Recenzje książki "Cztery siostry 1925-1945. Zakładnicy wolności"

Dodaj swoją recenzję

Cztery siostry

24.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Drugi tom z serii Zakładnicy wolności wciągnął mnie już od pierwszych stron. Córki Florentyny i Konstantego są już panienkami na wydaniu. Każdej marzy się wielka miłość a najbardziej najmłodszej Wandzie. Matka dziewczyn dalej zmaga się ze swoją teściową, która wiecznie ją krytykuje. Jednak po zakończeniu Pierwszej Wojny Światowej nikt nie ... {} Recenzja książki Cztery siostry 1925-1945. Zakładnicy wolności

@mrsbookbook@mrsbookbook {}× 1

Wichry historii

17.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Cztery siostry" to drugi tom sagi "Zakładnicy wolności" autorstwa Niny Majewskiej-Brown. To kontynuacja losów rodziny Zabierzyńskich, Florentyny i Konstantego oraz ich czterech córek, których wybory, fundują rodzicom wiele bezsennych nocy. Dopiero co poznali, czym jest wolność i życie w niepodległej ojczyźnie, a już nad ich głowami wisi zapowied... {} Recenzja książki Cztery siostry 1925-1945. Zakładnicy wolności

@coolturka104@coolturka104 {}× 6

"Cztery siostry" 1925-1945"

7.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wielowątkowa saga rodzinna, w której prawda historyczna idealnie się miesza z porywającą obyczajowością. Drugi tom cyklu „Zakładnicy wolności” w niczym nie ustępuje części pierwszej. Rewelacyjnie opowiedziana historia, czyta się szybko, przykuwa uwagę, daje do myślenia. „To dojmujące i przykre uczucie, gdy nagle się odkrywa, że ci, którzy zaw... {} Recenzja książki Cztery siostry 1925-1945. Zakładnicy wolności

Losy rodziny na tle historycznym

6.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Cztery siostry" to drugi tom serii Zakładnicy Wolności autorstwa Niny Majewskiej- Brown. Florentyna oraz Konstanty Zabierzyńscy dopiero poznali smak wolności, kryzys został zażegnany, wydawałoby się, że teraz nic nie zakłóci ich życia. Jedna nad ich głowami wisi widmo kolejnej wojny oraz biedy. W pakiecie do tego mają cztery dorastające córki, kt... {} Recenzja książki Cztery siostry 1925-1945. Zakładnicy wolności

Losy rodziny Zabierzyńskich - "Cztery siostry" Nina Majewska-Brown

5.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Cztery siostry" Nina Majewska-Brown Rodzina Zabierzyńskich cieszy się odzyskaną wolnością i niepodległością. Malowniczy dworek w okolicach Poznania jest świadkiem ich radości, miłości, bolączek i małych życiowych dramatów. Wydawać by się mogło, że po wielkiej wojnie świat wyciągnął wnioski ze swoich błędów, ale jednak kolejna wojna zbliża się ni... {} Recenzja książki Cztery siostry 1925-1945. Zakładnicy wolności

Miłość w cieniu wojny

3.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Cztery siostry 1925 - 1945” to druga część cyklu Zakładnicy Wolności, autorska Niny Majewskiej - Brown. Odnoszę wrażenie, że pomału staje się u mnie tradycją rozpoczynanie cykli książkowych z pominięciem pierwszej części. Niemniej po raz kolejny mogę śmiało przyznać, że bez żadnego problemu odnalazłam się w fabule nie znając części 1 - > “Florent... {} Recenzja książki Cztery siostry 1925-1945. Zakładnicy wolności

Cztery siostry

27.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nina Majewska-Brown to pisarka, której zaufała pewna rodzina. Podzieliła się historią swoich przodków. Dzięki zgromadzonym pamiątkom, zdjęciom i wycinkom z gazet powstała pięknie ilustrowana saga, której drugą część, miałam przyjemność czytać. "Cztery siostry" to kontynuacja losów Florentyny i Konstantego Zabierzyńskich. Akcja tego tomu przypada ... {} Recenzja książki Cztery siostry 1925-1945. Zakładnicy wolności

@kasiarz1983@kasiarz1983 {}× 5

Cztery siostry

{} WYBÓR REDAKCJI
13.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Cztery siostry” autorstwa Niny Majewskiej – Brown to drugi tom sagi „Zakładnicy wolności”, w którym poznajemy dalsze losy rodziny Zabierzańskich. Niepodległość Polski stała się faktem. Florentyna, Konstanty oraz ich dorastające córki rozkoszują się smakiem wolności. Ta ziemiańska rodzina, w swoim podpoznańskim majątku wiedzie spokojne, ustabi... {} Recenzja książki Cztery siostry 1925-1945. Zakładnicy wolności

@linaewe85@linaewe85 {}× 3
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe