Recenzje książki "Błękitny zamek"

Dodaj swoją recenzję

Błękitny zamek

27.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Błękitny zamek" L.M.Montgomery Valancy jest 30-letnią starą panną. Jej życie jest straszliwe nudne. Wiecznie przesiaduje z matką i ciotką, których nie znosi. Musi chodzić na każde nudne spotkanie rodzinne, wysłuchiwać pochwały o swojej kuzynce i po tysiąc razy śmiać się z żartów i docinek wujka. Zawsze zachowuje się tak jak tego od niej wymagają... {} Recenzja książki Błękitny Zamek

Błękitne schronienie

20.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lektura wpadła mi w ręce przypadkiem i miała być sposobem na zabicie nadmiaru wolnego czasu. Jako, że Lucy Maud Montgomery kojarzyła mi się, jak wszystkim pewnie, z postacią rudowłosej Ani z Zielonego Wzgórza, a ta lektura pomimo całej sympatii dla głównej bohaterki, piorunującego wrażenia na mnie nie zrobiła. Toteż i po "Błękitny zamek" sięgnęła... {} Recenzja książki Błękitny zamek

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 8

Błękitny Zamek

4.02.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Młoda kobieta poszukująca swojego miejsca na Ziemi i swojej drugiej połówki. Dopiero wstrząs, zmienia nieodwracalnie jej żywot. Dochodzi do wniosku, że to nie jest prawdziwe życie, że jest to tylko egzystencja, działa według określonego schematu, czym zadowala tylko swoje otoczenie, a nie samą siebie. Teraz ma nadzieję zrobić coś dla własnej uciech... {} Recenzja książki Błękitny zamek

Miłość, która przychodzi z czasem...

6.12.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lucy Maud Montgomery to autorka znanej nam serii „Ania z Zielonego Wzgórza”. Ileż to dziewczyn, nastolatek i kobiet do dziś zaczytuje się w lekturach o słynnej i rezolutnej Ani, której przygody są niezmiennie ciekawe już od przeszło kilkudziesięciu lat. Z pewnością już do końca będziemy kojarzyć pisarkę z tą serią, chociaż na koncie ma również i... {} Recenzja książki Błękitny zamek

@Betsy@Betsy {}

Każdy ma swój Błękitny Zamek

22.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Strach jest największym grzechem. Prawie każde zło na świecie ma źródło w tym, że ktoś się czegoś boi.”* Jako stara panna jesteś zmuszona znosić docinki rodziny, która uważa za zabawne wieczne przypominanie ci o tym, że nie masz męża ani nawet adoratora. Wieczne pretensje matki, która uskarża się na swój los, który pokarał ją taką właśnie córką. ... {} Recenzja książki Błękitny zamek

Najpiękniej o miłości...

21.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Najpiękniej o miłości. Lucy Maud Montgomery uwielbiam za stworzenie postaci rudowłosej Ani, upartej i romantycznej sieroty, która zamieszkuje na Zielonym Wzgórzu w Avonlea. To wspaniała historia, pod której urokiem są niemalże wszyscy czytelnicy, bez względu na wiek. Obecnie moja dwunastoletnia Gosia odkrywa kolejne tomy serii, za kilka lat trzyle... {} Recenzja książki Błękitny zamek

Błękitny zamek.

15.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Valancy Striling ma ciężki los. W wieku dwudziestu dziewięciu lat ciągle mieszka z matką i ciotką, które traktują ją jak dziecko. Reszta krewnych dokucza jej z powodu staropanieństwa. Przed szarą rzeczywistością dziewczyna ucieka w świat fantazji – tam, w Błękitnym Zamku, adorują ją najprzystojniejsi rycerze. Kiedy Valancy otrzymuje list o krytyc... {} Recenzja książki Błękitny zamek

@iza122@iza122 {}

Pełen magii "Błękitny zamek"

10.10.2013

Lucy Maud Montgomery to autorka, o której słyszał każdy, nawet jeśli nie czytał żadnego z jej dzieł. Pisarka ta ma na swoim koncie słynną serię Ania z Zielonego Wzgórza. Najpierw kilka słów o fabule. Główną bohaterką tytułowego zamku jest dwudziestodziewięcioletnia Valancy Striling. Kobieta ta pozostaje niezamężna, przez co na każdym kroku jest... {} Recenzja książki Błękitny zamek

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe