Recenzje książki "Dziewczyna w drugim rzędzie"

Dodaj swoją recenzję

Dziewczyna w drugim rzędzie

10.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na początku zaznaczę, że bardzo podobała mi się tak książka. Im dłużej czytałam, tym trudniej było ją odłożyć. Dawno nie mogłam doczekać się zakończenia, jednocześnie nie chcąc kończyć. W Beaufort dochodzi do morderstwa kobiety. Cathy, dziennikarka pracująca w paryskiej gazecie, postanawia o tym napisać. W końcu wywodzi się z tego miasteczka. Podc... {} Recenzja książki Dziewczyna w drugim rzędzie

Dziewczyna w drugim rzędzie

11.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Dziewczyna w drugim rzędzie” Aurelii Blancard to lektura inspirowana prawdziwymi zdarzeniami. Wydarzenie, które miało miejsce w Beaufort łączy kilka wątków w jedną całość. Czasami wydaje nam się, że pewne zdarzenia są mało istotne, zupełnie o nich zapominamy. Jednak gdy wracamy do nich w momencie kiedy wydarzy się coś ważnego, okazują się bardzo ... {} Recenzja książki Dziewczyna w drugim rzędzie

Cienie przeszłości

24.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wczoraj narzekałam, że brakowało mi thrillera w recenzowanej książce, za to dziś mogę powiedzieć Wam, że powieść pani Blancard zapewniła mi emocji, dreszczyku niepokoju i strachu aż z nadwyżką. Uwielbiam takie książki, po zakończeniu których, nadal rozmyślam o tym, co tam się wydarzyło. A uwierzcie, że zakończenie "Dziewczyny w drugim rzędzie" je... {} Recenzja książki Dziewczyna w drugim rzędzie

@karolina92@karolina92 {}× 1

„Dziewczyna w drugim rzędzie”

15.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cathy pracowała już od dłuższego czasu dla paryskiej gazety „Nowa Kronika”. Pisała o zbrodniach, przemocy w rodzinie i wszystkich tych okropnościach, które przytrafiają się ludziom w życiu codziennym. Przeglądając nowe nagłówki trafiła na informację o morderstwie młodej lekarki w Beaufort. To były jej rodzinne strony, a nieżyjąca kobieta, była je... {} Recenzja książki Dziewczyna w drugim rzędzie

@ReniBook@ReniBook {}× 2

Dziewczyna ze zdjęcia

5.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy na naszym rynku ukazała się debiutancka książka autorki, sądziłam, że mam do czynienia z zagraniczną pisarką, zmyliło mnie obco brzmiące nazwisko. Okazało się, że to Polka pochodząca ze Śląska, tworząca kryminały we francuskich klimatach. Lidia (bohaterka "Uścisków") jest Polką i zajmuje się tłumaczeniem tekstów. Wraz z mężem Vincentem spodzi... {} Recenzja książki Dziewczyna w drugim rzędzie

@coolturka104@coolturka104 {}× 6

Ah, te niesforne ptaszyska

14.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przeszłość nie daje o sobie zapomnieć. Nasz umysł samowolnie będzie nawiązywał lub kojarzył rzeczy z ludźmi, bądź miejscami, których już dawno nie ma w naszych życiach. Tak samo jest z niektórymi zagadkami kryminalnymi. Przecież niekiedy, rozwiązywane są one po długich latach niepewności, nawet gdy śledztwo już dawno stanęło w miejscu. Co prawda, ... {} Recenzja książki Dziewczyna w drugim rzędzie

@jkucner618@jkucner618 {}× 1

Co chcą przekazać martwe gołebie?

28.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Splot dziwnych okoliczności w powieści towarzyszy fabule już od samego początku. Śmierć młodej kobiety, którą wszyscy uważają za lekarkę szokuje społeczeństwo małego francuskiego miasteczka. Miejscowi widzieli w niej fantastyczną kobietę, a wszyscy znajomi wspominają ją jako uroczą i pomocną koleżankę. Na pogrzebie zjawia się stara paczka ze sz... {} Recenzja książki Dziewczyna w drugim rzędzie

Tajemnice...

22.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dziewczyna w drugim rzędzie" to moje drugie spotkanie z twórczością Aurelii Blancard i również druga wydana jej powieść. O tej pierwszej możecie poczytać tu: @Link, a dziś o tej drugiej, której ja byłam bardzo ciekawa. Od pierwszych typowych rozmyślań czy są ze sobą powiązane, czy będzie tak samo dobra, albo lepsza, czy autorka się rozwija, czy s... {} Recenzja książki Dziewczyna w drugim rzędzie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl