Recenzje książki "Gwiazd naszych wina"

Dodaj swoją recenzję

Gwiazd naszych wina

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

John Green "Gwiazd naszych wina". Hazel - szesnastoletnia dziewczyna chorująca na raka tarczycy z przeżutami na płuca. Popadająca w depresję, bez celu życiowego, bez zainteresowań. Jej los odmienia się gdy poznaje Augustusa - siedemnastolatka z amputowaną nogą (kostniakomięsak). Jak łatwo można się domyśleć, między tym dwojgiem zrodzi się wspan... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Gwiazd naszych wina oczami #Ivy

4.04.2015

Nowotwór. Na pierwszy rzut oka zwykły wyraz niewyróżniający się na tle inny. Po prostu słowo na „n”, jak inne. Jednak skrywa ono w sobie bolesną prawdę o tym, że twoje ciało zamierza podpisać umowę z samą Śmiercią. Ludzie próbują temu zapobiec poprzez chemioterapię i inne formy zwalczania złośliwca tkwiącego wewnątrz siebie. Nie wystarczy jednak le... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

ZRECENZOWANO.BLOGSPOT.COM

10.12.2014

John Green jako dwudziestodwulatek pracował w szpitalu dziecięcym. Autor przez 12 lat pragnął napisać książkę o dzieciach z nowotworem - nie o dzieciach z plakatów, pełnych siły i odwagi, którzy w pełni zgadzają się ze swoją chorobą, lecz o prawdziwych chorych na raka, o ich rodzinie i przyjaciołach, którzy muszą sobie poradzić z faktem, że osoba, ... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Gwiazd naszych wina

9.11.2014

„ - Siedzę w rollercoasterze, który cały czas jedzie w górę. - Moim przywilejem i obowiązkiem, jest pojechać z tobą - zapewniłam go.” *str. 221 Chyba każdy kojarzy Johna Greena i jego twórczość, zwłaszcza kultową „Gwiazd naszych wina”, dzięki której autor zyskał tak duży rozgłos i sławę, a jego książki to jedne z najchętniej czytanych książek na ... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Gwiazdy gwiazdami, a śmierć śmiercią.

3.11.2014

Hazel Grace jest chora na raka. I co z tego? Każdy normalny człowiek panikowałby, robił różne rzeczy, żeby zostać zapamiętany, ale nie ona. Dziewczyna pogodziła się już z tym, że kiedyś umrze i wcale jej to nie rusza. Czyta książki, ogląda seriale, nie spotyka się ze starymi przyjaciółmi ze szkoły, ale wcale jej to nie przeszkadza. Jej matka uważa ... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

@Neph@Neph {}

"Gwiazd naszych wina"

23.10.2014

Do Gwiazd naszych wina podeszłam z naprawdę bardzo dużym dystansem. Wszędzie czytałam bardzo pochlebne opinie, znajomi też nie szczędzili wychwalających słów, a ja nie chciałam na podstawie czyichś opinii zaszufladkować powieści, a tym bardziej nie chciałam się zawieść. A jak było w rzeczywistości? Cóż, mam bardzo mieszane uczucia. Powieść opowiad... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Wśród gwiazd odpowiedź

4.09.2014

Hazel jest chora na raka. Już od jakiegoś czasu nie chodzi do szkoły. Codziennie musi mieć przy sobie butlę z tlenem i wąsy. Jej płuca nie są w stanie same oddychać. Większość czasu spędza na czytaniu jednej i tej samej książki oraz oglądaniu programów rozrywkowych w telewizji. Jej mama sądzi, że popadła w depresję. Właśnie dlatego wysyła ją na gru... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

@Elfik_Book@Elfik_Book {}× 2

Gwiazd naszych wina

7.08.2014

Przyznam się szczerze, że sięgnęłam po tą książkę tylko dlatego że zaciekawiła mnie okładka i tytuł :D Książek o śmiertelnych chorobach kilka już przeczytałam w swoim życiu , nie każde mnie zachwyciły , nie każde mnie zauroczyły ... :D Najbardziej lubię jednak te pisane na faktach ... :) Stawiam większą poprzeczkę tym pisanym z głowy [ wymyśloną ] ... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe