Recenzje książki "Iskra"

Dodaj swoją recenzję

Iskra nadzieji... na lepszy tom?

5.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

‼Recenzja zawierać będzie spojlery także, nie polecam czytać bez znajomości pierwszego tomu.‼ Po wydarzeniach z „Tuszu” nasza główna bohaterka jest w patowej sytuacji. Straciła zaufanie swoich najbliższych, jak i rządu. Ma wybór – zostać wydana na publiczny sąd przez naznaczonych lub szpiegować dla nich, w krainie nienaznaczonych. Jest zmuszona w... {} Recenzja książki Iskra

Aby odnaleźć prawdę, trzeba się najpierw zgubić

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Leora po incydencie, którego się dopuściła, dostaje od burmistrza Longsighta możliwość oczyszczenia swojego nazwiska ze skazy. A właściwie to nie jest możliwość, a rozkaz. Jej zadaniem jest udać się do osady nienaznaczonych i zostać szpiegiem. Dziewczyna jest niechętna, ale nie ma wyjścia. Widzi w tym jednak możliwość poznania prawdy o swojej matc... {} Recenzja książki Iskra

W krzywym zwierciadle

21.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po zakończeniu pierwszego tomu byłam przekonana, że w końcu akcja ruszy z kopyta. Tymczasem wydarzenia z poprzedniego tomu zakończyły się jak szkolna pogadanka u dyrektora na dywaniku. Rozczarowałam się, serio spodziewałam się jakiegoś wielkiego BUM na samym początku a dostałam nic nieznaczący incydent zbuntowanej nastolatki. Akcja "Iskry" nadal p... {} Recenzja książki Iskra

Podtrzymuje jakość pierwszej części

11.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tym razem poznajemy świat z perspektywy nienaznaczonych, czyli osób bez tatuaży upamiętniających ważne wydarzenia w życiu. Alice Broadway tworzy swój magiczny świat, który nie traci nic ze swej magii. Jednak robi rzecz fantastyczną, tworzy kolejną, alternatywną rzeczywistość. W kontraście powstają nienaznaczeni, a wraz z nimi inna historia, inn... {} Recenzja książki Iskra

@Patriseria@Patriseria {}× 1

Iskra- historia po drugiej stronie barykady

8.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po zaskakującym zakończeniu Tuszu, przychodzi czas na Iskrę. Jest to bezpośrednia kontynuacja zdarzeń z poprzedniego tomu. Leora dostaje misję od burmistrza, ma szpiegować nienaznaczonych. W tym celu udaje się do ich wioski i pod pozorem wygnania ubiega się u nich o azyl. Nienaznaczeni początkowo nie są do niej przychylnie nastawieni, nie podoba ... {} Recenzja książki Iskra

Iskra

31.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Iskra” to druga część serii zapoczątkowanej przez "Tusz". W tym świecie najważniejsze są tatuaże. Każda ważna chwila, każdy uczynek i każde potknięcie zostaje uwiecznione na skórze. Jednak istnieją również nienaznaczeni. Osoby te zostały przesiedlone i powszechnie wiadomo, że są bardzo niebezpieczne. W pierwszej części na jaw wychodzi, że Leora j... {} Recenzja książki Iskra

Podpalić lont czy zgasić iskrę?

26.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czytaliście pierwszy tom przygód Leory "Tusz"? - Dajcie się zabrać w podróż do krainy za murem, gdzie życie płynie w zgodzie z naturą traktowaną jak potęgę, gdzie nie ma klas, zawodów czy podziałów, a wszelkie znaki na skórze traktuje się jako objaw choroby, czy klątwy. Osoby Naznaczone są tu przeklęte. Jak więc zdobyć zaufanie ludzi, których ciał... {} Recenzja książki Iskra

@ilona_m2@ilona_m2 {}× 2

Bezpośrednia kontynuacja

11.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Iskra to praktycznie bezpośrednia kontynuacja Tuszu. Leora musi ponieść konsekwencje swoich czynów. Burmistrz zaczyna dziewczynie grozić. By ocalić swoich bliskich musi zrobić coś, co na zawsze odmieni jej życie. Musi wyruszyć do Nienaznaczonych i szpiegować ich plany. Podczas pobytu tam kilka nowych spraw wyjdzie na jaw, przez co Leora zacznie kw... {} Recenzja książki Iskra

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl