Recenzje książki "Duma i uprzedzenie"

Dodaj swoją recenzję

Panie Darcy...

1.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie zliczę, które to już wznowienie tej pięknej powieści klasycznej, jaką jest "Duma i uprzedzenie". Ilość tych wznowień świadczy o jej stałej popularności i ponadczasowości. Jednym z piękniejszych wydań jest edycja limitowana od @wydawnictwo_swiatksiazki. Sztywne okładki powleczono gładką tkaniną o właściwościach jedwabiu, ozdobioną kwiatowym wzo... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie (ekskluzywna edycja limitowana)

@coolturka104@coolturka104 {}× 8

Duma i uprzedzenie

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jane Austen "Duma i uprzedzenie", Czytacie klasykę literatury? Wracacie do książek, które być może czytaliście już wcześniej? Wolicie książkę czy ekranizację filmową klasyki? Wreszcie, czy zwracacie uwagę na urodę okładek? Cieszy mnie bardzo, że książki, które warto znać, nie dość, że doczekują się kolejnych wznowień, to jeszcze wydawane są cora... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie (ekskluzywna edycja limitowana)

@toptangram@toptangram {}× 1

Emocjonalna klasyka

25.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto choćby raz w życiu nie słyszał o ''Dumie i uprzedzeniu''? Ale tak szczerze. Bo ja słyszałam i to nie raz. Można ją nawet porównać do zespołu Nirvana, bo nawet jeśli nigdy nie słuchałeś, to wiesz kim był Kurt Cobain i kojarzysz logo zespołu. Tak właśnie jest z tą książką , choć normalnie nie przepadasz za klasyką to i tak spotkałeś się z X nawi... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

@Littlevitch@Littlevitch {}× 1

Duma i Uprzedzenie

16.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Duma i Uprzedzenie" Jane Austen to książka, do której bardzo ciężko było mi przysiąść. Słyszałam o niej zbyt wiele pochlebnych opinii bym nie uwierzyć. W końcu po wielu próbach i wielu miesiącach przeleżanych przez nią na półce, udało mi się ją przeczytać. Skończyłam ją czytać krótko przed północą, a emocje we mnie buzowały, aż do wczesnych godzi... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

@gabi.fink@gabi.fink {}× 2

"Duma i uprzedzenie" - recenzja

4.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Duma i uprzedzenie to klasyka przez duże „K”. Autorką dzieła jest znana, dziewiętnastowieczna pisarka angielska – Jane Austen. Treść trudno jest przybliżyć w kilku zdaniach, gdyż jest to powieść wielowątkowa, obfitująca w liczne zwroty akcji, a na jej kartach występuje mnóstwo barwnych, skonstruowanych z najwyższą starannością i dbałością o szczeg... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

ZAMĄŻPÓJŚCIE NAJWAŻNIEJSZE!

11.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od dawna obiecywałam sobie lekturę "Dumy i uprzedzenia". Po tym, jak kilkanaście razy. (nie przesadzając), obejrzałam sześcioodcinkowy serial z Jennifer Ehle i niesamowitym Colin'em Firth, w końcu postanowiłam na poważnie zabrać się za spełnienie swojej obietnicy. Elizabeth Bennett jest inteligentną, zabawną, młodą kobietą. Wraz z czterema sios... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

@anetakul92@anetakul92 {}× 6

Jane Austen: Duma i uprzedzenie

28.09.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niektóre książki trzeba po prostu znać i aż wstyd się przyznać, że ich się nie czytało lub nie oglądało filmu (opcja dla osób, które nie czytają). Mam wiele powieści, z którymi muszę się w najbliższym czasie zapoznać. Tak miałam na przykład z fenomenalnym "Wielkim Gatsby'm" F. Scotta Fitzgeralda lub nadal nie przeczytaną trylogią "Władcy pierścieni... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

Perła klasyki

6.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W mojej domowej biblioteczce znajduje się bardzo wiele książek zarówno z literatury powszechnej, jak i klasyki. Niektóre z nich otaczam szczególnym sentymentem – zwłaszcza te, które dostałam w prezencie. Jedną z takich perełek jest Duma i uprzedzenie Jane Austen. Książka po raz pierwszy została wydana w 1813r. pod pierwotnym tytułem Pierwsze wrażen... {} Recenzja książki Duma i uprzedzenie

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe