Recenzje książki "Gwiazd naszych wina"

Dodaj swoją recenzję

Gwiazd naszych wina

15.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hazel choruje na raka i mimo cudownej terapii dającej perspektywę kilku lat więcej, wydaje się, że ostatni rozdział jej życia został spisany już podczas stawiania diagnozy. Lecz gdy na spotkaniu grupy wsparcia bohaterka powieści poznaje niezwykłego młodzieńca Augustusa Watersa, następuje nagły zwrot akcji i okazuje się, że jej historia być może zo... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

@niezdecydowana_humanistka @niezdecydowana_humanistka

Gwiazd naszych wina

20.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: Gwiazd naszych wina Autor: John Michael Green Wydawnictwo: Bukowy Las Ocena: 10/10 Forma :e-book ,, Czasami trafiasz na książkę, która przepełnia cię dziwną ewangeliczną gorliwością oraz niezachwianą pewnością, że roztrzaskany na kawałki świat nigdy już nie będzie stanowił całości, dopóki wszyscy żyjący ludzie jej nie przeczytają. Ale... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Gwiazd naszych wina

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

John Green "Gwiazd naszych wina". Hazel - szesnastoletnia dziewczyna chorująca na raka tarczycy z przeżutami na płuca. Popadająca w depresję, bez celu życiowego, bez zainteresowań. Jej los odmienia się gdy poznaje Augustusa - siedemnastolatka z amputowaną nogą (kostniakomięsak). Jak łatwo można się domyśleć, między tym dwojgiem zrodzi się wspan... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

Gwiazd naszych wina oczami #Ivy

4.04.2015

Nowotwór. Na pierwszy rzut oka zwykły wyraz niewyróżniający się na tle inny. Po prostu słowo na „n”, jak inne. Jednak skrywa ono w sobie bolesną prawdę o tym, że twoje ciało zamierza podpisać umowę z samą Śmiercią. Ludzie próbują temu zapobiec poprzez chemioterapię i inne formy zwalczania złośliwca tkwiącego wewnątrz siebie. Nie wystarczy jednak le... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

ZRECENZOWANO.BLOGSPOT.COM

10.12.2014

John Green jako dwudziestodwulatek pracował w szpitalu dziecięcym. Autor przez 12 lat pragnął napisać książkę o dzieciach z nowotworem - nie o dzieciach z plakatów, pełnych siły i odwagi, którzy w pełni zgadzają się ze swoją chorobą, lecz o prawdziwych chorych na raka, o ich rodzinie i przyjaciołach, którzy muszą sobie poradzić z faktem, że osoba, ... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

HO
@Honsia

Gwiazd naszych wina

9.11.2014

„ - Siedzę w rollercoasterze, który cały czas jedzie w górę. - Moim przywilejem i obowiązkiem, jest pojechać z tobą - zapewniłam go.” *str. 221 Chyba każdy kojarzy Johna Greena i jego twórczość, zwłaszcza kultową „Gwiazd naszych wina”, dzięki której autor zyskał tak duży rozgłos i sławę, a jego książki to jedne z najchętniej czytanych książek na ... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

@panika0 @panika0

Gwiazdy gwiazdami, a śmierć śmiercią.

3.11.2014

Hazel Grace jest chora na raka. I co z tego? Każdy normalny człowiek panikowałby, robił różne rzeczy, żeby zostać zapamiętany, ale nie ona. Dziewczyna pogodziła się już z tym, że kiedyś umrze i wcale jej to nie rusza. Czyta książki, ogląda seriale, nie spotyka się ze starymi przyjaciółmi ze szkoły, ale wcale jej to nie przeszkadza. Jej matka uważa ... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

@Neph @Neph

"Gwiazd naszych wina"

23.10.2014

Do Gwiazd naszych wina podeszłam z naprawdę bardzo dużym dystansem. Wszędzie czytałam bardzo pochlebne opinie, znajomi też nie szczędzili wychwalających słów, a ja nie chciałam na podstawie czyichś opinii zaszufladkować powieści, a tym bardziej nie chciałam się zawieść. A jak było w rzeczywistości? Cóż, mam bardzo mieszane uczucia. Powieść opowiad... {} Recenzja książki Gwiazd naszych wina

@booksofmeworld @booksofmeworld
{}