Recenzje książki "Kosogłos"

Dodaj swoją recenzję

"Kosogłos" Suzanne Collins

26.09.2012

Stało się... Wojna przeciwko Kapitolowi i rządom prezydenta Snowa została rozpoczęta. Dwunasty dystrykt już nie istnieje, a Katniss prosto z areny została przewieziona do legendarnego Trzynastego Dystryktu. Jak się okazuje ta buntownicza kraina ciągle istnieje, a jej mieszkańcy chcą raz na zawsze pokazać Kapitolowi, kto tu rządzi. Aby osiągnąć ten ... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos dla rebeliantów

30.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy, kto przeczytał drugą część "Igrzysk Śmierci" nie mógł się doczekać, co się wydarzy w ostatniej części, szczególnie, że końców była taka dramatyczna. Dwunasty dystrykt nie istnieje. Reszta walczy o wolność. Kapitol walczy o władzę nad ludźmi. Miałam nadzieję na świetny finał i "Kosogłos" nim jest, jednak nawet jak na mój gust, w ostatniej czę... {} Recenzja książki Kosogłos

Kochasz mnie. Prawda czy fałsz? Prawda.

8.07.2012

"Dziewczyna, która igrała z ogniem, wznieca pożar, czyli Głodowych Igrzysk ciąg dalszy." Po Dwunastym Dystrykcie nie pozostało niemal nic. Teren, na którym przez setki lat swój dom zbudowało wiele rodzin, został zniszczony. "Ostatni" dystrykt nie istnieje. Wkrótce poszkodowani mieszkańcy zostają przetransportowani do podziemi w Trzynastce. Łącznie... {} Recenzja książki Kosogłos

"Mam się stać Kosogłosem..."

5.07.2012

Gdy sięgałam po pierwszą część „Igrzysk Śmierci” skakałam z radości. Najzwyczajniej cieszyłam się, że mam okazję do przeczytania tej trylogii. Przecież tyle osób ją tak dobrze oceniało, że zapał do niej udzielił się i mi. Jednak podczas czytania „Kosogłosa” towarzyszył mi ukryty, wewnętrzny smutek. W końcu zapowiada on koniec mojej przygody z Katni... {} Recenzja książki Kosogłos

"Kosogłos" - Suzanne Collins

24.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wybory. Często próbujemy wybrać te właściwe, ale czy nam to się udaje? Oczywiście, że tak, ale czy w większości wypadków? Chyba każdy z doświadczenia wie jak ciężko podjąć dobry wybór. Zazwyczaj na samym początku jesteśmy ich pewni, ustalając za i przeciw, jednakże po czasie uświadamiamy sobie, że popełniliśmy błąd. Czasami nawet nieodwracalny. Los... {} Recenzja książki Kosogłos

Czas na zmiany.

17.06.2012

Ta część jest zdecydowanie najbardziej brutalna, co w sumie mi się podobało. Jest w niej zdecydowanie najwięcej uczuć. „-Szykujecie się do nowej wojny? - pytam. -Och, nie teraz. Obecnie przechodzimy ten uroczy etap, kiedy to wszyscy są zgodni, że nie wolno już nigdy dopuścić do tego, żeby powtórzyły się dawne okropności. Ogół jednak dość szybko za... {} Recenzja książki Kosogłos

@loho14@loho14 {}

Kosogłos

7.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pozbierać jest się dziesięć razy trudniej, niż rozsypać.” Niestety nadszedł ten nieunikniony dzień, w którym zakończyłam swoją przygodę z prawdopodobnie jedną z najlepszych serii jakie czytałam, z "Igrzyskami Śmierci' autorstwa Suzanne Collins. Losy Katniss i jej bliskich na pewno zostaną mi długo w pamięci i mam nadzieję znajdę kiedyś czas by... {} Recenzja książki Kosogłos

Prawda czy fałsz?

30.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przeczytałam wiele książek. Nie bezkresny ocean, ale wzięte w konkretne ramy morze. I ile z tych pozycji zawładnęło moim umysłem, moim sposobem patrzenia na świat, moją wyobraźnią? Mało. Zaledwie kilka zagiętych palców. Są książki, które już na zawsze pozostaną w naszej świadomości i o których będziemy myśleć z należytym szacunkiem, wracać do ich h... {} Recenzja książki Kosogłos

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe