Recenzje książki "Drugie spojrzenie"

Dodaj swoją recenzję

Drugie spojrzenie

9.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jodi Picoult słynie z historii, które dotykają najbardziej wrażliwych i trudnych społecznych problemów. Umiejętnie wplata je w losy swoich bohaterów, którzy są zwykłymi ludźmi z radościami i smutkami, podobnymi do naszych. Jej książka po raz kolejny sprawiła, że wyszukiwarka Google poszła w ruch, zmusiła mnie do poszukania dodatkowych informacji,... {} Recenzja książki Drugie spojrzenie

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 3

Drugie spojrzenie

12.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jodi Picoult należy do grona moich ulubionych pisarek. Może nie pisze równo, bo ma lepsze i gorsze książki, jednak sięgam po każdą, która wpadnie w moje ręce. Jedne budzą większy zachwyt, inne mniejszy. Ważne jest to, jak pisze Picoult. Potrafi stworzyć fantastyczny klimat w swoich powieściach i nie boi się poruszać trudnych tematów i kwestii. Twor... {} Recenzja książki Drugie spojrzenie

Drugie spojrzenie

3.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jodi Picoult to amerykańska pisarka, która znana jest z rozchwytywanych powieści obyczajowych. Swą pierwszą powieść napisała w wieku pięciu lat, a w 2003 roku dostała nagrodę New England Book za całokształt twórczości. Nakład jej książek na świecie przekroczył 14 milionów egzemplarzy. Ross Wakeman, główny bohater powieści, to nieszczęśliwy, samotn... {} Recenzja książki Drugie spojrzenie

Jodi Picoult - "Drugie spojrzenie"

25.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znaleziona przez zupełny przypadek na bibliotecznej półce. Autorka była dla mnie wtedy zupełnie obca, ale zaintrygował mnie tytuł. Inny, niepowtarzalny, tajemniczy. Tak właśnie ta pozycja literatury amerykańskiej trafiła w moje ręce. Jak się później okazało było to niesamowite szczęście, ponieważ książka pochłonęła mnie od pierwszego słowa na ... {} Recenzja książki Drugie spojrzenie

@Liv@Liv {}

"Drugie spojrzenie" - Jodi Picoult

22.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z twórczością Jodi Picoult spotkałam się po raz pierwszy, kiedy wzięłam do ręki jedną z jej książek - "Bez mojej zgody". Powieść wywarła na mnie tak duże wrażenie, że postanowiłam zapoznać się nieco lepiej z innymi książkami autorki. Od tamtej chwili przeczytałam jeszcze "Dziesiąty krąg" oraz "Tam gdzie Ty". Niedawno wpadła w moje ręce książka pt "... {} Recenzja książki Drugie spojrzenie

Drugie spojrzenie

10.04.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po książki Jodi Picoult sięgam z nieskrywaną ciekawością, jednak "Drugie spojrzenie" z początku mnie nie zachwyciło. Przeczytawszy około stu stron stwierdziłam, że nie czuję się ani trochę porwana. Odłożyłam powieść i zupełnie o niej zapomniałam. Dopiero niedawno, postanowiwszy przeczytać wszystkie pozycje, które wyszły spod pióra pani Picoult, prz... {} Recenzja książki Drugie spojrzenie

@Vienna@Vienna {}

"Z wiara w duchy jest jak z ciążą - albo się w tym jest, albo nie, nie ma stanów pośrednich"

27.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy zastanawialiście się kiedyś nad własnym istnieniem? Zaglądaliście w głąb swojego drzewa genealogicznego? A gdyby ktoś, kiedyś stwierdził, że jeden z waszych przodków ma skażoną krew i nie powinien przekazywać jej dalej? Czy byli byście wśród nas? Byłam pełna awersji do książek Jodi Picoult, za sprawą „Bez mojej zgody” oraz „Kruchej jak lód”, ... {} Recenzja książki Drugie spojrzenie

@Fonin@Fonin {}

Drugie spojrzenie

7.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po książki Pani Picoult zawsze sięgam z wielką ciekawością. Tak było i tym razem. Są takie książki, które emanują tajemniczą siła. Wystarczy potrzymać ją w dłoniach i już apetyt bibliofila staje się zaspokojony. Jednak samo obcowanie z książką to tylko taka przystawka. Pięknie wygląda, świetnie smakuje, ale jak sama nazwa wskazuje (ang. słowo "star... {} Recenzja książki Drugie spojrzenie

@anciaa@anciaa {}
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe