Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza

Robert Makłowicz
Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi? Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki? Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?! Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion - wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska.
Data wydania: 2007
ISBN: 978-83-240-0890-2, 9788324008902
Wydawnictwo: Znak
Stron: 272

Autor

Robert Makłowicz Robert Makłowicz
Urodzony w 1963 roku w Polsce (Kraków)
Dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej i historycznej. Nauki pobierał na wydziałach prawa i historii Uniwersytetu Jagiellońskiego, w sposób wysoce niesystematyczny oraz wybiórczy, gdyż żadnego z tych k...

Pozostałe książki:

Cafe Museum ck kuchnia Czy wierzyć platynowym blondynkom Podróże kulinarne Roberta Makłowicza. Smak Węgier Zjeść Kraków, przewodnik subiektywny Dalmacja. Książka kucharska Desery Drób Dziczyzna Makarony i kluski Ryby Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku Słodkie wypieki Warzywa Wieprzowina Wołowina i cielęcina Europa. Opowieści podróżne Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza Listy pieczętowane sosem, czyli gdzie karmią najlepiej w Polsce. Przewodnik Pierogi, naleśniki, placki Smak Węgier Stół z niepowyłamywanymi nogami. Książka kucharska Bikonta i Makłowicza
Wszystkie książki Robert Makłowicz

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl