Recenzje książki "Cornelia"

Dodaj swoją recenzję

Książkę należy czytać niespiesznie, uważnie zanurzając się w ten świat. On jest mroczny, gęst...

22.05.2024

"Porządny nekrolog nie tylko dostarczał informacji na temat osoby, która już nigdy nie przekroczy progu własnego domu, albo o tym, jaka kobieta już nie będzie musiała kupować butów. Zdradzał on namiętności, nienawiść, odrazę i ból tych, którzy pozostają żywi". Nekrolog. Kawałek papieru. Dla jednych ostatni znak/symbol osoby, której już nie ma wśr... Recenzja książki Cornelia

Noc, której nie da się zapomnieć

3.01.2023

Są z pewnością rzeczy na tym świecie, które nas przerażają, czyny, których nie jesteśmy w stanie pojąć ze swojego moralnego i psychicznego punktu widzenia. Istnieją sprawy, które nigdy nie powinny mieć racji bytu. Spodziewałam się po Cornelii spokojnego thrillera o pracy śledczych, a dostałam lekturę, która mnie zupełnie obezwładniła i zdołowała. ... Recenzja książki Cornelia

@jorja@jorja × 24

Przypadek ?

8.06.2022

„CORNELIA” AUTOR: FLORENCIA ETCHEVES WYDAWNICTWO LETRA Pozostał po niej tylko łańcuszek leżący na śniegu … „Pięćdziesiąt kilogramów kokainy nie opłaca się tak bardzo jak kobieta ważąca pięćdziesiąt kilogramów. Kokaina się kończy,.... a kobieta – nie.....To się opłaca.” Większość mieszkańców opuściła El Pareje po zniszcz... Recenzja książki Cornelia

Cornelia, Florencia Etcheves

8.06.2022

Ostatnio, gdy sięgam po zagraniczne powieści na początku odczuwam pewien dyskomfort. Obco brzmiące nazwy miejsc, imiona, a nawet sposób formułowania zdań, które noszą znamiona innych narodowości i ich kultur, to wszystko sprawia, że czuję się lekko zagubiona. Przyznam, że notoryczne czytanie książek osadzonych w naszych rodzimych realiach ma też p... Recenzja książki Cornelia

Syreni krzyk

22.03.2022

"Cornelia" to moim zdanie bardzo dobry thriller psychologiczny argentyńskiej pisarki. To moje pierwsze spotkanie z autorką. Sięgnęłam po te książkę, gdyż z imieniem Kornelia mam miłe wspomnienia i bardzo mi się ono podoba. Nie czytałam szczegółowo wszystkich opinii o tej książce, przejrzałam je pobieżnie i nie spodziewałam się w niej tylu złych mę... Recenzja książki Cornelia

@maciejek7@maciejek7 × 22

Śledztwo i nie tylko

30.01.2022

„Cornelia” to powieść z pogranicza kryminału i thrillera, argentyńskiej pisarki. Jest to również kolejne moje spotkanie z tytułem wydanym nakładem Wydawnictwa LeTra. Poprzednia pozycja, „Fałszerka obrazów” wywarła na mnie pozytywne wrażenie, jak było tym razem? Dziesięć lat temu, podczas szkolnej wycieczki, w tajemniczych okolicznościach zaginęła... Recenzja książki Cornelia

Gdzie jest Cornelia?

20.12.2021

Cornelia to dziewczyna z bogatego domu. Nic jej nie brakuje, a do tego można nazwać ją ułożoną. Podczas szkolnego wyjazdu nastolatka znika. Służby przypuszczają, że zgubiła się w śnieżycy, ale ciało nie zostaje odnalezione. Rodzice nie ustają w poszukiwaniach córki, mimo tego ciągnące się latami śledztwo nie przynosi rezultatów. Pod wpływem impuls... Recenzja książki Cornelia

Przemoc, która ma się dobrze

WYBÓR REDAKCJI
27.05.2023

„Cornelia” to powieść, którą czyta się emocjami, w ciągłym wzburzeniu, co czyni ją właściwie nieodkładalną. Przynajmniej w moim przypadku, bo nie potrafiłam przerwać lektury, dopóki nie dotarłam do ostatniej strony. Ze względu na temat, który porusza, książka ta, wstrząsnęła mną i przy okazji nieźle mnie też rozjuszyła. Do tego stopnia, że nie mog... Recenzja książki Cornelia

© 2007 - 2024 nakanapie.pl