Recenzje książki "Gwiazd naszych wina"

Dodaj swoją recenzję

Zaskoczenie ostatniego czasu...

12.07.2014

Rok szkolny się skończył, więc żeby to jakoś uczcić, postanowiłam skoczyć do galerii na małe zakupy. Główny przystanek: oczywiście Empik. Długo siedziałam między regałami i zastanawiałam się, w co by tu zainwestować. W końcu ze sklepu wyszłam z powieścią Johna Greena "Gwiazd naszych wina", o której słyszałam tyle dobrego, że po prostu musiałam to s... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

The Fault In Our Stars

29.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„- Okay - powiedział, gdy minęła cała wieczność. - Może "okay" będzie naszym "zawsze". - Okay - zgodziłam się.” Moja historia z Johnem Greenem zaczęła się dość niewinnie. Ot tak pomyślałam sobie, że przeczytam jedną z jego książek. Wszyscy się tak zachwycają, to czemu nie? Na oślep wybrałam „Szukając Alaski”. Ani bohaterowie mnie jakoś szczególnie... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Gwiazd naszych wina

15.06.2014

John Green to laureat wielu nagród literackich i autor bestsellerów. Największą popularność przyniosła mu książka „Gwiazd naszych wina”, którą w Polsce wydał Bukowy Las. Nowe wydanie pojawiło się w 2014 roku z okładką filmową. Hazel ma guza tarczycy z przerzutami do płuc. Oddychanie ułatwia jej butla tlenowa, z którą musi wszędzie chodzić. Na spotk... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Paczka chusteczek, papieros w ustach i można czytać

12.05.2014

„Mam na imię Hazel. Agustus Waters był wielką, przeklętą przez gwiazdy miłością mojego życia. Przeżyliśmy prawdziwie epicki romans i nie uda mi się powiedzieć nawet jednego zdania o nim bez wylania morza łez. Gus wiedział. Gus wie.” Błyskotliwy wyciskacz łez, ukazujący życie, jako jedną wielką metaforę. „Gwiazd naszych wina” to książka niezwykła, ... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

„…radość z powodu twojego istnienia jest o wiele większa niż smutek z powodu twojej choroby.”

25.04.2014

Hazel ma szesnaście lat i raka tarczycy z przerzutami do płuc. Już raz wydawało się, że to będzie koniec , jednak przetrwała ciężki okres i nadal żyje – dzięki terapii eksperymentalnym lekiem oraz towarzyszącej jej wszędzie butli z tlenem. Dziewczyna nie chodzi do szkoły, nie ma przyjaciół. Dnie spędza głównie na oglądaniu American’s Next Top Model... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

wszyscy chcą czytać - a czy jest po co?

17.03.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, która podbiła świat. Książka, o której mówią wszyscy i w dodatku zbiera same dobre recenzje. Książka, która ma brzydką okładkę, a mimo to wszyscy chcą ją mieć, bo będą do niej wracać. Tyle o niej wiedziałam do wczoraj. A dziś mogę śmiało ocenić - były takie, które wywarły na mnie większe wrażenie... Szesnastoletnia Hazel Grace od dziecka ... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Gwiazd naszych wina

5.03.2014

Czasami znajduje się książkę, która potrafi wstrząsnąć człowiekiem, wprawić w zachwyt i sprawić, że wróci się do niej jeszcze wiele razy. To bardzo rzadke zjawisko i do tej pory, mimo, że „pochłaniam” ogromne ilości książek, spotkałam się z czymś takim jedynie kilkukrotnie. Powieść Johna Greena, stosunkowo niedawno odkrytego w Polsce amerykańskiego... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Niektóre wieczności są większe niż inne.

23.11.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"W miarę jak czytał, zakochiwałam się w nim tak, jakbym zapadała w sen: najpierw powoli, a potem nagle i całkowicie." Książka Gwiazd Naszych Wina była moim drugim spotkaniem z tym autorem. I o ile Papierowe Miasta [KLIK] czytało mi się bardzo przyjemnie, ale bez żadnego efektu WOW, to GNW wcisnęło mnie w fotel, poprzestawiało wszystko w mojej głow... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe