Recenzje książki "Kosogłos"

Dodaj swoją recenzję

Kosogłos

27.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kapitol sprawował bezwzględną władzę nad Dystryktami. Wysyłał dzieci mieszkańców państwa Panem na Głodowe Igrzyska, aby tam zabijały się nawzajem ku uciesze widzów z Kapitolu. Nie obchodziło ich to, że te dzieci mają rodzinę, przyjaciół, swoje własne marzenia, przyszłość. Dla nich ważna była tylko i wyłącznie rozrywka i zabawa. Nie obchodziło ich l... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos

23.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dystrykt Dwunasty przestał istnieć. Bombardowanie zniszczyło wszystko oprócz Wioski Zwycięzców. Tylko garstka ludzi uratowała się i teraz razem ze swoją rodziną i przyjaciółmi „jest bezpieczna” w Trzynastce. Jednak przy Katniss nie ma osoby, na której bardzo jej zależy. Chłopaka, z którym dzieliła los na Głodowych Igrzyskach. Niestety podczas akcji... {} Recenzja książki Kosogłos

"Chciałam ładnie wyglądać - w jej oczach widać łzy". czyli "Kosogłos".

14.05.2012

Pięć minut temu skończyłem czytać trzecią, ostatnią część, serii Igrzysk Śmierci. Wciąż ocierać muszę jeszcze łzy i walczę z bólem brzucha, który wystąpił przez emocje, po przeczytaniu lektury. Cały czas analizuję to, co Suzanne Collins, amerykańska pisarka, urodzona w 1963 roku w Connecticut, przedstawiła nam na sam koniec Kosogłosa. Nap... {} Recenzja książki Kosogłos

@Avenix@Avenix {}

„Pozbierać jest się dziesięć razy trudniej, niż rozsypać.”

3.05.2012

"Ogień jest zaraźliwy! I jeśli my spłoniemy, Ty spłoniesz razem z nami." "Kosogłos" to trzecia i ostatnia część bestsellerowej powieści Suzanne Collins o totalitarnym państwie Panem i jego mieszkańcach, którzy wzniecili bunt, by obalić rządy złowrogiego Kapitolu. Collins jest amerykańską pisarką, która zasłynęła świetnie przyjętym cyklem powieścio... {} Recenzja książki Kosogłos

@Elaine@Elaine {}

Kosogłos - Suzanne Collins

1.05.2012

Cieszę się, że Kosogłosa zaczęłam kilka minut po skończeniu W Pierścieniu Ognia. Jest to druga książka, dla której zarywałam nocki. Chodziłam spać bardzo późno, aby po przebudzeniu znów zabrać się za lekturę. Do napisania recenzji Kosogłosa zbierałam się tydzień. Musiałam na spokojnie przemyśleć całą książkę. Po przemyśleniu dzień zabrało mi rozpo... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos

3.04.2012

To już ostatni tom z serii 'Igrzysk Śmierci' autorstwa Suzanne Collins,która opisując przebieg Głodowych Igrzysk oraz historię Katniss,Peety i Gale'a zawładnęła sercami wielu tysięcy ludzi. Po przeczytaniu dwóch tomów,byłam zachwycona.Nie tylko ze zniecierpliwieniem,ale też z obawą oczekiwałam aż zamówiony 'Kosogłos' w rękach kuriera zapuka do myc... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos

1.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czytając „Igrzyska Śmierci”, wiedziałem, że jest to lektura pod pewnymi względami wyjątkowa. Rewelacyjna fabuła przykuła mnie do książki lepiej, niż tabun narwanych, roznegliżowanych nastolatek. Niemniej jednak nie spodziewałem się, że osiągnie ona aż tak wielki sukces zarówno w kraju, jak i za granicą. Powstała nawet angielska Wiki o całej trylogi... {} Recenzja książki Kosogłos

@Medivh@Medivh {}

76 Głodowe Igrzyska uważam za otwarte!

16.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nagle przychodzi mi do głowy straszna myśl. A jeśli oni nie zamierzają mnie zabić?” Od wydarzeń opisanych w „W pierścieniu ognia” minął niecały miesiąc, który Katniss spędziła na dojściu do zdrowia. Peeta jest przetrzymywany w Kapitolu i nie wiadomo, co się z nim dokładnie dzieje. Katniss wraz z żyjącymi mieszkańcami Dwunastego Dystryktu znajduj... {} Recenzja książki Kosogłos

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe