Recenzje książki "Dziennik Bridget Jones"

Dodaj swoją recenzję

Współczesna (trochę niezdarna) Elizabeth Bennet

13.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy byłam jeszcze nastolatką wybrałam się z moim dziadkiem do pobliskiej księgarni. I dokładnie tam pierwszy raz natrafiłam na książkę ,, Dziennik Bridget Jones " . Bardzo się ucieszyłam, że mogłam przeżyć historię Bridget jeszcze raz , mimo tego jej ekranizację znałam praktycznie na pamięć . Niezwykle trudno znaleźć dobrą adaptację , która uszc... {} Recenzja książki Dziennik Bridget Jones

@juliastrach@juliastrach {}× 1

Z dziennika Bridget Jones

12.04.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trudno uwierzyć, że minęło blisko dwadzieścia lat odkąd po raz pierwszy wydano powieść angielskiej pisarki i dziennikarki Helen Fielding pt "Dziennik Bridget Jones". Dziś nie ma chyba osoby, która by nie znała tej historii, zwłaszcza, że doczekała się adaptacji filmowej, która co jakiś czas pojawia się w tv. Sama zaczytywałam się w niej będąc jeszc... {} Recenzja książki Dziennik Bridget Jones

@Amarisa@Amarisa {}× 1

Jesteśmy jak Bridget Jones :)

21.02.2014

Chyba przy żadnej książce tak się nie śmiałam jak przy „Dzienniku Bridget Jones”. Główna bohaterka jest przesympatyczną kobietą, której los, jej wybory, kompleksy sprawiają że jej życie jest dla czytelnika dużą dawką dobrego humoru, a często również wzruszeń. Bridget opisuje swoje życie, wszystko ze szczegółami nie pomijając swoich barwnych uwag, ... {} Recenzja książki Dziennik Bridget Jones

@kropelka551@kropelka551 {}× 1

Jones... Bridget Jones

29.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po „Dziennik Bridget Jones” nigdy bym nie sięgnęła, gdyby nie lista BBC. O sławnej, zakompleksionej i samotnej kobiecie po trzydziestce słyszał pewnie każdy. Ja również. Jednak jakoś nie ciągnęło mnie do zapoznania jej historii. Przypuszczałam, że humor będzie, aczkolwiek słaby i żałosny. Jak było naprawdę? Na kartkach powieści zap... {} Recenzja książki Dziennik Bridget Jones

@Chmurka@Chmurka {}× 1

Dziennik na poprawę humoru

16.07.2012

Mam nadzieję, że Helen Fielding pisząc „Dziennik…” nie opierała się na własnych doświadczeniach. Swoją drogą pierwszy raz książka wywołała u mnie taką reakcję. Przy wielu zdarzało mi się uśmiechać ale nigdy perfidnie parskać śmiechem w autobusie. Do tej książki trzeba podejść jak do lekkiej lektury, poprawiającej humor, dla niektórych zapewne le... {} Recenzja książki Dziennik Bridget Jones

@martik@martik {}

Urocza niezdara.

28.06.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z serii lektur łatwych, lekkich i przyjemnych (tutaj ukłon w stronę kobiet) to jedna z najlepszych możliwych opcji, jeśli samemu się jest uroczą niezdarą, dokładnie taką jak bohaterka powieści Helen Fielding. Kolejna z pozycji, która poniewiera się na maminej półce. Triumfalnie ją odnalazłam, gdyż wcześniej czytałam tylko drugą część. Lubię odmóż... {} Recenzja książki Dziennik Bridget Jones

@Nyx@Nyx {}

Dziennik Bridget Jones

8.05.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po książkę sięgnęłam tylko dlatego ,że wcześniej przeczytała ją moja przyjaciółka. I bardzo jej się podobała. Postanowiłam i ja spróbować takiej powieści. Okazało się ,że książka cieszy się dużą ilością czytelników. To tym bardziej zmotywowało mnie do przeczytania owej książki. Czytając mało nie pękłam ze śmiechu. W książce są naprawdę bard... {} Recenzja książki Dziennik Bridget Jones

Dziennik Bridget Jones

21.01.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sądzę, że o zwariowanej Bridget Jones słyszał każdy. Poza serią o niej, nie spotkałam się więcej z piórem Pani Helen Fielding, jednak w najbliższym czasie chciałabym to zmienić. Pisze ona lekko, z poczuciem humoru, a także potrafi wykreować postać w sposób, gdzie każdy może się do niej porównać. Bridget Jones jest kobietą po trzydziestce. Niezdarn... {} Recenzja książki Dziennik Bridget Jones

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe