Recenzje książki "Dublerka"

Dodaj swoją recenzję

Piąte koło u wozu

4.04.2022

"Dublerka" to powieść, która powstała w wyniku współpracy czterech autorek thrillerów: B. A. Paris, Clare Mackintosh, Sophie Hannah oraz Holly Brown. Po książkę sięgnęłam głównie za sprawą B. A. Paris - jej twórczości znam doskonale i wiem, że potrafi pisać genialnie, chociaż ma w swoim dorobku też i powieści słabsze. Byłam bardzo ciekawa, czy dzi... Recenzja książki Dublerka

Pozytywne zaskoczenie!

5.05.2021

"Dublerka" zaskoczyła mnie naprawdę pozytywnie! Klimat tej książki przypomina trochę "Tiny Pretty Things" - z tą różnicą, że "Tiny Pretty Things" to literatura młodzieżowa, a tutaj mamy do czynienia z typowym thrillerem. Obie książki mają jednak kilka cech wspólnych. W obu znajdziemy szkołę sztuk scenicznych i grupę dziewczyn, które chcą zdobyć gł... Recenzja książki Dublerka

Książka pisana przez kliku autorów..

18.04.2021

Ostatnio miałam przyjemność przeczytać kolejną książkę wydaną przez wydawnictwo Albatros napisaną przez cztery autorki - Paris, Mackintosh, Hannah, Brown. Miałam do czynienia tylko z pierwszą z nich. "Dublerka" to typowy thriller psychologiczny. Czy przypadł mi do gustu? Prywatna szkoła teatralna. Pięć zdolnych uczennic, czwórka troskliwych matek... Recenzja książki Dublerka

Matki, córki i ta nowa

12.04.2021

Dziewczyna otwiera szafkę, a z niej wylatuje pozytywka z baletnicą bez nogi. Figurka jest jej podobizną. Jak Wy byście się zachowali w takiej sytuacji? Jedna osoba uznałaby, że to głupi żart, inna wręcz przeciwnie - wzięłaby to jako zapowiedź czegoś strasznego. I tak właśnie było. Jazz jest zrozpaczona. Jej matka oskarża o to Ruby - w tamtym roku ... Recenzja książki Dublerka

CZTERY AUTORKI - CZTERY MATKI I CZTERY CÓRKI

31.01.2021

Głośno reklamowany thriller, na którego podstawie powstał mini-serial. Cztery znakomite pisarki, autorki bestsellerów, które podjęły próbę stworzenia wspólnego dzieła literackiego! Jednak czy im to wyszło? Każdy powinien przekonać się o tym sam. Skoro mówimy już o czterech autorkach, książka prezentuje nam historię czterech matek i czterech có... Recenzja książki Dublerka

Dublerka

17.01.2021

"Dublerka" to bardzo rozreklamowana powieść, poprzedzona mini serialem z doskonałą obsadą. Cztery jej autorki to także najwyższa półka w świecie literackim. Oczekiwania wobec tej książki są więc bardzo duże. Czy zostały spełnione? Czy też tytuł ten jest zdecydowanie przereklamowany? Myślę, że każdy musi przekonać się o tym sam. Osobiście jestem za... Recenzja książki Dublerka

"Dublerka"- B.A.Paris, Sophie Hannah, Clare Mackintosh, Holly Brown

8.11.2020

Powieść "Dublerka" autorstwa czterech doskonałych pisarek, B.A.Paris, Clare Mackintosh, Sophie Hannah oraz Holly Brown, zapowiadała się bardzo kusząco. Znając twórczość dwóch z nich, zastanawiałam się co też kryje ta książka. Oczekiwania miałam wysokie, ale rzeczywistość okazała się dość rozczarowująca. Najpierw jednak trochę o fabule.  ... Recenzja książki Dublerka

W gnieździe żmij

1.11.2020

„Dublerka” to książka-eksperyment. Wspólna praca czterech autorek thrillerów psychologicznych. Na tej liście nazwisk znana mi była tylko twórczość B. A. Paris, której ostatnia książka („Dylemat”) była typowym przeciętniakiem. Czy współpraca koleżeńska wyszła autorkom na dobre i czy wyszło z tego coś wartego uwagi? Zależy. Chcąc powiedzieć w skróc... Recenzja książki Dublerka

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl