Recenzje książki "Excalibur"

Dodaj swoją recenzję

Excalibur

4.12.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Excalibur to trzecia i zarazem ostatnia część Trylogii arturiańskiej autorstwa Bernarda Cornwella, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Otwartego. Od razu rzuca się w oczy oprawa graficzna książek, bo wszystkie mają twarde oprawy, a okładki idealnie ze sobą współgrają – osobiście lubię, kiedy cykl wyglądem tworzy integralną całość, a nie gdy każd... {} Recenzja książki Excalibur

Excalibur - Bernard Cornwell

24.08.2014

Uwaga! Mogą pojawić się spoilery do poprzednich części. 'Excalibur' to ostatni tom "Trylogii Arturiańskiej". Rozmowy Derfla z Igraine kolejny raz urozmaicają opowieść i pozwalają odpocząć od pola walki. Zgodnie z obietnicą Derfla, wszystko ma swój czas i większość niewyjaśnionych wcześniej wątków zostaje doprowadzonych do końca. Ostatnia część jes... {} Recenzja książki Excalibur

Szkoda, że to już koniec...

19.11.2012

„Excalibur” Bernarda Cornwella to trzeci i ostatni tom opowieści o legendarnym królu Arturze. Narrator i bohater - Derfel Cadarn opisuje ostatnie lata życia Artura. Chce zapamiętać go jako bohatera, wodza, wojownika, ale przede wszystkim przyjaciela. Po zwycięstwach opisanych w poprzednich dwóch tomach, Brytania teoretycznie powinna być najbezpiec... {} Recenzja książki Excalibur

@MKR@MKR {}

Ostatnia przygoda

1.07.2012

„Excalibur” to już ostatnia część przygód młodego i odważnego rycerza, króla Artura. Autorem tej części tak samo jak i pozostałych jest Bernard Cornwell dzięki któremu przekonałam się do powieści historycznych. To właśnie w tej części Derfel kończy spisywać historię Artura i poniekąd swoją. Czytelnikowi w końcu zostają ujawnione wszystkie sekrety ... {} Recenzja książki Excalibur

Ostatnie spotkanie z Arturem

26.03.2012

Stało się! Nieuchronne nadeszło i przyszło mi sięgnąć po ostatni tom opowieści Derfla. Nie mogłam powstrzymać się od smutnej myśli, ze wszystko co dobre musi mieć swój kres. Doskonale zdawałam sobie sprawę z tego, ze w tej części swego żywota dokona większość bohaterów, z którymi , co tu ukrywać, zżyłam się podczas lektury poprzednich części trylog... {} Recenzja książki Excalibur

@funcia@funcia {}

Koniec wspaniałej bajki dla dużych i małych:)

6.02.2012

To III i niestety ostatni tom słynnej trylogii arturiańskiej. Recenzja I tomu Zimowy monarcha znajduje się tutaj. Recenzja II tomu Nieprzyjaciel Boga znajduje się tutaj Nieprzyjaciel Boga kończy się zaskakującą sceną ujawnienia zdrady Ginewry, ale z kim, tego już nie zdradzę, musicie sami sięgnąć po trylogię. Gwarantuję tylko, że będziecie bardzo z... {} Recenzja książki Excalibur

Excalibur - Bernard Cornwell

22.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

''Excalibur'' to ostatnia część Trylogii Arturiańskiej, napisana przez Bernarda Cornwella, pisarza thrillerów i powieści historycznych, który mieszka na stałe w USA. Trylogia ma wielu fanów na świecie, a ja jestem jedną z nich. Biorąc pierwszy tom do ręki nie sądziłam, że tak mi się spodoba i będzie jedną z ulubionych serii, trylogii. Tak więc ''Ex... {} Recenzja książki Excalibur

Barda opowieść o historii Artura

5.08.2011

Trzecia część Artura sagi Zaczyna się w momencie, Gdy prastary proces magii Na Mai Dun się odbędzie. No i przed takim wyzwaniem Cornwell postawił Merlina i Nimue. Oczywiście połowa Brytów modli się, aby bogowie zstąpili z góry, a druga połowa (chrześcijanie) błaga o rychły koniec tych obrzędów. Co więcej oprócz tych wydarzeń mamy do czynienia z k... {} Recenzja książki Excalibur

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe