Recenzje książki "Czarownice z Salem Falls"

Dodaj swoją recenzję

Czarownice z Salem Falls

15.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dużo czasu zabrało mi przeczytanie tej książki. Prawie tydzień, a zwykle, gdy mam czas, lekturę o objętości jakiś 500 stron, zajmuje mi 3-4 dni. Ale z tą było trochę ciężej. Do Salem Falls przybywa Jack St. Bridge. Mężczyzna był kiedyś nauczycielem, jednak oskarżono go o gwałt na uczennicy i przez dziewięć miesięcy przebywał w więzieniu. Nie trzeb... {} Recenzja książki Czarownice z Salem Falls

Czarownice z Salem Falls - Jodi Picoult

9.01.2013

Jest wiele życiowych prawd, wiele aforyzmów, które mówią nam, jak żyć, jednak czy w każdej chwili się one sprawdzają? W życiu nie unikniemy problemów, nawet jeśli nie wiem jak bardzo byśmy się starali. One zawsze nas dopadną. Możemy żyć w różowych okularach i udawać, że wszystko jest OK, ale możemy też je zdjąć i przyjąć do wiadomości, że nic nie j... {} Recenzja książki Czarownice z Salem Falls

Siła pomówienia, czyli ,,Czarownice z Salem Falls '' - Jodi Picoult

4.10.2012

Czy ktoś kiedykolwiek Wam o coś bezpodstawnie oskarżył? Wiecie jakie to jest uczucie, kiedy musicie zacząć nowe życie z przyklejoną już przez innych "łatką"? Chyba nikt z nas nie chciałby, żeby ludzie słuchali na nasz temat plotek i według nich nas osądzali, prawda? Ale co mają powiedzieć ludzie, którzy mają do czynienia z taką sytuacją? A co na to... {} Recenzja książki Czarownice z Salem Falls

@Drrim@Drrim {}

Jodi Picoult "Czarownice z Salem Falls"

22.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jodi Picoult, chociażby z nazwiska, jest znana wielu ludziom, ma swoje rzesze fanów, a kogokolwiek bym nie spytała o tą autorkę, natychmiast odpowiada mi zachwytem na sam dźwięk jej nazwiska. Przyznam, że długo się zbierałam do przeczytania jakiejkolwiek jej książki. Być może ten napis "bestseller" na każdej okładce mnie zniechęcał. W każdym razie ... {} Recenzja książki Czarownice z Salem Falls

To, co się posiada, nigdy nie zrekompensuje tego, co się utraciło.

29.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraźcie sobie taką sytuację... Jesteś zwykłym nauczycielem w zwykłej, prywatnej szkole dla dziewcząt. Masz z nimi bardzo dobry kontakt. Można powiedzieć, że aż za dobry. Pewnego razu przychodzi do Ciebie przyjaciel, który służy w policji. Ale nie przyszedł tym razem "poplotkować i na kawkę", tylko Cię aresztować. Za co? Za gwałt na jednej ze swo... {} Recenzja książki Czarownice z Salem Falls

@loho14@loho14 {}

Wicca w Salem Falls

23.06.2012

„Każdy uczynek wraca do człowieka po trzykroć - zarówno ten dobry... jak i zły” „Czarownice z Salem Falls” to moje pierwsze spotkanie z Jodi Picoult i muszę przyznać, że udane. Z początku nie wiedziałam czego mam się spodziewać, lecz już od pierwszych stron zostałam wciągnięta w fabułę książki i nie mogłam się wydostać z pośrod życia głównych boha... {} Recenzja książki Czarownice z Salem Falls

„Rzecz w tym, że w świecie nie sposób się połapać, ponieważ nie ma w nim sensu, ani logiki...”

18.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O samej Jodi Picoult nie będę dużo pisała. Jest jedną z moich ulubionych autorek, którą odkryłam naprawdę przypadkiem, było to wręcz zakochanie od pierwszego przeczytania. Rok temu do mojej biblioteczki dołączyła jej kolejna powieść: Czarownice z Salem Falls i dopiero teraz doczekała się przeczytania. Jakie są moje wrażenia? Dowiecie się w dalszej ... {} Recenzja książki Czarownice z Salem Falls

@candylove27@candylove27 {}× 1

Czarownice z Salem Falls

6.04.2012

Moje pierwsze spotkanie z autorką miało miejsce już dość dawno, wtedy zostałam wręcz oczarowana przez jej powieść. Kolejne spotkanie z jej twórczością zakończyło się pozytywnym zaskoczeniem. "Czarownice z Salem Falls" to już moja czwarta powieść Jodi Picoult i z pewnością na niej nie poprzestanę. W małym miasteczku Salem Falls zjawił się Jack St. B... {} Recenzja książki Czarownice z Salem Falls

@Aly102@Aly102 {}
nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe