Avatar @krecimnieczytanie

kreci.mnie.czytanie

@krecimnieczytanie
3 obserwujących.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj około miesiąca temu.
krecimnieczytanie
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj około miesiąca temu.

Recenzje książek

204 recenzje

Nie zna litości. Niczego nie żałuje. Nikogo nie kocha.

3.06.2022

Po książkę Agnieszki Kowalskiej-Bojar sięgnęłam z ciekawości. Tyle już dobrego słyszałam o twórczości autorki od koleżanek blogerek, szczególnie o serii ,,Seksowni dranie”, która jeszcze przede mną. Postanowiłam się wreszcie sama przekonać i w moje ręce wpadł inny ,,Drań”. To chyba jednak zbyt łagodne określenie dla głównego bohatera. ,,Nie zna ... Recenzja książki Drań

Jego obietnica

3.06.2022

Lubicie, kiedy akcja książki dzieje się w Polsce, czy za granicą? Mnie szczerze mówiąc wszystko jedno, chociaż ostatnio częściej zdarza mi się czytać książki, gdzie rzecz dzieje się na naszym rodzimym podwórku. Sara Mróz musiała porzucić pracę i swoje warszawskie życie, które uwielbiała. Lubiła tę adrenalinę, szybki styl życia, jaki toczy się w ... Recenzja książki Jego obietnica

Bracia Miles #1

3.06.2022

Żar rozpalany spojrzeniem tego mężczyzny mógłby rozświetlić całą planetę. Patrzy na mnie w sposób, którego nie zapomnę do końca moich dni.’’ Chemia, chemia i jeszcze raz chemia! Była między tą książką i mną a przede wszystkim między bohaterami. Bohaterami, których autorka wspaniale wykreowała. Dzięki nim nie sposób oderwać się od czytania. Emily ... Recenzja książki Nieznajomy z samolotu

Mój szef Mój AS 2 i pół

3.06.2022

Są takie książki, na które się czeka i na, które warto czekać! Są takie postaci, które zapadają w pamięć i których się nie zapomina. Dla mnie bezapelacyjnie należą do nich Maria i Jan. Jak ja czekałam na tę książkę! Macie również takie ,,pewniaki”, od razu wiecie, że się nie zawiedziecie? ,,Mój szef. Mój AS 2 i pół” to jest książka, która przełam... Recenzja książki Mój szef. Mój AS 2 i pół

Szklana Forteca #edynburg

3.06.2022

,,Pierwszy kamień ciągnie za sobą lawinę. Nietrzymanie języka za zębami w napiętych sytuacjach niesie podobne konsekwencje. Jedno słowo za dużo często przypomina pchnięcie pierwszej kostki domina. Kolejność późniejszych zdarzeń nie jest trudna do przewidzenia…” Dla Oliwii odebranie dyplomu i otrzymanie wymarzonej pracy w Edynburgu było jak spełni... Recenzja książki Szklana forteca

Każdy nasz krok ma konsekwencje

20.05.2022

,,Każdy nasz krok ma konsekwencje…” Miałam w swoim życiu naprawdę imprezowy czas. Który wspominam teraz bardzo miło, nawet z sentymentem. Niemal każdy weekend to była jedna wielka impreza. Podczas jednej z nich poznałam swojego męża, dlatego, kiedy dostałam propozycję przeczytania tej książki i zapoznałam się z opisem, wiedziałam, że chcę pozn... Recenzja książki 60

Cudzy mąż #2

22.04.2022

,,Życie jest nierozerwalnie związane z bólem. Żyjemy, dopóki go czujemy. Gdy przestajemy odczuwać, nie ma nas.” Alicja Banasiak, główna bohaterka cyklu ,,Cudzy mąż” przekonała się o tym już wielokrotnie. W swoim młodym życiu wiele razy mierzyła się z bólem, z którego myślała, że się już nie podniesie. Przepełniona bólem, dostaje wreszcie od losu ... Recenzja książki Pragnienie

Jak nie dać się zmanipulować i okłamać.

21.04.2022

Ciężko jest żyć w dzisiejszym świecie. A wydawać by się mogło, że z postępem i dostępem do nowoczesnej technologii nasze życie stanie się prostsze i łatwiejsze. I poniekąd tak jest, ale mam również wrażenie, że z każdej strony jesteśmy też manipulowani, jesteśmy marionetkami teraźniejszych rządów i social mediów. Książka ta napisana jest przez był... Recenzja książki Jak nie dać się zmianipulować i okłamać

Skandaliczni książęta #2

6.04.2022

Cicha woda brzegi rwie. Znacie takie powiedzenie? Idealnie pasuje ono do Dorothei Beaumont. Zawsze posłuszna córka, żyjąca pod dyktando apodyktycznej matki i babki. Od urodzenia wychowywana na damę i przyszłą żonę, najlepiej samego księcia. Nadszedł jednak czas, że Thea sprzeciwiła się woli rodziców, czego przedsmak mieliśmy w poprzednim tomie s... Recenzja książki Jak zatrzymać przy sobie księcia

Dynastia książęca #1

30.03.2022

Plotki żyją własnym życiem. Zgadzacie się z tym? Czasami szkoda tracić czasu na ich dementowanie i robić swoje. Nie zważając na to, co szeptają inni. Taką zasadą zdaje się kierować piąty książę Greycourt, nazywany Greyem. O jego rozwiązłym życiu krążą legendy i ciągnie się za nim łatka hulaki i łotra. Prawda jest taka, że to bardzo sumienny i pra... Recenzja książki Projekt Księżna

Należał do innej, ale nie wiedziała o tym...

25.03.2022

Ta książka była dla mnie miłym zaskoczeniem. Do tej pory czytałam tylko romanse mafijne, jakie wyszły spod pióra autorki. Dlatego byłam ciekawa jak radzi sobie z innym, zakazanym wątkiem. Miła niespodzianka czekała na mnie już po otrzymaniu książki, bo lubię czytać tak obszerne lektury. Po pierwszym rozdziale wiedziałam, że nie będzie to banalna h... Recenzja książki Zakazany smak

Faceci do wynajęcia #4

21.03.2022

Sławny aktor, Los Angeles, romans, brzmi jak scenariusz hollywoodzkiego filmu. Dla Natalii Tabor, bohaterki książki Eweliny Dobosz, to nie był jednak film, a rzeczywistość. To uparta dziewczyna, która uwielbia lubi postawić na swoim i wbrew sugestii rodziców. Chce udowodnić sobie i innym, że wszystko, co osiągnęła, zawdzięcza przede wszystkim sobi... Recenzja książki Aktor. Gra zmysłów

Tron we krwi. Zdrada #1

15.03.2022

Z nieukrywaną przyjemnością i zaciekawieniem usiadłam do przeczytania tej książki. Z kilku powodów. Po pierwsze zawsze lubiłam historię, nawet chciałam zdawać na maturze, ale ostatecznie zdecydowałam się na geografię. Po drugie pochodzę z miasta, któremu prawa miejskie nadał jeden z Piastów Bolesław Wstydliwy. Natomiast największy rozkwit zawdzięc... Recenzja książki Zdrada. Tron we krwi

Nie po drodze #1

15.03.2022

Kierujecie się opisem na okładce, wybierając książkę? Ja często czytam, zanim zdecyduję się na dany tytuł. Kilka razy zdarzyło mi się, po przeczytaniu, że opis kompletnie nie współgrał z fabułą. Tym razem jednak się nie zawiodłam Lauren Sanders po tragicznej śmierci rodziców zostaje wciągnięta w polityczny spisek. Jej ojciec był wpływowym senator... Recenzja książki Tylko na chwilę

Prawniczka Camorry #3

15.03.2022

Robicie rereading serii, kiedy wychodzi kolejny tom książki? Ja tak właśnie zrobiłam przed przeczytaniem trzeciego tomu serii ,,Prawniczka Camorry”. Doskonale pamiętam fabułę ,,Skorpiona” i ,,Prawniczki”, bo są książki, których się nie zapomina, a te dwie zdecydowanie do nich należą. Chciałam jednak ponownie poczuć ten niepowtarzalny klimat, jaki ... Recenzja książki Zdrajca

Za to, czego najbardziej pragną, mogą zapłacić straszliwą cenę.

15.03.2022

Swoją premierę miał szósty tom serii ,,Camorra Chronicles”. Nie brakuje w niej silnych, przystojnych i gotowych na wszystko mężczyzn. Mowa tu oczywiście o Fabiano Scuderi i braciach Falcone, których nazywa się nawet potworami z Las Vegas. Bardzo czekałam na dalsze losy Adamo, bo jego dorastanie i nastoletnie wybryki mieliśmy okazję obserwować w p... Recenzja książki Złamane pragnienia

Gods of Law #1

15.03.2022

“Niektóre historie, czy tego pragniemy, czy też nie, muszą skończyć się w najmniej dogodnym momencie, by nie straciły swojej wyjątkowości.” Tak, mocne zakończenia, zaskakujące sprawiają, że nie tylko chce się jak najszybciej sięgnąć po kolejny tom, ale również takie książki na długo lub nawet na zawsze zapadają w pamięci. Zgadzacie się z tym? Je... Recenzja książki Angry God

Ten układ miał trwać tylko miesiąc.

15.03.2022

Czytałam wszystkie dotychczas wydane książki autorki. I tak jak byłam zachwycona trylogią ,,Miss Independent”, tak ,,Korepetytor” zawiódł moje oczekiwania. Dlatego podchodziłam do tej książki z pewną rezerwą. Piszę to z prawdziwą przyjemnością i cieszę się, że moje obawy okazały się zupełnie niepotrzebne. Od pierwszego do ostatniego rozdziału wci... Recenzja książki Pożyczony narzeczony

Nie daj się zwieść jego przystojnej twarzy- nie jest księciem z bajki.

15.03.2022

Wspominałam wam, że mam słabość do czarnych charakterów. Czy to w filmie, czy w książce zawsze większą sympatią darzę tych ,,złych". Przyciągają jak magnes, intrygują i zwracają na siebie uwagę. Tym razem jednak w pierwszym tomie serii ,,Mroczny syndykat” występuje bohater, którego każde pojawienie się w fabule wywoływało we mnie irytację, a nawet... Recenzja książki Bezlitosny książę

Zemsta jeszcze nigdy nie smakowała tak słodko.

15.03.2022

Siła jest kobietą! Jaki typ bohaterek lubicie w książkach? Zadziorne i odważne, czy ciche i skromne? Ja zdecydowanie ten pierwszy typ. Bohaterka książki ,,Wróg mojego wroga” Kira, łączy w sobie oba te typy kobiet. Była cicha i zastraszona będąc żoną Marcusa, który stosował wobec niej przemoc fizyczną i seksualną. Po rozstaniu rzuciła się w wir ... Recenzja książki Wróg mojego wroga

Seria arabska #3

1.03.2022

Kiedy zobaczyłam okładkę do finałowego tomu serii arabskiej, zastanawiałam się kim, jest ten tajemniczy mężczyzna? Kim jest jego wróg? Zupełnie nie spodziewałam się, że w takim kierunku autorka poprowadzi tę historię i szczerze przyznaję, że bardzo mi się podobało. To najbardziej mroczny, wstrząsający, przerażający i zaskakujący tom dla mnie. Wie... Recenzja książki Jego wróg

Każdy dzień jest jedyny. Drugi taki już się nie powtórzy.

28.02.2022

Zdarza się wam płakać, czytając książkę? Mnie nie zawsze, ale się zdarza. Natomiast przy tej książce płakałam jak bóbr, ze wzruszenia i ze śmiechu. Nawet pisząc tę opinię mam łzy w oczach, szukając odpowiednich cytatów i przypominając sobie fabułę książki. Są takie powieści, które wyryją się głęboko w sercu i w pamięci. Gdzie emocje kipią i krzyc... Recenzja książki Dom pachnący tobą

Czasami najbardziej szalone decyzje okazują się tymi najlepszymi.

28.02.2022

,,Marzenia są po to, by je realizować, mała, a droga do ich spełnienia nie może być łatwa i oczywista, bo wówczas nie nazywałybyśmy ich marzeniami.” Największym marzeniem trzydziestoletniej Ivy Storm jest zostać matką. Problem w tym, że dopiero co rzucił ją narzeczony, a zegar biologiczny tyka. W sylwestrową noc wypowiada postanowienie noworoczne... Recenzja książki Niepokorna

Niebezpiecznie jest balansować na granicy przyjaźni i pożądania.

26.02.2022

Czy wiecie, że aż dwie trzecie romantycznych związków zaczyna się od przyjaźni? Niedawno przeczytałam na ten temat artykuł poparty badaniami. Podobno nawet takie związki uznaje się za trwalsze. I wydaje mi się, że coś w tym jest. Dziewiętnastoletnia Lili, żyje pod kloszem. Starszy brat Dawid, po śmierci ojca, przejął rolę opieki nad siostrą i mat... Recenzja książki Przyjaciel. Lubię cię za bardzo

Mężczyzna z honorem #1

22.02.2022

,,...miłości nie zawsze się uczy, czasem się ją po prostu czuje.” Przyjaźń Jaxsona i Julii zaczyna się od przykrego incydentu. Chłopak ratuje ją przed gwałtem i od tej chwili staje się nie tylko jej wybawcą i najlepszym przyjacielem. Za punkt honoru obiera sobie zapewnić jej bezpieczeństwo. Problem w tym, że dziewczyna pragnie czegoś więcej, nie ... Recenzja książki Walka z pokusą

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl