściu bazylii

Coś romantycznego...

14.03.2012

Autorem tej książki jest amerykańska pisarka Nora Roberts.Była pierwszą autorką, którą przyjęto do Romance Writers of America Hall of Fame. Pisze romanse jako Nora Roberts, Sarah Hardesty i Jill March, a kryminały z serii In Death pod pseudonimem J.D. Robb. Książkę "Irlandzka róża" należy zakwalifikować do kategorii książek kobiecych czy powszechni... Recenzja książki Irlandzka róża

W świecie przedszkolaka:

14.03.2012

My dorośli najczęściej zagłębiamy się w literaturę odpowiadającą na nasze oczekiwania względem wieku czy upodobań. Coraz mniej recenzuje się pozycję książkowe z gatunku dla dzieci. Książek dla dzieci na rynku wydawniczym jest całe zatrzęsienie, ale zazwyczaj są one krótkie i oczywiste w treści. I tu spotkałam się ze świetną pozycją dla naszych poci... Recenzja książki Piegowate opowiadania

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl