Recenzje książki "Dywan z wkładką"

Dodaj swoją recenzję

Zupa z wkładką, owszem, ale dywan z wkładką?

18.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubię komedie kryminalne, więc tym chętniej sięgnęłam po powieść Marty Kisiel "Dywan z wkładką". „Dywan z wkładką” to komedia kryminalna, więc jest i morderstwo dokonane przez bliżej nieznanego „zbrodzienia”, i dużo humoru. Akcja powieści zawiązuje się w momencie, gdy rodzina Trawnych przeprowadza się na wieś. Przyczyna przeprowadzki jest nad wyra... {} Recenzja książki Dywan z wkładką

Dywan z wkładką

21.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tereska Trawna, poza teściową w rozmiarze kieszonkowym, ma osobistego małżonka, Andrzeja, czyli dwa metry wcielonej łagodności i i sto procent czułego labradora w człowieku, dwoje dzieci - uzależnionego od internetu syna, zwanego Maciejką, i córkę w w wieku burzy i naporu, Zoję, jak również psa rasy polski owczarek nizinny, pieszczotliwie zwanego ... {} Recenzja książki Dywan z wkładką

@S.anna@S.anna {}× 2

CI MĘŻCZYŹNI...

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do tej pory znałam Martę Kisiel głównie z cyklu wrocławskiego, który pokochałam i trzeciej części "Małego Licha" (tu muszę koniecznie nadrobić wcześniejsze części), czyli fantasy dla młodzieży, książki dla dzieci, a teraz komedia kryminalna, która musiała się wydarzyć, gdyż już przy wcześniejszych książkach Autorka potrafiła rozbawić czytelnika na... {} Recenzja książki Dywan z wkładką

@czerwonakaja@czerwonakaja {}× 3

Dywan z wkładką

7.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Twórczość Marty Kisiel jest mi bliska i z ogromną ciekawością sięgam po jej książki. Nie inaczej było z najnowszym tytułem tej autorki, czyli Dywanem z wkładką. Komedia kryminalna w wykonaniu autorki znanej z pisania powieści dla młodszej młodzieży czy fantastyki? Wchodzę w to! Ciekawi, czy ta powieść przypadła mi do gustu? Tereska wraz z rodz... {} Recenzja książki Dywan z wkładką

Dywan z osobliwą wkładką, czyli perypetie rodziny Trawnych.

12.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Martę Kisiel znałam do tej pory jedynie z książek dla dzieci. Wiem, że autorka jest znana również z fantastyki, jednak nie było mi dane do tej pory sięgnąć po jakąkolwiek pozycję autorki z tego gatunku. Wpadła mi natomiast w ręce jej komedia kryminalna o intrygującym tytule „Dywan z wkładką”, pierwszy utwór z tego gatunku w dorobku autorki. Już... {} Recenzja książki Dywan z wkładką

„Dywan z wkładką”

10.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tereska Trawny była bardzo skrupulatna, a w pracy niczym Tommy Lee Jones tropiła zagubione pięć złotych. Niestety kompletnie nie dotyczyło to jej zachowania po za miejscem wykonywanych obowiązków, za które dostawała wynagrodzenie. Kto wie, może gdyby jej płacono to i w domu zachowywałaby opanowanie niczym tafla wody na spokojnym jeziorze... Niest... {} Recenzja książki Dywan z wkładką

@ReniBook@ReniBook {}× 3

Genialna komedia kryminalna!

3.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak to zwykle bywa w komediach kryminalnych, wszystko zaczęło się od znalezienia trupa. Nie, to jednak nie był prawdziwy początek. Zdaniem jednej z głównych bohaterek to właśnie seks otworzył ową niesamowitą historię, i nie byłoby w tym może niczego dziwnego, gdyby jego źródłem nie stała się lodówka Trawnych. Jak sami widzicie, autorka już ... {} Recenzja książki Dywan z wkładką

Kryminalna komedia z akcentem na słowo "komedia"!

1.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Marta Kisiel oferowała nam już swoją twórczością opowieści spod znaku fantastyki, grozy, przygodowej akcji i bajki dla dzieci. Tym razem mamy jednak przyjemność poznać książkę, która wymyka się powyższym ramom gatunkowych, a wpisuje w nurt literackiej komedii obyczajowej. Mowa tu o powieści "Dywan z wkładką", która ukazała się nakładem Wydawnictwa... {} Recenzja książki Dywan z wkładką

@Uleczka448@Uleczka448 {}× 3
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl