Recenzje książki "Kosogłos"

Dodaj swoją recenzję

Czyżby był to świat przyszłości?

9.12.2011

12 dystrykt został zniszczony. Katniss trafia do 13 dystryktu utworzonego pod powierzchnią ziemi. Bohaterka jest pod ochroną, stała się symbolem rebelii- Kosogłosem. Ludzie widzą w niej nadzieję na wolność. Czy uda się jej unieść ten ciężar? Emocje po przeczytaniu książki jeszcze nie zgasły. Decydujące starcie. Myślę, że tak to można nazwać. Ko... {} Recenzja książki Kosogłos

@sewia@sewia {}

Pożegnanie z Kosogłosem

12.07.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po dwóch wcześniejszych częściach pełnych zwrotów akcji i rosnącego napięcia, pani Collins serwuje nam znakomite zakończenie cyklu. O ile poprzednie książki ściśle dotyczyły brutalnych Igrzysk Śmierci, to "Kosogłos" jest nie tylko zwieńczeniem historii pełnej łez, bólu, potu i cierpienia, ale rozwiązaniem wszystkich wątków, niejako zemsta za to, co... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos doleciał do Kapitolu

19.05.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po przeczytaniu tej książki musiało minąć kilka dni zanim zdecydowałem się napisać tą recenzję. Za chwilę postaram się wyjaśnić dlaczego, ale to zostawię sobie na koniec. Kosogłos jest trzecią częścią trylogii „Igrzyska śmierci” autorstwa Suzanne Collins wydawanej w Polsce przez wydawnictwo Media Rodzina. Główną bohaterką wszystkich tom... {} Recenzja książki Kosogłos

@oisaj@oisaj {}

Kosogłos

3.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Suzanne Collins to amerykańska pisarka, która zasłynęła na świecie napisanym przez siebie cyklem powieściowym o podziemnym świecie pt. „The Underland Chronicles”. Jej trylogia „Igrzyska śmierci” także zdobyła uznanie w wielu krajach, stając się prawdziwym bestsellerem i przez wiele tygodni utrzymywała się na listach najpopularniejszych książek „The... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos

1.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już na wstępie napiszę, że Trylogia Igrzysk Śmierci to moje ulubione książki. Żaden z autorów nie potrafił wzbudzić we mnie tylu uczuć naraz, tak jak Suzanne Collins. Tu wielki ukłon w stronę tej Pani, gdyż moim zdaniem jest świetna. Po raz pierwszy tak miło czytało mi się opisy i uczucia, potrafi ona je opisać tak, aby nie zanudzać, a wręcz przeci... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos

13.01.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z rosnącym zniecierpliwieniem wyczekiwałam dnia premiery "Kosogłosa" w Polsce. Kiedy książka wreszcie się ukazała, od razu ją kupiłam. I tak jak w przypadku pozostałych części, zakup okazał się bardzo słuszny. Siedemnastoletnia już Katniss Everdeen staje do trzeciej i ostatniej walki z Kapitolem. Trybutka Igrzysk Śmierci i Ćwierczwiecza Poskromi... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos

3.01.2011

Obok trzeciego tomu serii wydawniczej Igrzyska Śmierci również nie mogłam przejść obojętnie. Książka została wydana w Polsce w listopadzie 2010 roku, a ja zakupiłam ją i przeczytałam w grudniu minionego. Przyznam się szczerze, że spodziewałam się naprawdę bardzo dobrej lektury i naprawdę mocnego zakończenia całego cyklu - niestety "Kosogłos" okazał... {} Recenzja książki Kosogłos

Dzieci rewolucji

{} WYBÓR REDAKCJI
13.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rewolucja Francuska to okres w historii kraju znad Sekwany, który doprowadził do głębokich zmian społeczno - politycznych i obalenia monarchii w tym kraju. Po tych wydarzeniach Georges Danton powiedział: “Rewolucja jest jak Saturn, pożera własne dzieci”. Nie zdradzając zbyt wielu szczegółów ujawnię tylko, że zakończenie trylogii Suzanne Collins j... {} Recenzja książki Kosogłos

@maciek.grzyb@maciek.grzyb {}× 5
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe