Recenzje książki "Czarny flaming"

Dodaj swoją recenzję

Pomaga być sobą

19.11.2022

„Czarny Flaming” to piękna opowieść o dorastaniu i odkrywaniu swojej tożsamości. Perełka wśród perełek, którą każdy powinien przeczytać. Ta powieść to niepowtarzalna historia głównego bohatera o imieniu Michael, którą sam bohater opowiada czytelnikowi z czułością, wyrozumiałością, taktem. Do tego wierszem białym, co wyróżnia tę książkę na tle inny... Recenzja książki Czarny flaming

Czarny Flaming

16.10.2022

Pamiętam moment, gdy po raz pierwszy ujrzałam okładkę Czarnego Flaminga. Już przy tym pierwszym zetknięciu wzbudziła ona moje zainteresowanie, a gdy zagłębiłam się w opis tej pozycji - przepadłam. Podświadomie czułam, że historia Michaela wywoła we mnie mnóstwo emocji i zapadnie w pamięci. Czy moja intuicja miała rację? O tym w tej recenzji. M... Recenzja książki Czarny flaming

W poszukiwaniu tożsamości

5.10.2022

"Czarny flaming" Deana Atty to wyjątkowa powieść queerowa dla młodzieży. Książka ma niezwykłą, poetycką formę i odważną treść. Opowiada o Michaelu, który od dziecka czuje, że jest inny niż jego rówieśnicy. Jako nastolatek i student próbuje odnaleźć swoje miejsce w życiu i sposób na wyrażenie siebie. Warto się przekonać, jak bohater widzi świat i r... Recenzja książki Czarny flaming

@LiterAnka@LiterAnka × 16

O tym co w życiu najpiękniejsze, czyli wolności - "Czarny flaming" Dean Atta

2.10.2022

"Czarny flaming" Dean Atta Dzieciństwo Michaela naznacza nieobecność ojca, który porzucił rodzinę. Do tego chłopiec czuje się inny od wszystkich znanych mu kolegów. Wybiera lalkę zamiast błyskawicznie szybkich samochodzików i ciągle wędruje po zakamarkach siebie, by odnaleźć nieodkrytą jeszcze tożsamość... "Czarny flaming" jest historią wielowymi... Recenzja książki Czarny flaming

Czarny flaming

2.10.2022

"Czarny flaming" to książka, która - zanim zacznie zachwycać treścią - zwala z nóg wydaniem. I nie mam na myśli jedynie pięknej twardej oprawy, ale także to, co znajdziecie w środku - śliczne grafiki, nietypowe ułożenie tekstu, intrygujące ilustracje i przeróżne ozdobniki, od których czasami ciężko oderwać wzrok! Książka jest napisana w formie bi... Recenzja książki Czarny flaming

Wyjątkowa historia o wyjątkowej formie

21.09.2022

"Czarny flaming" Deana Atty to pozycja, która wyróżnia się na młodzieżowym rynku wydawniczym. Dotychczas naprawdę niewiele książek wydanych w Polsce mogło pochwalić się tak nietypową formą, jaką jest wolny wiersz i to właśnie ten aspekt zaciekawił mnie najbardziej przed przeczytaniem. Im dokładniej poznawałam jednak całą historię, tym jaśniejsze s... Recenzja książki Czarny flaming

Historia o byciu wolnym 🦩

21.09.2022

“- To kim jest Czarny Flaming? - On jest mną. Tym, kim byłem, kim jestem, kim chciałbym się stać. To ktoś olśniewający, dziki i silny. W kostiumie albo i bez niego.” Historia Deana Atty zachwyciła mnie dopiero, gdy odłożyłam ją na półkę. W trakcie lektury po prostu powoli przyswajałam każdy fragment, każde kolejne wydarzenie z życia głównego boh... Recenzja książki Czarny flaming

Czarny flaming

16.09.2022

Rzadko sięgam po książki o tematyce queer. Mieszczą się poza zasięgiem moich zainteresowań. Widząc jednak bookstagramowe poruszenie wokół „Czarnego flaminga” postanowiłam dać mu szansę. I tak przez kilka dni towarzyszył mi w drodze do pracy. Książka napisana jest bardzo przystępnym językiem. Autor opisuje losy Michaela, od narodzin aż do wczesnej ... Recenzja książki Czarny flaming

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2023 nakanapie.pl