Recenzje książki "Dotyk Julii"

Dodaj swoją recenzję

"Dotyk Julii"

23.10.2014

Każdy z nas chciałby czuć, że może na kimś polegać i zawsze będzie ktoś, do kogo można się zwrócić o pomoc. Nie można zaprzeczyć, że są osoby, które mimo otaczających ich tłumów czują się samotne, ale co zrobić, kiedy nie można się do nikogo zbliżyć? Nikogo dotknąć? Właśnie z takim problemem musi się zmierzyć bohaterka powieści Tahereh Mafi. Julia... {} Recenzja książki Dotyk Julii

Dotyk Julii - Tahereh Mafi

12.12.2013

Książkę dostałam na urodziny, z czego się bardzo cieszę. Już wcześniej siostra ją polecała, ale jakoś mnie nie ciągnęło. Jednak kiedy ją dostałam, było wiadome, że po nią sięgnę. Okładka jest bardzo fajna, a ja jak magnes na takie okładki jestem :). Zaraz po rozpakowaniu rzuciłam okiem na środek ( jak zawsze ), żeby sprawdzić jaki jest styl pisan... {} Recenzja książki Dotyk Julii

Polecam!

22.08.2013

Byłam ciekawa tej książki z wielu powodów. Pierwszym z nich był fakt, ze do tej pory spotkałam się z jedną książką, w której główny bohater posiadał dar lub przekleństwo i spodobała mi się. To, jak postać postrzega swoje umiejętności i jak je wykorzysta jest jednym z aspektów, które interesują mnie w tego typu książkach. Oczywiście, "Dotyk Julii" j... {} Recenzja książki Dotyk Julii

Mój dotyk to moja siła...

18.08.2013

Julia posiada niezwykły dar - dotyk, który zabija. Niektórzy uważają że to prawdziwy i niepowtarzalny dar. Julia jednak przystaje przy swoim, i uważa że to przekleństwo. Dziewczyna spędziła 264 dni w odosobnieniu. Jednak w jednym dniu do jej celi zostaje przydzielony współwięzień - Adam Kent. To wszystko wydaje się takie dziwne... Po kilku dniach,... {} Recenzja książki Dotyk Julii

Kilka zdań o Julii

17.08.2013

Julia ma siedemnaście lat. Julia jest ładna. Julia żyje w zamknięciu od bardzo, bardzo dawna. Julia cierpi na pewną okropną przypadłość. Julii nie wolno dotykać, bo jej dotyk zabija. Czy wśród czytających ten tekst jest ktoś, kto nie słyszał o Julii? Szczerze wątpię. Pewnego dnia w celi Julii pojawia się Adam, nowy współlokator. Julia zna Adama... {} Recenzja książki Dotyk Julii

"Dotyk Julii"

6.08.2013

Na okładce widnieje dziewczyna w białej sukience, która zdaje się być dosłownie ze szkła. Szkło z sukienki i lustra (zauważcie, że postać przykłada dłonie do niego, co ma pewnie być aluzją do niszczycielskiej mocy Julii) unosi się tworząc tytułowy napis. Nikogo zapewne nie zdziwi, że to właśnie ta okładka przyciągnęła mnie do tej pozycji. Ale czy t... {} Recenzja książki Dotyk Julii

"Dotyk Julii"

31.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Spędziłam w zamknięciu już 264 dni. Towarzystwa dotrzymują mi tylko niewielki notatnik, uszkodzone pióro i liczby w mojej głowie. 1 okno. 4 ściany. 1,5 metra kwadratowego powierzchni. 26 liter alfabetu w języku, którym nie mówiłam przez 264 dni odosobnienia. Minęło 6336 godzin, odkąd dotykałam innej ludzkiej istoty.” Przenieśmy się teraz do przys... {} Recenzja książki Dotyk Julii

Dotyk zabija?

16.07.2013

Na świeżo po lekturze siedzę z szeroko otwartą buzią i nie mogę podnieść mojej szczęki z ziemi. Dlaczego? Nie, wcale nie dlatego, że książka trafiła od tego momentu na półkę moich najlepszych książek. Może byłoby tak gdybym skończyła czytać ją po pierwszej połowie. Potem po prostu akcja zgasła.. tak jakby autorka chciała po prostu ''odpękać'' co st... {} Recenzja książki Dotyk Julii

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl