Wczoraj tak mi się porobiło, że miałam podwójną całą biblioteczkę i usuwałam te dodatkowe ręcznie;) Chodzi może o coś z datą, bo nie dodaję żadnej (i nie chcę)?
@katalin rzeczywiście wkradł się błąd, który oznaczał książki jako podwójnie przeczytane, jeżeli wybrałaś datę. Właśnie wgrywam poprawkę, jak coś to jestem w tym temacie bo robię dziś to oznaczanie jako przeczytane bez daty zakończenia czytania.
błąd, który oznaczał książki jako podwójnie przeczytane, jeżeli wybrałaś datę
Ach... czyli jednakowoż był! Walczyłam z łobuzem wczoraj w nocy, usiłując go przechytrzyć. Czyli klikałam i patrzyłam, jaki efekt. Dwie książki mi tak robił! Najważniejsze, że został osaczony. :) Dzięki. :)
@fprefect - umyj, cienko obierz, pokrój i zjedz umieszczając kawałki kaki w otworze gębowym, powoli delektując się tą mdławą słodyczą. A pfe! Kaki nie lubię. Chociaż... teraz przyszło mi do głowy, że może z solą byłoby lepsze. Daj znać fprefekcie. I smacznego!
Kochani, powiem tak: źle robicie. Kaki dociera do Polski pół dojrzałe, skórka ma wtedy kolor żółtopomarańczowy-jasnopomarańczowy, jak niedojrzały pomidor. I tak jak pomidor potrzebuje "dojrzeć" wtedy skórka ciemnieje, robi się pomarańczowo-czerwona. Wystarczy postawić owoce na jakieś dwa dni, nie wiem: na oknie, lodówce, gdziekolwiek. Kaki jako takie jest słodkie. Sól nie jest dobrym pomysłem. Ale umycie owoców przed spożyciem już tak. Skórka kaki jest twarda, ale krucha. Najłatwiej i najszybciej jest przekroić owoc na kilka części np. "ósemki" albo w kostkę. Skórka też jest jadalna i ponoć nadaje się do spożycia ale osobiście jeść skorki nie próbowałam. Tutaj znalazłam takie coś: https://www.chillizet.pl/Styl-zycia/Kuchnia/Kaki-persymona-wlasciwosci-kalorie-jak-jesc-owoc-kiedy-jest-szkodliwy-20052 Może pomoże
A wiesz, czasami rzeczywiście coś takiego by się przydało. Pomelo, liczi, rambutan, kaki, nawet durne melony czy awokado... Jak wujek gugiel nie podpowie, to jak to jeść?
Papaja na coś liczi, jak dojdzie do karambola. Nad jeziorem jakiś kumkwat ryczy, że krowa się passiflora. Persymono idź do rambutan bo ci kaki wypadną.
Niedojrzałe kaki ma jasną skórkę i jest twarde jak kamień. Dojrzałe ma ciemną skórkę i jest miękkawe Wybierasz owoce z szypułką (koniecznie), z jednolitą gładką skórką, bez żadnych plam, przebarwień, obtłuczeń, oznak gnicia itp. Rambutan: http://beszamel.se.pl/owoce/rambutan-co-jest,2948/
Wracając do meritum dyskusji szaleje mi zapis - książka przeczytana wpisuję daty dwie rozpoczęcia i zakończenia pokazuje mi jedną, ale tylko w niektórych pozycjach dotyczy to 2017 roku
Zobaczcie co robią ze starą wersją LC. Czy ma tak ktoś jeszcze czy tylko ja. Weszłam sobie na stronę książki i o to co mam : reklama zniszczyła cały widok.
Mi znikają daty przeczytania. Okazuje się, że w 2018 przeczytałem jednak więcej niż myślałem :D A tak serio to tam jest cyrk. Tamten portal tworzyli tylko ludzie, bo administracja to jest kpina z żartem.