Recenzje książki "Czarny Lampart, Czerwony Wilk"

Dodaj swoją recenzję

Czarny Lampart, Czerwony Wilk

1.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Macie czasami tak, że dany tytuł przyciąga Was do siebie okładką i opisem, a kiedy już poznacie daną książkę, okazuje się, że nie było to coś, czego od początku oczekiwaliście? Ja miałam tak właśnie z powieścią Marlona Jamesa, czyli Czarnym Lampartem, Czerwonym Wilkiem. Powieść ta okazała się na tyle dziwna i chwilami niepokojąca, że aż ciekawa. J... {} Recenzja książki Czarny Lampart, Czerwony Wilk

„Czy to prawda, tak jak to nazywacie, prawda w całości? Czym jest prawda, skoro zawsze się ro...

14.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„…Nie, nie ja go zabiłem. Choć życzyłbym mu śmierci. Pragnąłem jej jak żarłok koźliny. Och, napiąć łuk i strzelić wprost w jego czarne serce, zobaczyć jak tryska czarną krwią, zobaczyć, jak przestaje mrugać oczami i patrzy, ale już nie widzi, słuchać jak charkocze, słyszeć jak w piersi mu rzęzi agonia i jak mówi, patrzcie, mój nieszczęsny duch opu... {} Recenzja książki Czarny Lampart, Czerwony Wilk

@u2003@u2003 {}

Cóż to była za opowieść! Niełatwa, ale piękna na pewno

23.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsze zapowiedzi tej książki pojawiły się chybaww roku 2016 i ja od tamtej pory na nią czekałam. Nie będę ukrywać, że najbardziej mnie kusiła polecajka określająca powieść jako "afrykańską Grę o tron". Przez to również kiedy zaczęłam ją czytać czułam się na początku zawiedziona, ba! był moment, że chciałam ją odłożyć, ponieważ nie była tym, cze... {} Recenzja książki Czarny Lampart, Czerwony Wilk

@chomiczek71@chomiczek71 {}× 2

Bardzo dobra!

15.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Czarny lampart, czerwony wilk" Marlon James ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10⭐ 63/2021 • Dziecko nie żyje. Nie pozostało nic więcej, by wiedzieć. Tropiciel jest myśliwym, znanym w trzynastu królestwach jako ten, który ma nos. I choć zawsze pracuje sam, ten jeden jedyny raz musi zrobić wyjątek. By odnaleźć zaginione dziecko, sprzymierza się z grupą podobnych sobie naj... {} Recenzja książki Czarny Lampart, Czerwony Wilk

„Może ci się zdaje, że zaświaty dotrzymują obietnicy bycia krainą wolną od bólu i cierpienia,...

6.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czarny lampart czerwony wilk to książka, którą już jakiś czas temu przeczytałam. Najpierw dostałam prebooka, który zawierał pierwsze 300 stron. Autor został nagrodzony Nagrodą Bookera, a sam opis tej książki zwiastował naprawdę ciekawą powieść fantasy. Czy w środku jest równie dobrze co na zewnątrz? Tropiciel jest myśliwym, znanym w trzynastu kró... {} Recenzja książki Czarny Lampart, Czerwony Wilk

Czarny Lampart, Czerwony Wilk

20.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Widząc w zapowiedziach tę pozycję musiałam zapoznać się z opisem, bo okładka jak sami widzicie robi wrażenie. Książka zaczyna się od słów „Dziecko nie żyje. Nie ma potrzeby wiedzieć nic więcej” Napotkamy na sytuacje, kiedy dziecko dowiaduje się, że nie jest synem swego ojca, lecz swego dziadka i ze nosi w sobie kobietę, bo nie przeszedł rytu... {} Recenzja książki Czarny Lampart, Czerwony Wilk

Tropiciel.

30.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wejdź do świata trzynastu królestw, rozsiądź się wygodnie i poznaj tropiciela, który ma niezwykły dar. Jego nos potrafi odnaleźć zaginione osoby. Dostaje zadanie, musi odnaleźć zaginione dziecko. Na swojej drodze poszukiwawczej, przemierzając dzikie zakątki, przeróżne miasta, pustkowia i zaklęte puszcze poznaje przeróżne istoty, odnajdując w niekt... {} Recenzja książki Czarny Lampart, Czerwony Wilk

@Bookmaania@Bookmaania {}× 8

[Recenzja] Czarny lampart, czerwony wilk

14.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@YouTube Wstęp Na wstępie muszę zaznaczyć, że nagroda Bookera nic dla mnie nie znaczy. Tym samym autor który ją otrzymał również nie znajdował się w obszarze moich zainteresowań. Książką “Czarny Lampart, Czerwony Wilk” zainteresowałem się dopiero w chwili kiedy zaczęło się o niej mówić w anglojęzycznej części internetu. Szczególnie zaintereso... {} Recenzja książki Czarny Lampart, Czerwony Wilk

@Paskud@Paskud {}× 3
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl